Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Λευτέρης Τζιόλας: Για την ακύρωση της απόφασης μεταβίβασης στο Υπερταμείο..

Από πολλούς φίλους, από διάφορες περιοχές της Πατρίδας, μετά και την από 11/9., ανάδειξη του θέματος, έχω δεχθεί το αγωνιώδες ερώτημα :
« Πως μπορούμε να αντιδράσουμε στην απαράδεκτη απόφαση μεταβίβασης Δημόσιων, Ιστορικών, Μνημειακών περιουσιακών στοιχείων της Χώρας, στο Υπεταμείο (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.) ? ».

Απαντώ προς όλους.
Αγαπητέ/ή μου, έχεις ( έχετε ) εκλεγμένους εκπροσώπους στη Βουλή, στην Περιφέρεια, στη Νομαρχία ( Περ. Ενότητα ), στο Δήμο, στην Κοινότητα.
Οι εκπρόσωποι οφείλουν στο δικό τους επίπεδο να προασπίζονται τα συμφέροντα του Τόπου και της Κοινωνίας τους, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για δημόσια, ή/και εθνική περιουσία, σημαντικά κοινωνικά αγαθά και συλλογικά δικαιώματα.
Αν οι εκπρόσωποι δεν τηρούν αυτή τη θεμελιώδη, δημοκρατική υποχρέωσή τους, αν οι εκπρόσωποι ενός Τόπου και της Κοινωνίας του δεν δρουν με το ανάλογο αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης. Τότε, οι πολίτες ( =οι εκλογείς, δηλαδή, αυτοί που τους έχουν δώσει εντολή ) οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλία.
Πρωτοβουλία που προέρχεται από την ευθύνη που έχουν και αισθάνονται, σύμφωνα με το Δημοκρατικό, Κοινωνικό και Εθνικό τους καθήκον, να ζητήσουν και να απαιτήσουν από τους εκπροσώπους τους σε όλα τα επίπεδα ( Βουλή, Περιφέρεια, Νομαρχία, Δήμο, Κοινότητα ) να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους.
Κυρίως, όμως, αφού καταγράψουν και στηλιτεύσουν τις συμπεριφορές των εκπροσώπων τους για να κατανείμουν ευθύνες, οφείλουν να αναλάβουν δημοκρατική δράση με ατομικό και συλλογικό τρόπο για την υπεράσπιση όσων ανήκουν στον Τόπο, όσων αποτελούν Δημόσια περιουσία, όσων συνιστούν Ιστορικό Κοινωνικό δικαίωμα.
Επομένως, η απάντηση στο ερώτημα, είναι : αν δεν σου δίνουν απαντήσεις στα λογικά, πιεστικά ερωτήματά σου, πάρε την πρωτοβουλία, μόνος και μαζί με άλλους, και ζήτησε – τες από την Κυβέρνηση ( πρωθυπουργό, υπουργούς, γεν. γραμματείς ) και τις αρμόδιες Υπηρεσίες ( οι Υπηρεσίες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι όπως και ο λέξη –΄΄Υπηρεσία΄΄ εννοεί υπηρετούν τη Χώρα και την Κοινωνία).
Και, σημαντικότερο, μην επιτρέψεις, μόνος και μαζί με όλους, να μεταβιβασθούν, να μεταφερθούν σε ξένους φορείς ( Υπερταμείο /ΕΤ.Α.Δ.Α.Ε, κ.α. ) τμήματα της Δημόσιας περιουσίας, των Κοινωνικών συλλογικών αγαθών και της Εθνικής Ιστορικής κληρονομιάς.
Ο, τι ανήκει στο Έθνος και το Λαό δεν μπορεί κανείς να το διαχειρίζεται σαν να είναι η τσέπη του.

Μορφές της Πρωτοβουλίας μπορεί να είναι :
– Διαμαρτυρίες συλλόγων, ή, επί τούτου συγκροτημένων συλλογικών Επιτροπών.
– Επιστολές προς τον ΠτΔ, την κυβέρνηση και όλους τους αιρετούς θεσμικούς εκπροσώπους.
– Επιστολές προς τις Υπηρεσίες του Εθνικού Κτηματολογίου σε κάθε έδρα του.
– Επιστολές προς τους Εφετειακούς Εισαγγελείς και τον Άρειο Πάγο.
– Νομικές – δικαστικές παρεμβάσεις για την ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης ( δηλαδή των ΦΕΚ Β’ 2320 / 19-6-2018 και ΦΕΚ Β’ 2317/19-6-18 ).

Πάρε την ευθύνη, την πρωτοβουλία, και μόνος σου.
Απέναντι στο Εθνικό και Δημοκρατικό μας καθήκον, πρώτα απ ‘ όλα είμαστε διακριτές, ενεργές μονάδες ( = άνθρωποι / πολίτες, ο καθένας με την παρουσία και την ύπαρξη του ), που σκέφτεται και δρα.
Αυτό είναι το θεμέλιο των σύγχρονων, δημοκρατικών κοινωνιών ( ο άνθρωπος / πολίτης , το άτομο ).
Έχεις ευθύνη, είσαι Έλληνας πολίτης, πάρε, λοιπόν, την πρωτοβουλία !!

Θεσσαλονίκη, 26 Σεπτεμβρίου 2018

Ελευθέριος Τζιόλας