Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Λάμπρος Χατζηζήσης: Χαμένα τα Γρεβενά, εξαιτίας φαινομενικού υψηλού εισοδήματος των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΧΑΤΖΗΖΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Με την προσπάθεια της ενεργειακής ανασυγκρότησης σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Περιφερειάρχη , ένα μήνα μετά την ανάληψη της ευθύνης της διακυβέρνησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αρχίζει να αλλάζει η πορεία του τόπου.

Το   2028   για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας   θα   πρέπει   να   χρησιμοποιούμε ότι πιο σύγχρονο, ότι λιγότερο επιβαρυντικό για την υγεία μας, ότι πιο φιλικό για το περιβάλλον , ότι πιο οικονομικό. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε σε μέγιστο βαθμό τα νερά μας , τον ήλιο μας , τον αέρα μας, και βεβαίως   το   Ηδρογόνο   που αποτελεί   πρόταση του κ. Περιφερειάρχη   που τεχνικά αλλά και στην πράξη συνδυάζει όλα τα παραπάνω και κυρίως δίνει για τον τόπο μας πραγματικά καινούρια και πρωτοπόρα αναπτυξιακή διάσταση.

Αυτό   είναι το στοίχημα της ενεργειακής ανασυγκρότησης και πρέπει να το   κερδίσουμε.

Η Πρόταση   του κ. Περιφερειάρχη είναι άκρως προοδευτική, σαφώς αναπτυξιακή, σίγουρα πρωτοποριακή. Οι πολίτες της   Δυτικής Μακεδονίας χρειάζονται δουλειές   και εξασφάλιση καθαρού και υγιεινού εργασιακού περιβάλλοντος. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε και επιβάλλεται να τα καταφέρουμε.

   Το εγχείρημα   της ενεργειακής ανασυγκρότησης   αποτελεί πραγματική αναπτυξιακή πρόκληση, είναι όντως όχι μόνο σε πανελλήνιο αλλά και   σε   ευρωπαϊκό επίπεδο η καινοτόμος καινοτομία   και ήδη μας   χαρακτηρίζει ως πολιτικές οντότητες   σαν τολμηρούς   οραματιστές   μιας   επιτακτικά επιβεβλημένης, από το μολυσματικά   επιβαρυμένο   περιβάλλον της περιοχής μας , πράξης   αλλά και υλοποίησης η οποία χρονικά ήδη καθυστέρησε και άρα   ευθύς αμέσως   πρέπει να ξεκινήσει και να υλοποιηθεί.

Στην ουσία μιλάμε για ένα καινούριο ενεργειακό μοντέλο, σύγχρονο που ταυτόχρονα εξασφαλίζει την αποκατάσταση   των εδαφών και αδιαμφισβήτητα εξασφαλίζει   και όλους τους εργαζόμενους , με την εγγύηση βεβαίως της Περιφερειαρχικής αρχής, τηρούμενης στο απόλυτο της εξίσωσης που πρότεινε ο κ. Περιφερειάρχης αρκεί στην εξίσωση αυτή να συμπεριληφθούν ως οφειλόμενα αποκατάστασης  τα κονδύλια που χάθηκαν από διάφορα προγράμματα τα προηγούμενα χρόνια, σε περιπτώσεις όπως του νομού Γρεβενών , εξαιτίας   φαινομενικού υψηλού εισοδήματος των   πολιτών της  Δυτικής Μακεδονίας.

Με το εγχείρημα αυτό δίνεται η ευκαιρία στη μικρή φτωχή μας περιφέρεια να ξεπεράσει την εποχή μας. Δίνεται η ευκαιρία να πρωταγωνιστήσουμε διεθνώς στην ενεργειακή σκακιέρα και   να   αποκτήσουμε τον πρώτο λόγο μέχρι   το 2028.

 

Πρέπει η περιφέρειά μας να συνεχίσει να είναι ενεργειακό κέντρο , καθαρών όμως μορφών ενέργειας. Πρέπει η περιφέρεια μας να συνεχίσει να είναι ενεργειακό κέντρο , ακίνδυνων όμως μορφών ενέργειας.   Έτσι θα καταφέρουμε παράλληλα να πετύχουμε   και άλλα   όπως την επιτυχία στο στοίχημα της   αγροδιατροφής   με ασφαλή τρόφιμα , όπως   το στοίχημα του τουρισμού με την μεγιστοποίηση της επισκεψιμότητας που για όλους τους παραπάνω λόγους ο ξένος θα έχει λόγους   να μας επισκεφθεί, όπως το στοίχημα του υδάτινου ορίζοντα δηλαδή των νερών μας που πρέπει σε   φράγματα μικρά και μεγάλα να τα συγκεντρώσουμε και να τα διατηρήσουμε γάργαρα, πεντακάθαρα, αμόλυντα.

Σαφώς στη διεκδίκηση των ολικών ισοδυνάμων θα πρέπει να είμαστε και προσεκτικοί και αυστηροί. Πρώτα θα δημιουργηθεί η νέα δομή παραγωγής ενέργειας και μετά ισόποσα θα μειωθεί η αντίστοιχη παραγωγή από το λιγνίτη. Έτσι όχι μόνο δεν θα μειώσουμε αλλά θα πολλαπλασιάσουμε τις θέσεις εργασίας. Έτσι θα δώσουμε ζωή, πλούτο , υγεία και ευημερία στους κατοίκους της περιφέρειάς μας που νομίζω ότι επειδή πραγματικά θυσιάστηκαν στο όνομα της λιγνιτικής ανάπτυξης δικαιούνται να προηγηθούν και να απολαύσουν την τόσο   ευοίωνη   ανάπτυξη των νέων δομών παραγωγής ενέργειας που πολύ σωστά εισηγείται ο Περιφερειάρχης μας .

Δείτε ακόμα