Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Από το «Μακεδονία ξακουστή» στον …εμφύλιο , τα ξερονήσια, ,τους Γκοτζαμάνηδες, τον διχασμό…

Πολίτης που είχε αρχίσει να τραγουδά  το «Μακεδονία ξακουστή» , κατά την διάρκεια της ομιλίας του Πρωθυπουργού στο «Αλεξάνδρειο» απομακρύνεται …

 

Του Φώτη Σιούμπουρα

Τελικά, αυτό που δεν ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας να συμβεί, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του  στο «Αλεξάνδρειο» , χθες βράδυ, συνέβη.  Όταν  αναφέρθηκε στο «Μακεδονικό», όπως είπε, και στη συμφωνία των Πρεσπών,  ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες από μερίδα του κόσμου. Ένας  μάλιστα από το κοινό άρχισε να τραγουδά το «Μακεδονία ξακουστή».

Ο Πρωθυπουργός στην αρχή έδειξε σαστισμένος. Στη συνέχεια όμως  αντέδρασε και προσπάθησε να… εκμεταλλευθεί το γιουχάισμα υποστηρίζοντας ότι αυτή η αντίδραση συνιστά «απόδειξη ότι μόνο σε μία δημοκρατική συγκέντρωση μπορούν να προσέλθουν και όσοι διαφωνούν». «Φίλες και φίλοι, πολίτες της Θεσσαλονίκης, είπε, κοιτάζοντας προς την πλευρά  αυτών που αποδοκίμαζαν, αυτή είναι η απτή απόδειξη ότι μόνο σε μία δημοκρατική συγκέντρωση, μίας δημοκρατικής δύναμης, μπορούν να έχουν το θάρρος να έρθουν κάποιοι με διαφορετική άποψη.  Πείτε μου εσείς που αλλού θα μπορούσε να συμβεί αυτό, στις συγκεντρώσεις της ακροδεξιάς, του μίσους και της μισαλλοδοξίας; …Εδώ μπορούν να έρθουν, γιατί ξέρουν ότι εδώ είμαστε δημοκράτες πολίτες, με παράδοση στο διάλογο, την αντιπαράθεση των απόψεων. Αλλά γνωρίζουν ότι εδώ χτυπά η καρδιά της δημοκρατίας, εδώ χτυπάει η καρδιά του ζωντανού διαλόγου…».

Την ίδια ώρα  «άνδρες της προσωπικής ασφάλειας απομάκρυναν (…δημοκρατικά) από το «Αλεξάνδρειο» τον πολίτη που είχε αρχίσει να τραγουδά  το «Μακεδονία ξακουστή»…  Και επειδή «σε μία δημοκρατική συγκέντρωση μπορούν να προσέλθουν και όσοι διαφωνούν», κατά πως είπε ο Πρωθυπουργός,  σε δύο κυρίες που κρατούσαν σημαιάκια με τον ήλιο της Βεργίνας  ( όχι της FYROM) δεν επετράπη η είσοδος στο «Αλεξάνδρειο»…

Κατά τα άλλα ο  Πρωθυπουργός μίλησε για εμφύλιο , ξερονήσια, Λαμπράκη, Γκοτζαμάνηδες , τρίκυκλα  και μοίρασε τον κόσμο σε «πατριώτες»  («εσείς οι δικοί μου είστε το φως ») και σε …άλλους  (εσείς οι όχι δικοί μου είστε το σκοτάδι…».

 Κατά τα άλλα «αφήνουμε πίσω το παλιό και κοιτάμε με αισιοδοξία το αύριο, το καινούριο…».