Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Η πολιτική είναι πρόλογος και όχι παρακμιακός επίλογος

(με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου των ξενοδόχων Ν. Κοζάνης, Ιάκωβου Παντελίδη για τους μετανάστες – πρόσφυγες)

  • Ο Ιάκωβος Παντελίδης είναι ένας απολίτικος και αμετανόητος «κακός» δεξιός
  • Το επιχειρείν θέλει απελευθερωμένα μυαλά και όχι «κομματικές φυλακές»

Μαθήματα ανθρωπισμού στις πλάτες ανθρώπων που ζουν το δικό τους δράμα δεν μπορεί να δώσει κανείς. Ο ανθρωπισμός είναι στάση ζωής.

Η όποια ιδεολογική προσέγγιση για το πώς ορίζεται ο λαός θα πρέπει να ιδωθεί στην βάση ότι ο λαός είναι η κοινότητα των στερήσεων για να επικρατούν οι επιτήδειοι…. Ας το αφήσουμε όμως προς το παρόν αυτό και ας έλθουμε στα δικά μας.

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ενεργειακή μας ταυτότητα και δυναμική είναι μόνον αρνητικές. Βρισκόμαστε σε ελεύθερη πτώση με απρόβλεπτες συνέπειες για τον μέλλον του τόπου μας. Η πολιτική ατμόσφαιρα εκτός του ότι είναι σφόδρα απολίτική είναι και άκρως τοξική σε όλα τα επίπεδα. Οι κομματικές ιαχές δονούν την δεξιά ατμόσφαιρα που οικοδομείται από την σημερινή Κυβέρνηση. Οι εδώ τοποτηρητές των Αθηναϊκών συμφερόντων έχουν αναλάβει εργολαβικά να στηρίξουν τις όποιες επιλογές της κυβέρνησης, δείχνοντας και δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι είναι πιστοί «υπηρέτες της». Να τους χαιρόμαστε.

Να βάλουμε πλάτη μας είπε ο «κακός» δεξιός κ. Παντελίδης και αναφέρονταν στο προσφυγικό. Ξέχασε μάλλον τι δήλωνε τον Ιούλιο του 2018, όταν ασκούσε σφοδρή κριτική στον τότε Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θοδωρή Καρυπίδη…

Να τον χαιρόμαστε!!!

Δρέπανο 4 Οκτωβρίου 2019

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

Πολίτης

Ι. Παντελίδης τότε

(στο greveniotis.gr)

Κυριακή, 08 Ιούλιος 2018 19:52

Υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων στην Βασιλίτσα Γρεβενών (Του Ιάκωβου Παντελίδη)

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

 Κύριε περιφερειάρχη, με τις ενέργειές σας καταστρέφεται μια περιοχή που πριν από εσάς κάποιοι επένδυσαν στον ορεινό όγκο της Βασιλίτσας (Του Ιάκωβου Παντελίδη)

Διάβασα στον τοπικό τύπο σχετικά με τη συνάντηση του περιφερειάρχη κου Καρυπίδη και του Υπουργού Μεταναστευτική πολιτικής κου Βίτσα, μετά από διαβούλευση που είχε ο περιφερειάρχης με τους ξενοδόχους του ορεινού όγκου των Γρεβενών (Βασιλίτσα).

Θα ήθελα να τοποθετηθώ σαν συνάδελφος ξενοδόχος πάνω από όλα: Κύριοι, κατανοώ την ανάγκη για επιβίωση, ίσως και εγώ να έκανα το ίδιο, όμως προς τι τα χαμόγελα; Τι πετύχατε; Μια πρόσκαιρη λύση στο να γεμίσουν τα ξενοδοχεία σας; Σήμερα στην απόφασή σας αυτή, σας οδήγησε, χωρίς την θέλησή σας η κατάπτυστη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την υπερφορολόγηση του τουριστικού κλάδου και στην διαμονή και στην εστίαση. Το 6,5% στην διαμονή έγινε 13% και το 13% της εστίασης 24%. Και δεν ξεχνάμε και το νέο Φόρο Διαμονής από 01/01/2018 ανάλογα με την κατηγοριοποίηση των καταλυμάτων . Έτσι θα έρθει η ανάπτυξη; Και σε μια περιοχή που τα ξενοδοχεία χρειάζονται θέρμανση 7 μήνες το χρόνο;

Κύριε περιφερειάρχη, με τις ενέργειές σας καταστρέφεται μια περιοχή που πριν από εσάς κάποιοι επένδυσαν στον ορεινό όγκο της Βασιλίτσας (Περιφέρεια, Δήμοι, Ιδιώτες, σύλλογοι). Κύριε περιφερειάρχη, τουρισμός δεν είναι μόνο τα ξενοδοχεία αλλά και οι επιχειρήσεις εστίασης, τα προϊόντα που παράγουν τα Γρεβενά και οι Μακεδόνες γενικότερα καθώς και οι σύλλογοι που έχουν επενδύσει στο τουριστικό προϊόν της περιοχής. Με τις ενέργειές σας καταστρέφονται όχι μόνο τα Γρεβενά αλλά και η υπόλοιπη Δ. Μακεδονία. Το να δημιουργήσεις ένα Brand Name είναι συνεχής αγώνας και προσπάθεια χρόνων ενώ χρειάζεται λίγο μόνο διάστημα για να το καταστρέψεις. Δυστυχώς το πετύχατε πατώντας στην ανάγκη λίγων ξενοδόχων.

Χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας αλλά με κάποιους φίλους σας, πήρατε μια απόφαση στο πόδι, όπως όλες σας οι αποφάσεις, να φέρετε πρόσφυγες στην περιοχή. Όλα στο πόδι, χωρίς πρόγραμμα, απλά για εντυπωσιασμό και για να εξυπηρετήσετε τους κυβερνητικούς σας φίλους. Και για να εξηγούμαι: Κατανοώ την ανάγκη να δεχτούμε κάποιους πρόσφυγες, όμως με συγκεκριμένες προϋποθέσεις:

Ορισμός χρονικού ορίζοντα και περιόδου φιλοξενίας, δηλαδή τις περιόδους μεγάλης ζήτησης δεν νοείται να μην μπορούν να έρθουν τουρίστες.
Χωροταξικός σχεδιασμός τοποθέτησης μεταναστών και προσφύγων.
Αριθμό μεταναστών που να μπορούν να ενταχθούν σε ένα σύνολο χωρίς επιπτώσεις για την τοπική κοινωνία και οικονομία.
Προϋποθέσεις ενσωμάτωσης σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές.
Δυστυχώς κύριε περιφερειάρχη αυτά για εσάς είναι έννοιες άγνωστες. Έτσι δεν εξυπηρετείτε ούτε τους πρόσφυγες, ούτε την περιοχή γενικότερα.

Όταν ερχόταν ένας τουρίστας για την Βασιλίτσα δεν έμενε μόνο εκεί αλλά στα πλαίσια της εκδρομής του επισκεπτόταν και την πόλη των Γρεβενών, της Καστοριάς και την περιοχή γενικότερα. Ο ορεινός όγκος των Γρεβενών ήταν από τις λίγες περιοχές όπου το τουριστικό προϊόν είχε εξελιχθεί και έχει γίνει πόλος έλξης σαν αυτούς που η περιφέρεια προσπαθεί να αναπτύξει διαχρονικά και πολλές φορές αδυνατεί εδώ όμως τα είχε καταφέρει. Δυστυχώς και τα χρήματα αλλά και η δουλειά ετών χάνονται και όταν φύγουν οι πρόσφυγες θα ξεκινήσουμε και πάλι από το μηδέν.

Κλείνοντας θα ήθελα να απευθυνθώ στους φίλους ξενοδόχους λέγοντας ότι υπάρχει και η επόμενη ημέρα που είναι ακόμα πιο δύσκολη. Με ή χωρίς μετανάστες. Κουράγιο και καλή δύναμη.

Υστερόγραφο:

Γιατί να υπάρχει άραγε η Εταιρεία Τουρισμού Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας; Τι προσφέρει μετά από όλα αυτά που γίνονται….;;;
Τι γνώμη έχει ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κος Σημανδράκος; Ενημερώθηκε άραγε;
Τι γνώμη έχει η κοινωνία των Γρεβενών και οι τοπικοί άρχοντες;
Με εκτίμηση

Ιάκωβος Παντελίδης

Αρχιτέκτων Μηχανικός

 

Ι. Παντελίδης σήμερα…

kozan.gr: Ι. Παντελίδης για το ενδεχόμενο να φιλοξενηθούν μετανάστες σε ξενοδοχεία της περιοχής, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της κυβέρνησης: «Κι εμείς σαν ξενοδόχοι, αλλά κι ως κοινωνία πρέπει να βάλουμε πλάτη. Είναι δικαίωμα του κάθε ξενοδόχου, του κάθε επιχειρηματία, με τι κόσμο θέλει να δουλέψει» (Bίντεο)

http://kozan.gr/archives/246909