Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Για τον Τέλη Βαρσάμη

…Έρως-Γυναίκα-Ελλάδα!!! Το τρίπτυχο των αρχέτυπων που εμπνέουν και κινούν τον χρωστήρα του Αριστοτέλη Βαρσάμη. Χρώματα-μορφές-σχήματα στροβιλίζονται αέναα στον καμβά του. Το πινέλο του βουτά στον βυθό του υποσυνείδητου, εμβαπτίζεται στα ρεύματα των παλιότερων και σύγχρονων μυστών της Τέχνης και ξεκινάει το ατέλειωτο ταξίδι για το Απόλυτο. Ένα ταξίδι μυστικό, κρυφό, σεμνό που το κάνει ο δικός μας Τέλης, ο Γρεβενιώτης, ο Αγιογράφος, δίπλα μας, μπροστά μας, του οποίου αδυνατούμε όμως να συλλάβουμε την ένταση αλλά που ελπίζουμε κι εμείς, οι καθημερινοί άνθρωποι, να νιώσουμε κάποιες φευγαλέες στιγμές του.
Ας μην βαυκαλιζόμαστε όμως, δεν μας ανήκει ο Βαρσάμης. Ανήκει στην χορεία των σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών, του Παρθένη, του Εγγονόπουλου, του Χατζηκυριάκου-Γκίκα, του Μόραλη, του Καρά και όλων αυτών που κινούνται στο σύμπαν του αόρατου και του ανεξήγητου.
Το λεύκωμα με έργα του («Ζωγραφική/Μέρος 1ο/1970-2010», έκδ. 2019) μας κάνει περιστασιακούς κοινωνούς του ταξιδιού του και είναι ανεκτίμητο για μας δώρο.
Τέλη, μακάρι να έπαιρνες κι εμάς σ’ αυτήν την «ατέλειωτη εκδρομή» σου στο Όνειρο!
Γρεβενά 18.2.2020

Χρήστος Γ. Παπαϊωάννου

Δείτε ακόμα