Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Η «Οδύσσεια» των ΤΕΙ Γρεβενών.

του Πετρόπουλου Εμμανουήλ

 

Αφορμή σχολιασμού, παίρνω την εβδομαδιαία παράταση που δόθηκε στην εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά για τα ΤΕΙ της Δυτικής Μακεδονίας.

     Στις δηλώσεις του Βουλευτή Γρεβενών Κου Κοψαχείλη στις 16 Ιανουαρίου 2013, δήλωσε και απαντώντας στις δηλώσεις του Κου Χαραλαμπίδη προέδρου των ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, πως…

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για το ΤΕΙ Γρεβενών, το οποίο βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης και ενώ θα λειτουργήσουν λιγότερες σχολές Πληροφορικής σε όλη την Ελλάδα, η σχολή πληροφορικής στο ΤΕΙ Γρεβενών θα παραμείνει…….»  

    Πολύ σωστά έθεσε το πρόβλημα των ΤΕΙ Γρεβενών ο πρόεδρος των ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας, πως ενώ το ΤΕΙ των Γρεβενών έχει τις προϋποθέσεις κτιριακής υποδομής και τμήματα με «καλό πτυχίο», παρόλα αυτά, αν δεν γίνουν προσλήψεις μόνιμου διδακτικού προσωπικού, το ΤΕΙ Γρεβενών πρόκειται να καταργηθεί. Ήδη από ότι πληροφορήθηκα, την Πέμπτη που μας πέρασε το ΤΕΙ Γρεβενών είχε μια παραίτηση εκπαιδευτικού.  Πιθανόν λοιπόν, να έχει δίκιο ο Κος Χαραλαμπίδης, πως ο κίνδυνος να κλείσει το ΤΕΙ Γρεβενών, είναι ορατός αν δεν γίνει πρόσληψη μόνιμου διδακτικού προσωπικού.

   Φυσικά, όλα αυτά δεν ήταν αρκετά, για να έρθει να κάτσει σαν κερασάκι στην τούρτα, σύμφωνα με τα αναφερόμενα και σε δελτίο ειδήσεων της 27ης Φεβρουαρίου2013, η μερική  συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ Βουλευτών και Υπουργού Παιδείας Κου Αρβανιτόπουλου, όπου  Βουλευτές των όμορων νομών, η «Κυρία» της  Καστοριάς και ο «Κύριος» της Κοζάνης απείχαν από την συνάντηση αυτή με τον υπουργό. 

Από ότι κατάλαβα λοιπόν, οι συγκεκριμένοι Βουλευτές βλέπουν τους υπουργούς σε μή επίσημες συναντήσεις, άλλωστε, σε τι χρειάζονται οι επίσημες; Πιθανόν για να γνωρίσουν οι υπόλοιποι Βουλευτές των άλλων παρατάξεων τον Υπουργό. Φαίνεται, πως ο τελευταίος δεν παρευρίσκεται συχνά στη Βουλή ώστε να τον γνωρίσουν. Όπως φαίνεται λοιπόν και από την επίθεση που έκανε η «Κυρία» της Καστοριάς στην Βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, η «Κυρία» αυτή και ο «Κύριος» της Κοζάνης, κάνουν τα πάντα προκειμένου να κρατήσουν τους πελατειακούς τους ψήφους, αδιαφορώντας βέβαια για το κοινό καλό και την δημιουργία τμημάτων σχολών σε όλη την Δυτικά Μακεδονία με υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο, όπως αυτό αναφέρθηκε από την συνάντηση των –όσων ήταν- Βουλευτών με τον Υπουργό.

 Τα Γρεβενά, για ακόμη μια απαξιώνονται, έχοντας μια από τις πιό σύγχρονες και με μεγάλη ζήτηση σχολές και μαζί στα αζήτητα ρίπτονται οι κτιριακές υποδομές που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

     Αποδεικνύεται λοιπόν, πως η παράταξη στην οποία ανήκει ο Βουλευτής του Νομού μας και κυβέρνηση αυτής της χώρας, δεν του δίνει καμία απολύτως σημασία -μιας μονοεδρικής Εκλογικής  Περιφέρειας- δίνοντας βάση και ισχύ στα λεγόμενα και στις πράξεις των Βουλευτών όμορων νομών, να «εξουσιάζουν» για την τύχη των άλλων Νομών όπως τον Νομό ευθύνης του Βουλευτή μας.

 Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που τα Γρεβενά απαξιώνονται.  

 

Πετρόπουλος Εμμανουήλ

Πολιτευτής Ανεξαρτήτων Ελλήνων