Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΚΟΡΟΝΟΪΟΙ…..

Γράφει ο Τάσος Σεβαστιάδης

Χθες, Σάββατο 4 Απρίλη περιμένω μπρος στην TV τις νέες ανακοινώσεις της επιτροπής διαχείρισης της πανδημίας. Υπάρχουν αμφιλεγόμενες και αντικρουόμενες απόψεις για την πανδημία.
Ο πλανητάρχης Τραμπ λέει για τον κορονοϊό, ο κινέζικος ιός. Οι κινέζοι, αλλά και άλλοι, λένε ότι ο κορονοϊός είναι ένα κατασκεύασμα που ξέφυγε μέσα από τα εργαστήρια έρευνας των ΗΠΑ. Λέγονται ίσως και άλλα περισσότερα. Η αλήθεια είναι όμως ότι αποτελεί μια πραγματικότητα ο κορονοϊός που μπήκε με μια τραγικότητα στη ζωή μας, φεύγει κόσμος. Επίσης αλήθεια είναι ότι και από τις άλλες μορφές γρίπης, τα προηγούμενα χρόνια, είχαμε απώλειες. Μάλιστα σημαντικές. Μου έλεγε φίλος που είναι σε θέση να ξέρει, ότι το 2016 στην Ιταλία υπήρχαν από την κοινή γρίπη, που αρκετοί κάνουν εμβόλια, 26.000 νεκροί. Και στη χώρα μας φέτος υπάρχουν πάνω από 100 απώλειες από την κοινή γρίπη.
Όμως παρόντος του κορονοϊού και παίρνοντας προφυλάξεις μήπως υπάρχει μια υπερβολή που φτάνει σε είδος τρομοκράτησης του κόσμου; Μέτρα παίρνονται και είναι μέτρα υπέρ των κατεχόντων.
Όλα αυτά σκέφτομαι περιμένοντας μπροστά στην TV την ενημέρωση της επιτροπής.
Αρχίζει ο κ. Τσιόδρας και λέει για κρούσματα, λέει για ποσοστά αντρών – γυναικών, λέει για 62 νεκρούς. Τον ακούω που λέει: Μένουμε σπίτι γιατί ο κορονοϊός τρέχει με τέτοια ταχύτητα που κανένα σύστημα υγείας ΟΣΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ και να είναι δεν μπορεί να τον σταματήσει. Δηλαδή κ. καθηγητά μου στην Ιταλία, Ισπανία έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα ο κορονοϊός και πεθαίνει κόσμος; Πριν δύο ώρες μίλησα με φίλο μου στις Βρυξέλες και μου είπε για εκεί: «χιλιάδες άνθρωποι συνωστίζονται στα νοσοκομεία του Βελγίου».
Όμως εκεί οι δικοί τους «ήρωες» είναι χωρίς μάσκες – φόρμες – στολές χωρίς Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και εκεί όπως στην Ιταλία, την Ισπανία ξεπούλησαν την δημόσια υγεία. Όλα στο όνομα του ΛΙΓΟΤΕΡΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ δεν ξεπουλήθηκαν; Καμάρωναν όταν κόβανε ΜΕΘ – γιατρούς – υλικά και ρήμαζαν τα Εθνικά τους Συστήματα Υγείας.
Εκεί που δεν πρόλαβαν να ξηλώσουν τα ΕΣΥ τους και να παραδώσουν την υγεία του κόσμου σαν εμπόρευμα στους μεγαλοκλινικάρχες έχουν λιγότερα θύματα μεταξύ αυτών και εμείς.
Αν δεν είναι η απόλυτη ντροπή για τις ΗΠΑ, που βλέπουμε εικόνες, να στοιβάζουν σε γήπεδα και σε τσαΐρια τους χτυπημένους από τον ιό, τότε πιο πράγμα είναι η ντροπή; Η Αμερική η πιο πλούσια χώρα στον κόσμο! Και ξέρετε γιατί είναι πλούσια; Γιατί δεν έχει μέριμνα ούτε συστήματα υγείας ούτε νοιάζεται για το λαό της που είναι έρμαιο στις πανδημίες. Αφού δεν πληρώνουν μένουν τα χρήματα στα σεντούκια της ολιγαρχίας.
ΥΓ1. Οι γιατροί στη χώρα μας και σ’ όλο τον κόσμο δεν είναι «ήρωες». Είναι οι καθημερινοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας που μπορεί να είναι και φίλοι μας. Είναι λειτουργοί που δώσανε τον όρκο τους στον Ιπποκράτη να «θάλπουν τον ασθενή» και έτσι σ’ αυτά τα πλαίσια ασκούν το λειτούργημά τους με πανανθρώπινη συνέπεια. ΗΡΩΕΣ τους έκαναν αυτοί που τους άφησαν χωρίς ΜΕΘ, χωρίς μάσκες, χωρίς στολές και τους χειροκροτούν υποκριτικά από τα πλούσια μπαλκόνια τους.
ΥΓ2. Για τους «ήρωες» εργαζόμενούς τους μιλάνε και οι μεγαλοσουπερμαρκετάδες χωρίς ντροπή. Τους τσακίζουν ψυχή και σώμα και τους κοροϊδεύουν και από πάνω.
05/04/2020

Δείτε ακόμα