Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ & ΧΡΙΣΜΑΤΑ, (του Ελευθερίου Τζιόλα)

ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ,
ΣΧΕΔΙΟ, ΕΝΟΤΗΤΑ & ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΟ.
………………………………………………………..
… Με ρωτούν : ‘’ Έχετε κάποιο χρίσμα ;’’
Απαντώ καθαρά : Δεν υπάρχει χρίσμα και αντιπαθώ τα χρίσματα.
Εξάλλου, για μένα, κανένα χρίσμα δεν είναι ισχυρότερο και σημαντικότερο από την εμπιστοσύνη του Λαού.
Με ρωτούν, επίσης : ‘’Μα, δεν έχετε ταυτότητα ;’’
Απαντώ : Ναι, ασφαλώς, έχω.
Και γράφει: Τόπος γέννησης : Πανόραμα Γρεβενών.
Αυτή είναι η ταυτότητά μου : Πανόραμα Γρεβενών.
Και συνεχίζω, με βάση κι όσα έχω πει, ακόμα παραπέρα.
Το παιδί που γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και στην ταυτότητά του γράφει : Καναδός πολίτης ή Αυστραλός πολίτης, αν εκείνος λέει ότι, εδώ, στην καρδιά του γράφει ”Έλληνας εκ Γρεβενών”, κι αυτός έχει την ίδια με μένα ταυτότητα. Είναι Γρεβενιώτης. Του δίνω το χέρι, του το σφίγγω και τον αγκαλιάζω.
Αυτή και μόνο αυτή, αυτή η πατριωτική ταυτότητα, υπάρχει σ΄ αυτόν τον Αγώνα, εκ μέρους μου.
Και θέλω, στο σημείο αυτό, να πω και κάτι ακόμα. Από τότε που κατάλαβα τον εαυτό μου και βάδισα στους δρόμους των αγώνων έχω έναν μεγάλο μέσα μου σύμβουλο, τον Εθνικό Ποιητή.
Γράφει, λοιπόν, ο Διονύσιος Σολωμός, στον ‘’ Ύμνο εις την Ελευθερίαν’’ :
… »Ἡ Διχόνια, ποὺ βαστάει
ἕνα σκῆπτρο ἡ δολερὴ
καθενὸς χαμογελάει,
πάρ᾿ το, λέγοντας, κι ἐσύ.
»Κειὸ τὸ σκῆπτρο ποὺ σᾶς δείχνει,
ἔχει ἀλήθεια ὡραῖα θωριά·
μὴν τὸ πιᾶστε, γιατὶ ρίχνει
εἰσὲ δάκρυα θλιβερά.
»Ἀπὸ στόμα ὅπου φθονάει,
παλικάρια, ἂς μὴν ῾πωθῇ,
πῶς τὸ χέρι σας κτυπάει
τοῦ ἀδελφοῦ τὴν κεφαλή.
»Μὴν εἰποῦν στὸ στοχασμό τους
τὰ ξένα ἔθνη ἀληθινά:
«Ἐὰν μισοῦνται ἀνάμεσό τους,
δὲν τοὺς πρέπει ἐλευθεριά».
Στα Γρεβενά πρέπει να κλείσουν όλα τα τεφτέρια διχασμού και διχόνοιας.
Τρίτος Εμφύλιος, οποιασδήποτε μορφής, δεν θα γίνει !…
Επανέρχομαι, σχετικά με την ταυτότητα.
Από σήμερα, αγαπητοί μου, έχουμε και μια άλλη ταυτότητα.
Όχι, μόνο της καρδιάς μας και της γέννησης μας, αυτής της πρωταρχικής μορφής. Αλλά της συμφωνίας μας. Της συμπόρευσής μας στο Προγραμματικό Πλαίσιο, στο Σχέδιο Ανόρθωσης που ανέπτυξα.
Δεν είμαστε, – να το πως κι αλλιώς-, μόνο καλοί και διαχρονικοί φίλοι μεταξύ μας, – στοιχείο ασφαλώς πολύ σημαντικό που πρέπει να καλλιεργούμε -, αλλά είμαστε και μια Ένωση Πολιτών με κατευθύνσεις και στόχους, όχι γενικούς, ατομικούς ή κομματικούς, αλλά αυτούς που παρουσιάσθηκαν, σήμερα εδώ, αυτούς που απαντούν στο στοίχημα Ζωής για την ιδιαίτερη Πατρίδα μας, για τα Γρεβενά.
Η Ενότητα γύρω από αυτό το Προγραμματικό Πλαίσιο είναι απέραντη, περιλαμβάνει τον καθένα. Μέσα στο Πλαίσιο αυτό ο καθένας μπορεί να δεί τον εαυτό του, μπορεί να βρει θετικές απαντήσεις στις αγωνίες και τα ερωτήματά του, μπορεί να διαπιστώσει τα Ανορθωτικά αποτελέσματα που έρχονται με την υλοποίησή του. Η Ενότητα μας, η Ενότητα όλων, έτσι γίνεται τώρα πιο ευρεία, κοινωνικά πιο μεγάλη, πλειοψηφική, ενεργή, ικανή να φέρει νίκες και επιτυχίες.
Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να αντανακλά τα ποιοτικότερα, τα αξιολογότερα, τα ευγενέστερα στοιχεία της κοινωνίας. Εικόνες ακραίων απολίτικων συμπεριφορών, συνεχών δικαστικών διενέξεων, χαοτικών πολώσεων δεν τιμούν το Σώμα και θα περάσουν οριστικά στο παρελθόν.
Κλείνω.
Αλλά ζητώ τη μέγιστη δυνατή προσοχή σας.
Με ημερομηνία 8 Φεβρουαρίου απέστειλα ονομαστικά, σε έναν προς έναν, σε 103 κοινωνικά στελέχη των Συλλογικών Οργάνων των Γρεβενών επιστολή (το Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο, τα μέλη εκ Γρεβενών του Περιφερειακού Συμβουλίου, το Επιμελητήριο, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, το ΤΕΕ Γρεβενών, τον Εμπορικό Σύλλογο, τους Επιστημονικούς Συλλόγους, το Σύνδεσμο Γραμμάτων & Τεχνών).
Η οπτική μου, οι βασικές μου γραμμές και οι θέσεις μου είναι πλέον σε όλους γνωστές και ξεκάθαρες.
Είναι ξεκάθαρες και προς όλη την Κοινωνία των Γρεβενών γιατί την επιστολή αυτή, μετά από μικρό χρονικό διάστημα, την δημοσίευσα σε όλα τα μέσα του Τόπου.
Παρουσίασα, σήμερα, ενώπιον σας, – και σας ευχαριστώ -, με τρόπο σαφή και συγκεκριμένο τις κατευθυντήριες γραμμές, τους στόχους του Σχεδίου Ανόρθωσης για τα Γρεβενά.
Τρία είναι τα κλειδιά για το Αύριο :
1ο. Να αναγνωρίσουμε την κατάσταση και να την συνειδητοποιήσουμε. Την ονόμασα, και νομίζω όλοι συμφωνούν, Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.
2ο. Να έχουμε ένα Σχέδιο Ανόρθωσης που απαντά πειστικά και αξιόπιστα στην Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης. Από σήμερα, με της κατευθυντήριες γραμμές που ανάπτυξα, νομίζω ότι στα ουσιώδη μέρη του, το έχουμε.
3ο. Να υπάρξει μια Ηγεσία και μαζί της ένα Επιτελείο που θα διευθύνει αποφασιστικά την εφαρμογή του Σχεδίου Ανόρθωσης και συνολικότερα τα πράγματα την επόμενη κρίσιμη 4ετία.
Με την επιστολή μου προς τους Φορείς του Τόπου, κυρίως, με τη σημερινή μου ομιλία – παρουσίαση έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση του Τόπου.
Το συλλογικό Ηγετικό Επιτελείο δεν μπορεί παρά να αποτελείται από διακριτά και διακεκριμένα στελέχη της Κοινωνίας και τη Νεολαίας, που ακούγοντας το Προσκλητήριο του Τόπου σπεύδουν, παρουσιάζονται και στρατεύονται στην μεγάλη αυτή Υπόθεση.
Η υπόθεση αυτή δεν αποτελεί μια προσωπική μου φιλοδοξία.
Είναι η Υπόθεση του Τόπου και του Μέλλοντός του.
Ούτε μπορεί να υπηρετηθεί με καταπιεστικές λύσεις, διαπροσωπικές συμφωνίες σκοπιμοτήτων και παρασκηνιακές συναλλαγές.
Είναι μια Μεγάλη Υπόθεση, μια Ωραία Πρόκληση, ένας Ενωτικός Διαρκής Αγώνας που μόνο με ψυχικό δόσιμο, μόνο με πατριωτικό συναίσθημα, με εθελοντική και υπεύθυνη συμμετοχή, με στράτευση μπορεί να προχωρήσει.
Σημαντικό τμήμα αυτών των διακριτών και διακεκριμένων στελεχών της Κοινωνίας είναι σήμερα, εδώ, μαζί μας.
Και όσοι δεν είναι για δικαιολογημένους λόγους έχουν λάβει το μήνυμα, και του Τόπου το Κάλεσμα.
Αυτό το τίμιο μήνυμα, αυτόν τον ευθύ λόγο στράτευσης τους απευθύνω.
Προς όλους σας, και στην καθεμιά και τον καθένα σας, ξεχωριστά, απευθύνω την αγάπη μου και την έγνοια μου.
[ Από την ομιλία μου, παρουσίασης του Προγραμματικού Πλαισίου, – Σχέδιο Ανόρθωσης για τα Γρεβενά-, στις 3.3.2019 στο διοικητήριο της Π.Ε. Γρεβενών