Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Να γιατί προχωρούν στην προδοσία της Μακεδονίας

Tου Φώτη Σιούμπουρα

Η προδοσία της Μακεδονίας θα προχωρήσει δυστυχώς για έναν πολύ απλό λόγο. Γιατί, επί της ουσίας η FYROM, της οποίας ο εθνικός της ύμνος είναι για τη «Μακεδονία» και όχι για τη «Βόρεια Μακεδονία», όπως προκλητικά ομολόγησε χθες ο Ζόραν Ζάεφ, έχει δύο κυβερνήσεις. Μια στα Σκόπια και μια στην Αθήνα. Η παρούσα ελληνική κυβέρνηση και η κυβέρνηση των Σκοπίων έχουν τις ίδιες απόψεις για το Μακεδονικό ζήτημα, όπως τουλάχιστον έδειξαν με τις τοποθετήσεις τους σήμερα στη Βουλή κυβερνητικά στελέχη . Ταυτίζονται. Από παλιά βέβαια.
Τότε, πριν από 10 χρόνια, που βασικά κομματικά στελέχη της σημερινής κυβέρνησης υπερασπίζονταν το δικαίωμα των γειτόνων να αποκαλούνται με το συνταγματικό τους όνομα, δηλαδή Δημοκρατία της Μακεδονίας. Τότε, που στελέχη του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφραζαν τις ίδιες θέσεις με αυτές του σκληρού Γκρούεφσκι, που αμφισβητούσε την ελληνικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και που τον θεωρούσε κομμάτι της κληρονομιάς της FYROM.
Τότε που συμμετείχαν και σε διαδηλώσεις στα Σκόπια υπέρ του δικαιώματος των γειτόνων μας να αποκαλούνται Μακεδόνες και της χώρας να αποκαλείται Μακεδονία. Εναντίον μάλιστα των ελληνικών κυβερνήσεων, της επίσημης ελληνικής θέσης και εναντίον του βέτο το 2007! Σήμερα στη Βουλή ακούμε τα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης να χρησιμοποιούν τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα του Ζόραν Ζάεφ υπερασπιζόμενοι τη συμφωνία των Πρεσπών.
Σήμερα ακούγοντας κυβερνητικούς βουλευτές και άλλους «πρόθυμους» να υπερασπίζονται με τόσο πάθος τη Συμφωνία των Πρεσπών μπορείτε να πάρετε την απάντηση στο ερώτημα πώς έφτασε μια ελληνική κυβέρνηση να υπογράφει μια τέτοια συμφωνία στο πόδι και πώς παραδίνει ελληνικά δικαιώματα σε άλλη χώρα. Πως έφτασε στο σημείο, χωρίς να χαράξει εθνική πολιτική, να προχωρήσει στην ψήφιση μιας συμφωνίας, που αμφισβητεί σοβαρά την εθνική, την ιστορική και την πολιτισμική ταυτότητα της Ελλάδας, που αποτελεί παραχώρηση κυριαρχικού δικαιώματος, που εξυπηρετεί κυριαρχικά και γεωπολιτικά συμφέροντα μόνο ξένων κρατών, ενώ αντίστοιχα βλάπτει ουσιαστικά τα συμφέροντα της Ελληνικής Πολιτείας