Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΟΦΩΝ…….ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ.

Όσο συνεχίζεται η εξέλιξη της κοινωνίας έχοντας ως σκοπό μόνο το κέρδος <<καπιταλισμός>>, τόσο θα οδηγούμαστε σε αδιέξοδα.

Ο λόγος είναι απλός, η ζωή θα πρέπει να εξελίσσεται στο όνομα άπειρων παραγόντων και όχι μόνον του κέρδους.

Έτσι η σημερινή κατάσταση που υπάρχει στον δυτικό κόσμο είναι ο <<καπιταλισμός>>.

Όσο προχωράμε χρονικά μπροστά, χρησιμοποιώντας και άλλους παράγοντες εκτός του κέρδους, ανάλογα με τι τους συμφέρει, η εξέταση της σημερινής κατάστασης δείχνει ότι τα κέρδη μειώνονται και το καπιτάλ

θα πρέπει να βρει τρόπους να τα κρατήσει και αν μπορεί να τα αυξήσει, ανάλογα με τη χώρα και των καταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί σε αυτήν.

Έτσι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, οι ηγεμονικές τάξεις επιζητούν τις πολιτικές αλλαγές, για να υλοποιούνται τα σχέδια και τα συμφέροντα τους. Θέλουν την αναθεώρηση του Συντάγματος για να ωφεληθούν από τις αποκρατικοποιήσεις, από τις αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα, στο περιβάλλον, στην Δημοκρατία, στην δικαιοσύνη , από τον Δημόσιο πλούτο.

Δεν τους ενδιαφέρει, και θέλουν να γκρεμίσουν ένα κράτος που τους φέρνει αντιρρήσεις, ένα κράτος με κοινωνική αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική συμμετοχή, δικαίωμα στην εργασία κ.ά. Όλα γκρεμίζονται στο όνομα του κέρδους. Η δύναμη αυτή της εγκατεστημένης αντίληψης δεν δέχεται αντιρρήσεις και χρησιμοποιεί κάθε είδους δυνάμεις καταστολής για να τις διασφαλίσει.

Αυτά που έχει αχρηστέψει το << μνημονιακό παρασύνταγμα >> στην τριετία του μνημονίου με την <<έκτακτη>> και την <<ειδική νομοθεσία >>, θέλει να ανατρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με την λειτουργία της επιτροπής για τις θεσμικές αλλαγές στο κράτος, στο πολιτικό σύστημα και στο Σύνταγμα.

Πέντε είναι οι θεματικοί κύκλοι εργασίας της επιτροπής και αφορούν:

1) Το Σύνταγμα

2) Το πολιτικό σύστημα και τη λειτουργία του.

3) Τις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα.

4) Το πλαίσιο των δικαιωμάτων και την διασφάλιση τους στο πλαίσιο της σημερινής κρίσης της Δημοκρατίας.

5) Την Εθνική κυριαρχία και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Καλείται να λειτουργήσει ως ευρεία επιτροπή της Αριστεράς, του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης. Συμμετέχουν 31 Πανεπιστημιακοί και οι πρώτες εργασίες της ξεκίνησαν στις 21 Φεβρουαρίου 2013.

ΣΟΦΟΚΛΗΣ Γ. ΕΤΑΙΡΙΔΗΣ -ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ