Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ύστερα από τη συνέντευξη…

Η συνέντευξη του Δημάρχου κ. Κουπτσίδη, που έδωσε χθες για το όλο θέμα της ένταξης περιοχών, και του Βαροσίου, στο σχέδιο πόλης και που δημιούργησε θόρυβο όντως στην πόλη, ήταν σαφής, πλήρως ενημερωτική και με φρόνημα συνδιαλλαγής και καταλλαγής με τον πολίτη.

 

Η άτεγκτη και αδιάλλακτη στάση πάντα και παντού δημιουργεί προβλήματα ή οξύνει τα προβλήματα.

 

 

Η σκέψη ότι δεν άφησε αδιάφορο το Δήμο το πρόβλημά μας μάς ηρεμεί.

 

Πειστικό ήταν το επιχείρημα –ύστερα κι από τα νούμερα που ανέφερε –ότι η ιδιοκτησία μας αξιολογείται πολύ διαφορετικά με τη μορφή οικοπέδων, οπότε η εκτίμηση της εισφοράς, που έκανε ο Δήμος, για τον οποιοδήποτε που παρακολούθησε τη συνέντευξη ίσως φάνηκε και ελάχιστη και αναγκαία.

 

Εμάς όμως τους ενδιαφερόμενους εξακολουθεί να μας προβληματίζει. Αφέθηκε ωστόσο νομίζω περιθώριο για συνεργάσιμη λύση.

 

Οφείλουμε ύστερα από όλα αυτά να ανακαλέσουμε το χαρακτηρισμό της εισφοράς ως χαράτσι, που έγινε με το άρθρο μας της 12–3–13 ”Δεν σας εμπιστευόμαστε πια…”

 

Εν γνώσει μας βέβαια την κατατάξαμε στα χαράτσια, για να δοθεί έμφαση στις οικονομικές δυσκολίες, που αντιμετωπίζουμε όλοι μας και εν προκειμένω όσοι ή πολλοί που έχουμε άμεση σχέση με την περίπτωση.

 

Ωστόσο ο χαρακτηρισμός ”χαράτσι” μέσα στην όλη συνάφεια του κειμένου όντως αδικεί την ενέργεια του Δήμου και ίσως παραπλανά και επηρεάζει δυσμενώς τους δημότες. Μπορεί να προκαλέσει παρεξηγήσεις.

 

Ζητούμε ταπεινά συγγνώμη.

 

Το δεύτερο που θα θέλαμε να ανακαλέσουμε, έχοντας πάντα εμπιστοσύνη στην ειλικρίνεια του κ.Δημάρχου, είναι ότι δεν έγινε –όπως αφήσαμε ίσως να υπονοηθεί με το άρθρο –αυτή η εκτίμηση εισφοράς, για να γεμίσουν τα άδεια ταμεία και του δικού μας Δήμου, αλλά, γιατί ήταν αίτημα πολλών ετών να ενταχθούν αυτές οι περιοχές στο σχέδιο πόλης και επί τέλους πραγματοποιήθηκε, οπότε να το επικροτήσουμε πρέπει κι όχι να το καταδικάσουμε.

 

Αυτό τουλάχιστον το μήνυμα ήταν εμφανές στην όλη συνέντευξη.

 

Το να έγινε βέβαια, για να εξυπηρετήσει και συμφέροντα οικονομικά δυνατών, άλλων δημοτών, δεν το βάζουμε καν στη σκέψη μας.

 

Τα υπόλοιπα σημεία του άρθρου μας, που εστιάζονται στο ότι ο λαός πληρώνει ”τα σπασμένα” πολλών πολιτικών και που η σημερινή Κυβέρνηση ψάχνει με σπασμωδικές κινήσεις να βρει πόρους για να γεμίσει τα ταμεία που άδειασαν οι ηθικές ατασθαλίες άλλων συναδέλφων τους,– που τους προστατεύουν κιόλας νόμοι! — δεν τα αναιρούμε.

 

 

Ζιώγα Κατερίνα

 

Εκπαιδευτικός