Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΜΗΤΣΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Γράφει ο Τάσος Σεβαστιάδης
Την περασμένη εβδομάδα στον ΣΚΑΙ έδωσε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Μήτσος Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Στο κομμάτι των ημερών που είναι το «μακεδονικό», ενώ και τα άλλα σημεία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λέει ο Γενικός Γραμματέας: «Βρισκόμαστε σε διαδικασία αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια και εδώ δυστυχώς πρωτοστατεί το ΝΑΤΟ και οι άλλες συμμαχίες στις οποίες συμμετέχει και η Ελλάδα. Αναφέρθηκε εξαιτίας των πρόσφατων εξελίξεων που διαδραματίζονται στα βόρεια σύνορά μας και το βόρειο Κόσσοβο. Ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας χαρακτήρισε «μεγάλο εγκληματικό στοιχείο» τη συμφωνία των Πρεσπών. Το γεγονός έγινε για να μπει η Π.Γ.Δ.Μ. στο ΝΑΤΟ και βεβαίως σε μία πορεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με την συμφωνία αυτή δεν λύθηκε, αλλά αντίθετα επιδεινώθηκε το πρόβλημα. Η αναγνώριση «Μακεδόνας πολίτης» και «μακεδονική γλώσσα» καθιστούν τη συμφωνία «απαράδεκτη» και «επικίνδυνη» καθώς όλα τα αλυτρωτικά – εθνικιστικά ζητήματα είναι σε πλήρη ισχύ και αύριο θα διεκδικήσουν ζητήματα μειονότητας.
Κάνει λόγο για ανιστόρητους και ρωτά: «Γιατί δεν λένε καθαρά ότι η γλώσσα τους είναι η σλαβομακεδονική γλώσσα; Γιατί δεν λένε ότι ο πολίτης αυτός θα είναι πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας που δεν έχει καμία σχέση με την παλιά ενιαία Μακεδονία;»
Εμείς θεωρούμε ότι τα παραπάνω έγιναν σκόπιμα ακριβώς για να αφήνουν ανοιχτή την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» και αύριο σε ανύποπτο χρόνο να εγερθούν ζητήματα…
Έφεριμ, σύντροφε
Υ.Γ. Έφεριμ = Μπράβο