Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Προς φίλους, συμμάχους και εχθρούς : Αν ο Ερντογάν «ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου (= εισβολή), είμαστε υποχρεωμένοι να εισέλθωμεν».

του Ελευθερίου Τζιόλα

………………………………………………………………………………………………………….

Ας είμαστε ρεαλιστές.

Κι ας δούμε το πλέον κεντρικό, στο πράγματι πολύπλοκο πεδίο της συριακής διαμάχης.

 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν και η Τουρκία κερδίζουν καθαρά τον πρώτο γύρο, κι ίσως όχι μόνο.

Κατέχει εδάφη, ξένης χώρας, σε μια έκταση λίγο μεγαλύτερη από το Λίβανο !

Το ζήτημα έχει αναλογίες με την κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, αλλά και νέα ποιοτικά στοιχεία. Πρόκειται για εισβολή σε ξένη χώρα χωρίς προσχήματα προϋφιστάμενης συμφωνίας ως εγγυήτριας δύναμης.

Ο Ρ. Τ .Ερντογάν επέβαλε η θέση του, που επίμονα πρόβαλε καθ΄όλη την περίοδο της συριακής κρίσης, αλλά και πιο πριν, ότι η Χώρα του απειλείται από τους ”Κούρδους τρομοκράτες”. Για την επιβολή αυτή επί εδάφους, μεταχειρίστηκε στην τελική φάση, στρατιωτικά -εμπόλεμα μέσα, εισβάλλοντας σε ξένη χώρα, καταλύοντας τα σύνορα της, εξοντώνοντας τμήματα των ονοματισμένων αντιπάλων του (των Κούρδων), αναγκάζοντάς τους -τουλάχιστον τακτικά- σε υποχώρηση και συνθηκολόγηση. [ Δύσκολα, βέβαια, να λύσει οριστικά και, μάλιστα, μ΄αυτόν τον αιματηρό τρόπο το χρόνιο ζήτημα του κουρδικού έθνους, το οποίο παρά τα εσωτερικά του ρήγματα, αγωνίζεται για Επιβίωση και ανεξάρτητη Πατρίδα !…].

Με άλλα λόγια, η Τουρκία και ο πρόεδρος της, όχι μία, αλλά τρεις φορές τον τελευταίο χρονικό διάστημα (επί εδάφους, στη Συρία), και επανειλημμένα στην Ανατολική Μεσόγειο (επί θαλάσσης, στην επικράτεια /ΑΟΖ της Κύπρου) δείχνει ξεκάθαρα με ποιόν τρόπο αντιλαμβάνεται, από τη μία : την εθνική κυριαρχία και τα σύνορα γειτονικών Χωρών και το Διεθνές Δίκαιο. Και από την άλλη, δείχνει, επίσης, ωμά, με ποιόν τρόπο αντιλαμβάνεται, προβάλλει και προωθεί : τα ιδιαίτερα τουρκικά εθνικιστικά συμφέροντα ! Ακόμα, περισσότερο, δείχνει πιο συγκεκριμένα : με ποιόν τρόπο αφού εθίσει την διεθνή κοινή γνώμη στις διεκδικήσεις του, επιχειρεί και στοχεύει να επιβάλλει ακόμα και στρατιωτικά -εμπόλεμα την αποδοχή και την υλοποίησή τους σε ξηρά, θάλασσα και αέρα !

Η Τουρκία τον τελευταίο χρόνο έχει εισβάλλει σε δύο γειτονικές Χώρες (Συρία και Κύπρο), με τις οποίες είχε δηλώσει ότι έχει διαφορές και ”ζωτικά” για την ίδια ζητήματα, χωρίς ουσιαστικά να σεβασθεί οτιδήποτε.

Η τρίτη Χώρα στην περιοχή, προς την οποία ο Ρ. Τ. Ερντογάν και η Τουρκία έχουν δείξει και διακηρύξει ότι έχουν διαφορές, γνωρίζει η Αθήνα, ποιά είναι ; Η Ελλάδα, ασφαλώς ! Κι αν γνωρίζει, τί ακριβώς -πέρα από τη συλλογή καλών και παρηγορητικών λόγων – οργανώνει, σχεδιάζει, υλοποιεί σε εθνικό, διεθνές, στρατιωτικό και κοινωνικό επίπεδο ; Θα πει, η Αθήνα, τί ακριβώς σημαίνει για τα θαλάσσια, τα χερσαία και εναέρια σύνορά της το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο σωστά επικαλείται ; Τί ακριβώς σημαίνει, με όρια, εθνικός Χώρος και Ελληνική Εθνική Κυριαρχία ?

Όταν μάλιστα ο επεκτατικός γείτονας (η Τουρκία) δηλώνει, μέσα στην Αθήνα με τον ίδιο τον Ρ. Τ. Ερντογάν ότι η Λωζάνη είναι ξεπερασμένη και πρέπει να αναθεωρηθεί ! Όταν, οι επίσημοι χάρτες τους, που έχουν κατατεθεί στον ΟΗΕ έχουν κοκκινίσει (= τουρκοποιιήσει) το μισό και πλέον Αιγαίο με τα ελληνικά νησιά να δείχνονται ότι βρίσκονται πάνω σε τουρκική θάλασσα και σχεδόν το σύνολο, της Ανατολικής Μεσογείου μέχρι τη Λιβύη να αποτελεί τουρκική επικράτεια, με την Κύπρο μια ασήμαντη περικυκλωμένη εστία, αλλά και την Κρήτη περικυκλωμένη από τουρκική θάλασσα !!

Εν όψει όλων αυτών, και άλλων παρόμοιας φύσεως, είναι ανάγκη, την ίδια στιγμή που το Ελληνικό Έθνος, με τις δυνάμεις του, θα είναι έτοιμο, ενωμένο και συμπαραταγμένο να γνωρίζουν όλοι, -φίλοι, σύμμαχοι και εχθροί -, ότι η οποιαδήποτε απόπειρα προσβολής /εισβολής της Τουρκίας στην ελληνική επικράτεια, ισοδυναμεί με πολεμική πράξη εναντίον της και θ΄απαντηθεί !

Οι Βρυξέλλες της ακινησίας και των λόγων χωρίς αντίκρυσμα, η Ουάσιγκτον της αλλοπροσαλλοσύνης του Τράμπ και του δόγματος ”η Ελλάδα είναι δεδομένη και ελεγχόμενη”, η Μόσχα των φιλοτουρκικών προσεγγίσεων και του καιροσκοπισμού, πρέπει να λάβουν στεγνό και καθαρό το μήνυμα : ότι αν ο Ερντογάν «ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου (= εισβολή), είμαστε υποχρεωμένοι να εισέλθωμεν», κατά την ιστορική ρήση του γέρου της Δημοκρατίας, Γεωργίου Παπανδρέου, το 1960 προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Λύντον Τζόνσον !

Και από την Ιστορία γνωρίζουμε – κι οι (νεο)οθωμανοι καλύτερα απ΄ όλους – για την ”τρέλα των Καραϊσκάκηδων”…

Δείτε ακόμα