Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Η Γενιά μας μπορεί, να αλλάξει τον κόσμο!

Είχα τη τιμή ως μαθητής κατά τις ημέρες, 14-15-16 Δεκεμβρίου του 2019 να μετάσχω στο Πανελλήνιο Προσομοιωτή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη στη Θεσσαλονίκη.

Οι Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη ξεκίνησαν με τη πρωτοβουλία φοιτητών οι οποίοι μετείχαν σε παγκόσμια παρόμοια συνέδρια και αποφάσισαν με μεγάλη επιτυχία να γνωρίσουν στους μαθητές της χώρας μας, τον τρόπο λειτουργίας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.
Πράγμα που πέτυχαν και με το παραπάνω, τα συναισθήματα που εισέπραξα ως «Διπλωμάτης» στο συνέδριο αυτό αλλά και οι εμπειρίες που αποκόμισα, είναι ένα σημαντικό εφόδιο τόσο για τη ζωή μου και τον τρόπο σκέψης όπως και για τους 700 μαθητές οι οποίοι συμμετείχαν. Γιατί όμως αυτό;
Γιατί μέσα απ αυτό συνειδητοποίησα πως η νεολαία, η γενιά μας έχει όρεξη, μεράκι και θέληση και τα παιδιά αυτής μπορούν να εκμεταλλευτούν τη νοημοσύνη τους και τη τεχνολογία για να λύσουν τα προβλήματα τόσο του τόπου μας όσο και παγκόσμια.
Μαθητές απ όλη την Ελλάδα, Αθήνα, Χανιά, Χίο, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη αλλά και απ τη Κύπρο, δουλέψαμε ομαδικά, συντονισμένα και ανάλογα με την επιτροπή όπου συμμετείχαμε καταφέραμε και βρήκαμε λύσεις για προβλήματα : Όπως η επισιτιστική κρίση, η μη ελευθερία έκφρασης, η μη ισότητα των φύλων κ.ο.κ.
Πόσο συγκινητικό είναι άραγε, οι μαθητές να σκεφτόμαστε και από τόσο μικρή ηλικία να μπορούμε να έχουμε άποψη και γνώμη για τόσο σημαντικά ζητήματα; Που στηρίζεται το διεθνές δίκαιο; Τι είναι ο ΟΗΕ! Πολλοί έχουμε επαναπαυτεί στην άνεση της καθημερινότητας κλωτσώντας την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον κόσμο και τους κανόνες αυτού!
Κάποιοι θεωρούν ότι η γενιά μας δε μπορεί, ότι δε θέλει, μπορεί και να κάνουν λάθος, καλλιεργώντας έτσι στους νέους τη διαίσθηση ότι δε γίνεται να μιλήσουν και να εκφραστούν ελεύθερα στα μέσα, στη κοινωνία. Τώρα όμως θα μπορούν, πολύ σύντομα στη χώρα μας θα υπάρξει η εφημερίδα (Site) των νέων, το μέσο όπου θα μπορεί ο κάθε μαθητής της χώρας να εκφράσει στη κοινωνία τη γνώμη του για όποιο θέμα τον απασχολεί, είτε για διασκέδαση είτε για το «ποινικό δίκαιο» η άποψη του καθενός από εμάς είναι διαφορετική, ξεχωριστή και δε θα πάψει ποτέ να ναι σημαντική!

Γιώργος Τριανταφύλλου. Αρθρογράφος, Μαθητής του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης.

Δείτε ακόμα