Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Τα 10.119 ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου που εκχωρούνται στο Υπερταμείο (υπό τον απόλυτο έλεγχο των Δανειστών) !

Η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο για 99 χρόνια, ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους, αποτελεί ένα βαρύ όνειδος, μια πράξη εθνικής υποτέλειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η διοίκηση του Υπερταμείου, που βρίσκεται κάτω από τον απόλυτο έλεγχο των δανειστών, δεν αρκέστηκε στην περιουσία που μέχρι πρόσφατα της είχε εκχωρηθεί, αλλά ζήτησε με επιστολή της, στις 14 Ιουνίου 2018, να μεταφερθούν στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. («Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.») που είναι θυγατρική του εταιρεία, 10.119 ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου.

Η κυβέρνηση με την αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ Β’ 2320 / 19-6-2018) έσπευσε και υλοποίησε την απαίτηση του Υπερταμείου. Μεταβίβασε στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. 10.119 ακίνητα, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού εμβαδού γης 511.357.451 τ.μ. και συνολικής δομημένης επιφάνειας 22.601 τ.μ. !!

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια μέρα εκδόθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής η εξουσιοδότηση προς τον Υπουργό Οικονομικών (απόφαση 86 ΦΕΚ Β’ 2317/19-6-18) και το σχετικό ΦΕΚ για τη μεταβίβασή τους. Τα 10.119 ακίνητα αναφέρονται μόνο με τον Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), χωρίς καμία περιγραφή της θέσης, της έκτασης, της χρήσης, και των λοιπών τους στοιχείων, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αποφύγει τις αντιδράσεις.

Όμως το θέμα δεν είναι δευτερεύον, ούτε μπορεί να χωνευθεί…

Τί θα κάνουν τα όργανα των Δήμων, των Νομαρχιών (Περ.Ενοτήτων), τα Ιδρύματα (Πανεπιστήμια, Πνευματικοί-Πολτιστικοι Οργανισμοί, Φορείς Κοινωνικού Έργου), οι Δημόσιοι Οργανισμοί, οι Τοπικές Κοινωνίες, οι Οργανωμένοι Κοινωνικοί Φορείς ;

Ποια είναι τα 10.119 ακίνητα;

Κάθε θεσμικός εκπρόσωπος, άμεσα, έχει καθήκον, έχει υποχρέωση να ενδιαφερθεί και να δράσει.

Σε ποια οικονομική λογική ανταποκρίνεται η πώληση κτιρίων που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες, δράσεις κοινωνικής αρωγής και Ιδρύματα;

Εν πάσει περιπτώσει, η κυβέρνηση, δεν πανηγύριζε μόλις χθές ότι εξήλθαμε των Μνημονίων ;

Τι είδους αξιοποίηση θα γίνει από το Υπερταμείο σε πάρκα, άλση, πλατείες και κοινόχρηστους χώρους;

Γιατί το Δημόσιο να αποποιηθεί την κυριότητα κτιρίων-συμβόλων της ιστορικής και αρχιτεκτονικής ελληνικής κληρονομιάς ;

Τι άλλο έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές και το κρύβει ;

Η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο για 99 χρόνια, ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους, αποτελεί ένα βαρύ όνειδος, μια πράξη ιστορικής εθνικής υποτέλειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αλλά, ο Ελληνικός Λαός δεν έχει υπογράψει την ολοκληρωτική απογύμνωσή του από κάθε του περιουσιακό στοιχείο.

Θεσσαλονίκη, 11 Σεπτεμβρίου 2018

Ελευθέριος Τζιόλας