Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Για τον Γρεβενίτη και τα σχετικά συναφή.

του Ελευθερίου Τζιόλα
…………………………………………………………..
Στις 3 Μαρτίου 2019, παρουσιάζοντας στο διοικητήριο της Περιφ. Ενότητας Γρεβενών, τις προγραμματικές κατευθύνσεις της αναγεννητικής μας προσπάθειάς για τα Γρεβενά, εν όψει των Δημοτικών Εκλογών, που δυστυχώς δεν ευοδώθηκε, υπογράμμιζα για το θέμα του Γρεβενίτη :
”… Εμβληματικό στοιχείο της Πόλης αποτελεί ο Γρεβενίτης, το ποτάμι που, αφού διασώθηκε με αγώνες από την επικάλυψη του, ανοιχτός πλέον, αλλά περιτοιχισμένος, σχεδόν εγκιβωτισμένος, με καταπληκτικούς μαιάνδρους διατρέχει  σχεδόν συνολικά τον ιστό της Πόλης μας. Ο Γρεβενίτης πρέπει να ενσωματωθεί στη ζωή, στη λειτουργίες, στο πλέγμα, στην αναψυχή της Πόλης, να πάψει να είναι μια περιτοιχισμένη κοίτη υποδοχής βρόχινων νερών, με απαράδεκτες καλοκαιρινές εικόνες λιμναζόντων νερών σε ανθυγιεινή κατάσταση.
Υπάρχουν για αυτό υπέροχες ιδέες αρχιτεκτόνων συμπολιτών μας, για διαδοχικά χαμηλά εσωτερικά φράγματα, μικρές τεχνητές λίμνες ήπιων χρήσεων, παραποτάμιοι περίπατοι. Ακόμα καλύτερες, εφαρμοστέες προτάσεις μπορεί να αναδείξει ένας σχετικός αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το σύνολο του ποτάμιου και του ευρύτερου παραποτάμιου συστήματος, ψηλά,  από το Μύλο του Μπούσιου μέχρι, κάτω, τους πρόποδες του Δασικού Εκτροφείου Θηραμάτων.
… Παράλληλα, θα αναπτύξουμε έργα ενίσχυσης των υπόγειων υδάτινων αποθεμάτων, έργα χαμηλού κόστους, συστημάτων μικρών  πετρόχτιστων ανασχετικών φραγμάτων υδροκατακράτησης και υδροαποθήκευσης, ώστε να μην υπάρξει ποτέ το ενδεχόμενο της λειψυδρίας κατά τις θερμές καλοκαιρινές σεζόν, ούτε και καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα.
Και στην προγραμματική αυτή ενότητα κατέληγα :
”Η ΔΕΥΑΓ, όπως και οι άλλες εταιρείες και Οργανισμοί του Δήμου, που υπάρχουν ή πρόκειται για τη στήριξη της αναπτυξιακής προοπτικής να συσταθούν, οφείλουν να είναι παραγωγικές και κερδοφόρες.
Η ΔΕΥΑΓ θα επεκτείνει, όπως έπρεπε ήδη να έχει κάνει τη δραστηριότητά της και την λειτουργική κάλυψή της σε όλη την επικράτεια του Δήμου. Φαινόμενα, σαν κι αυτό πριν από ένα μήνα, να χάνονται από λάθη και ανεπάρκειες πόροι 7,5 εκατ. € (!!) από προγράμματα για τη βελτίωση της υδροδότησης των οικισμών Αγίου Κοσμά, Ηρακλεωτών και Φιλιππαίων δεν μπορεί να ξανασυμβούν, και δεσμευόμαστε ότι δεν θα ξανασυμβούν.”
Θεωρώ ότι οι θέσεις αυτές απαντούν και τώρα στα σχετικά ζητήματα που αναδείχθηκαν τελευταία στην Πόλη.
Ελευθέριος Τζιόλας
20 Αυγούστου 2019
 
Eπίσης, είχαμε διακηρύξει καθαρά και υπεύθυνα (3.3.2019):
STOP !
Σε όλα τα έργα και τις άδειες νέων Η/Υ στα ποτάμια των Γρεβενών.
Ολιστική Διαχειριστική Μελέτη, 
Βιωσιμότητα Οικοσυστήματων και Τοπικών Κοινωνιών, 
Κοινωνικός Διάλογος και Συμφωνία.