Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Προσφορά και εκπαίδευση

Είναι γεγονός ότι η χώρα το τελευταίο διάστημα διανύει μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, ίσως τη δυσκολότερη των τελευταίων ετών, καθώς έχει ν’ αντιμετωπίσει όχι μόνο έναν αόρατο εχθρό, τον κοροναϊό, αλλά και έναν εχθρό εξ ανατολάς. Σχεδόν κάθε μέρα βγαίνουμε στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσουμε όλους αυτούς τους αφανείς ήρωες που δίνουν τον αγώνα τους στα δικά τους πεδία μάχης, είτε στα νοσοκομεία είτε στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα.

Γι’ άλλη μια φορά, λοιπόν, σ΄αυτή την χώρα βλέπουμε πως υπάρχει φιλότιμο (μία λέξη που μόνο στα ελληνικά θα βρεις) και αγάπη για την πατρίδα και για την ίδια τη ζωή. Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι στηρίζουν κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης με την αμέριστη βοήθεια όλων των διαπρεπών Ελλήνων επιστημόνων ανά τον κόσμο, οι οποίοι προσπαθούν να εξηγήσουν και να συμβάλλουν στη λύση αυτής της τεράστιας επιδημίας. Κάτι όμως που ξεχνάμε είναι ότι οι περισσότεροι από αυτά τα λαμπρά μυαλά και τους αφανείς ήρωες περάσανε από τα δημόσια ελληνικά σχολεία. Διδαχτήκανε την αγάπη στην πατρίδα, την αξία της προσφοράς στον συνάνθρωπο, την αξία της ζωής καθώς και το φιλότιμο από τον Έλληνα εκπαιδευτικό. Αυτόν τον εκπαιδευτικό που για άλλη μια φορά γίνεται αντικείμενο επίθεσης από λίγους «μεγαλοδημοσιογράφους» γνωστών ΜΜΕ και από μία μικρή μερίδα της κοινωνίας μας. Αναγνωρίζω, ωστόσο, ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και των δημοσιογράφων αναγνωρίζουν τη δουλειά μας και την προσφορά μας τόσο πριν, όσο και τώρα προς τους μαθητές μας.

Αυτούς τους μαθητές που δεν είναι απλά μέρος της δουλειάς μας αλλά είναι η ζωή μας. Γι’ αυτό όπως δεν διστάσαμε ποτέ να βάλουμε πλάτες σε κάθε προσπάθεια που αποσκοπούσε στη βέλτιστη εκπαίδευσή τους, έτσι και τώρα βάζουμε πλάτες σ’ αυτήν την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, προσφορά που αναγνώρισε και ίδια η Υπουργός σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχε με εκπαιδευτικούς και μαθητές. Παρ’ όλες τις κάποιες αδυναμίες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, όπως είναι η ελλιπής επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, η οποία ήταν πρωταρχικό αίτημα εδώ και χρόνια, καθώς και η αδυναμία κάποιων μαθητών να έχουν πρόσβαση στην σύγχρονη τεχνολογία, εμείς είμαστε εδώ για τις ξεπεράσουμε. Γι’ αυτό όπως είπα και σε μια πρόσφατη δήλωσή μου στην εφημερίδα «το Βήμα» της Κυριακής , όλοι οι εκπαιδευτικοί είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε αυτή την προσπάθεια του Υπουργείου με δυσκολίες ή χωρίς.
Είναι, λοιπόν, αυτονόητο ότι όπως οι γιατροί, οι νοσηλευτές οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, έτσι και εμείς σ’ αυτές τις δύσκολες περιστάσεις, οι οποίες σίγουρα απαιτούν συνεργασία, υποστηρίζουμε ενεργά αυτή την κοινή προσπάθεια και σίγουρα δεν χρειαζόμαστε την υποστήριξη κανενός «μεγαλοδημοσιογράφου».

Γκατζάλας Δημήτρης
Αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε Δυτ. Μακεδονίας

Δείτε ακόμα