Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ανοιχτή επιστολή προς τους 22 συμπατριώτες μας και φυσικά προς κάθε συμπολίτη μας

Διάβασα με ενδιαφέρον την επιστολή των 22 συμπατριωτών μας που κατέθεσαν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για την οικονομική και αναπτυξιακή καθίζηση του τόπου μας. Ένιωσα ταυτόχρονα, τόσο δικαιωμένος για τις έντονες επισημάνσεις μου σε μια σειρά άρθρων μου τα τελευταία χρόνια, όπου σημείωνα πως «τα Γρεβενά υποχωρούν ατάκτως», «τα Γρεβενά φθίνουν διαρκώς», «ο τόπος μας αιμορραγεί», όσο και ικανοποιημένος γιατί ένας σημαντικός αριθμός επιφανών επαγγελματιών, επιχειρηματιών και επιστημόνων συμπατριωτών μας επιτέλους βγήκε δυναμικά στο προσκήνιο, ώστε όλοι μαζί να δούμε από εδώ και μπρος με τις κατάλληλες συνεργασίες και στοχεύσεις το μέλλον του αγαπημένου μας τόπου.
Στο τελευταίο μου άρθρο του Δεκαπενταύγουστου είχα σημειώσει πως οι απανταχού Γρεβενιωτών έφυγαν και μείναμε εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι να διαχειριστούμε την μοίρα μας. Τα Γρεβενά απογειώθηκαν μερικά χρόνια πριν και σήμερα έχουν καθηλωθεί και διαρκώς βυθίζονται.
Επιτέλους, όμως, κάτι κινείται και ταρακουνά τα λιμνάζοντα νερά στην πόλη μας και ελπίζω να μην έχει στιγμιαίο χαρακτήρα αλλά να είναι διαρκής και συνεχής, ώστε να έχει ευεργετικές επιδράσεις στην πολιτική και θεσμική αναβάθμιση του τόπου μας.
Τα πολιτικά δρώμενα τα τελευταία χρόνια στα Γρεβενά πήραν δραματικό χαρακτήρα, εγωισμός και αντιπαλότητα εξέτρεψαν κάθε πρωτοβουλία από τις βασικές ανάγκες του τόπου μας. Αιρετοί άρχοντες που δεν συνεργάζονται μεταξύ του με ακραίες διχαστικές συμπεριφορές, οδήγησαν τα Γρεβενά να μην έχουν ούτε ένα έργο στο ΕΣΠΑ μετά από πολλά χρόνια. Παντού στασιμότητα και πισωγύρισμα, σε ένα τοπίο απογοήτευσης και παντελούς έλλειψης πρωτοβουλιών, όπου προτάσσονται δυστυχώς, ανερμάτιστες προσωπικές φιλοδοξίες.
Ελπίζω αυτή η πρωτοβουλία να προβληματίσει πολύ περισσότερο κόσμο και από την λογική της προσωπικής παρέας και των ατομικών μηχανισμών, να περάσουμε στην μαζική συμμετοχή των συμπολιτών μας, σε αποτελεσματικές πρωτοβουλίες που θα αλλάξουν ριζικά το σημερινό αρρωστημένο, θεσμικό και πολιτικό μας τοπίο.
Τέλος, ελπίζω αυτή η πρωτοβουλία να έχει μόνιμο χαρακτήρα σαν μια τοπική «Βουλή», που θα παρεμβαίνει ευεργετικά και με προτάσεις σε κρίσιμα τοπικά μας προβλήματα.

Μετά τιμής,
Κυριάκος Ταταρίδης
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πρώην Βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών

Δείτε ακόμα