Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

4 Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα των Ζώων!

Νομίζω πως είναι έμφυτη η ανάγκη του ανθρώπου για χάδι, συντροφιά, συμπαράσταση και επικοινωνία! Αυτά όλα δεν τα τροφοδοτείται κανείς μόνο από την ανθρώπινη συναναστροφή, την ερωτική ζωή, και τη φιλία αλλά και από τη σχέση του με τα ζώα.

Τα ζώα πολλές φορές μάλιστα, διαθέτουν μεγαλύτερη συναισθηματική νοημοσύνη από κάποιους ανθρώπους, διότι δείχνουν συμπόνια και ανιδιοτελή αγάπη στον ιδιοκτήτη – φίλο τους, απ’ τη πρώτη στιγμή, με τη κάθε ευκαιρία, επιζητώντας απλώς το χάδι, το παιχνίδι και τη συντροφιά.

Πολλές φορές υπάρχει και αμφίδρομη σχέση μεταξύ του ανθρώπου και του ζώου, κυρίως όσον αφορά τα ζώα συντροφιάς, σκυλιά, γάτες, κουνέλια, κ.ο.κ.

Αξιοσημείωτο είναι βέβαια ότι τα ζώα, χρειάζονται τη κατάλληλη εκπαίδευση, και καθοδήγηση από τον άνθρωπο, ο οποίος είναι πιο ισχυρό θηλαστικό, καθώς διαθέτει τη δυνατότητα της κριτικής σκέψης, για να προσαρμόζονται όσο το δυνατόν περισσότερο με τις δικές μας ανάγκες.

Με στόχο την ασφαλή σχέση του ατόμου με το κατοικίδιο, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μικρά παιδιά. Ένας εκπαιδευμένος σκύλος σήμερα, μπορεί να βοηθήσει τους νέους όσον αφορά το εκπαιδευτικό κομμάτι αλλά και το ψυχολογικό.

Κατά τη δική μου άποψη τα ζώα, είναι και αυτά ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, για αυτό και πρέπει να τα σεβόμαστε, φροντίζουμε και να τα βοηθάμε, μέχρι και τα <<ελεύθερα>> ζώα, έχουν την ανάγκη μας! Ας προσπαθήσουμε να δώσουμε και σε αυτά λίγη αγάπη.

 

Γιώργος Τριανταφύλλου