Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Tην ύστατη ώρα !

Αύριο, Κυριακή, 17/6., είναι προγραμματισμένη, η υπογραφή της Συμφωνίας στην περιοχή των Πρεσπών. (~)

* Ο πρωθυπουργός γνωρίζει καλά, οι τελευταίες εξελίξεις και η τεράστια κοινωνική αναστάτωση που κορυφώθηκε τις τελευταίες μέρες, το έχουν δείξει ολοκάθαρα ότι η απόφασή του να προχωρήσει σε μια Συμφωνία Εθνικού χαρακτήρα, δηλαδή συμφωνία που θα δεσμεύσει αρνητικά τη Χώρα, την πορεία της και τις εξελίξιες για δεκαετίας, δεν διαθέτει ούτε την αναγκαία εθνική ενότητα, ούτε τη λαϊκή στήριξη και αποδοχή, ούτε την απαραίτητη συναίνεση και συμφωνία του Ελληνικού πολιτικού κόσμου, ούτε την κοινοβουλευτική στήριξη και συναίνεση.
Με αυτή την εικόνα απόρριψης του σχεδίου της Συμφωνίας, με αυτά τα πραγματικά δεδομένα στο εσωτερικό Εθνικό Μέτωπο, με την απουσία πραγματικής Κοινωνικής συναίνεσης και Πολιτικής συμφωνίας, ο πρωθυπουργός οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί, δεν δικαιούται να προχωρήσει σε μια τέτοια Συμφωνία. Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται απέναντι στην εξής κατάσταση : καλείται να υπογράψει μια Συμφωνία για την οποία εκτός του ιδίου και ενός κύκλου συνεργάτων και υποστηρικτών του, το Έθνος, η Ελληνική Κοινωνία, ο Ελληνισμός, οι θεσμοί του (πολιτικοί και κοινωνικοί) έχουν απορριπτική θέση, σε κάθε περίπτωση, δεν συμφωνούν, δεν συναινούν. Ο κ.Τσίπρας, ως πρωθυπουργός, ως εκπρόσωπος του Έθνους και της Ελληνικής Κοινωνίας, οφείλει να λειτουργήσει υπεύθυνα και εμπρακτα ως εκπροσωπός της, συνταυτιζόμενος κι όχι συγκρουόμενος.
* Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι στο κορυφαίο αυτό Ζήτημα, το 35% των βουλευτικών εκλογών του 2015 με το οποίο κυβερνά, δεν είναι επαρκές, ούτε ισχυρό, ούτε ικανό για τέτοιες αποφάσεις σε Εθνικό θέμα, που θα ωθήσουν τη Χώρα σε καθεστώς αλυτρωτικών διεκδικήσεων. Γνωρίζει, επίσης, ότι με τον κυβερνητικό του εταίρο (κ.Καμμένο) να διαφωνεί ανοιχτά, δεν διαθέτει ούτε την αναγκαία στήριξη ως κυβέρνηση, ότι αποτελεί κοινοβουλευτική μειοψηφία. Ότι ουσιαστικά το Θέμα αυτό αποτελεί την αιτία απώλειας συνολικά της κυβερνητικής εξουσίας, την οποία, διατηρεί και ασκεί μέσω μη γνήσια δημοκρατικών διαδικασιών, με δολιχοδρομίες και σχοινοβασίες νομής εξουσίας. Επομένως, συναίσθηση των ευθύνων και συνειδοποίηση των εκλογικών-κοινωνικών και κυβερνητικών συσχετισμών επιβάλουν την αποφυγή της υπογραφής μιας Συμφωνίας, για την οποία δεν υπάρχει ούτε κυβερνητική (με την έννοια της διαφωνίας του κυβερνητικού εταίρου), ούτε κοινοβουλευτική υποστήριξη (με την έννοια της μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή), ούτε ευρύτερη πολιτική συναίνεση (με την έννοια της αντίθεσης του πολιτικού κόσμου και των κοινωνικών θεσμών)
* Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την ύστατη ώρα, αποτελεί την τελευταία γραμμή Άμυνας της Πατρίδας. Αν ο πρωθυπουργός, παρά το βάρος ευθύνης των αρνητικών όπως αναλύθηκαν, δεν αναπροσανατολισθεί ευθυγραμμιζόμενος με τα Δίκαια της Πατρίδας και τα αισθήματα της Ελληνικής Κοινωνίας, τότε η σωτηρία της πατρίδος περνά εξ ολοκλήρου στα χέρια του Προέδρου: Salus patriae suprema lex esto.
Ο ΠτΔ συναισθανόμενος ότι εδώ δεν παραδίδεται μόνον το όνομα, αλλά μαζί με αυτό και κρίσιμα, καθοριστικά μεγέθη: ταυτότητα, εθνότητα, γλώσσα, μπορεί και έχει δυνατότητα να αντιδράσει, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες. Εξάλλου, δεν συμβαίνουν πολλά τέτοια γεγονότα σε θητεία Προέδρου, ούτε εγκαλείται ο ΠτΔ από τα πράγματα και την Ιστορία πολλές φορές στη θητεία του, να παρεμβεί καθοριστικά. Τούτη, όμως είναι μια τέτοια στιγμή, ένα τέτοιο Ζήτημα. Οι λιγοστές θεσμικές αρμοδιότητες του Προέδρου, δεν αποκλείουν σε Ζήτημα που συνιστούν μείζον Εθνικό Ζήτημα, η διαφωνία τού ανωτάτου άρχοντος με τον πρωθυπουργό να οδηγήσει στην ενεργοποίηση στην πράξη των σωτήριων αρμοδιοτήτων του.
* Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν συμβεί, τότε ο Ελληνικός Λαός και ο Ελληνισμός :
– ας αξιολογήσει αυστηρά, υπεύθυνα και αποφασιστικά, ας κρατήσει βαθειά μέσα του, στη μνήμη του και στη συνείδησή του ποιοί και τί έπραξαν, αλλά και τί δεν έπραξαν την οριακή, ιστορική τούτη ώρα. Σε όλα τα επίπεδα, με ονόματα και ευθύνες : στην κυβέρνηση (πρωθυπουργός και υπουργοί), στη βουλή (κόμματα και βουλευτές), στα πολιτικά κόμματα (πρόεδροι -αρχηγοί, ηγετικά όργανα -στελέχη), στην περιφερειακή αιρετή διοίκηση και αυτοδιοίκηση (περιφερειαρχές, δήμαρχοι), στους κοινωνικούς θεσμούς (επιμελητήρια, συνομοσπονδίες, ομοσπονδίες), στα ιδρύματα (πνευματικά, εθνικά, πανεπιστημιακά).
– ας πορευθεί ενωμένος στο διαρκή, δίκαιο Αγώνα του για την Πατρίδα, τη Μακεδονία, τη Δικαιοσύνη και την Κοινωνική Πρόοδο.

Μέχρι τη Δικαίωση και τη Νίκη.
…………………………………………………..
(~). Η συνάντησή μας, αύριο, στις Πρέσπες, εκτός από το ισχυρό μήνυμα προς τις ηγεσίες που θα βρίσκονται εκεί, θα είναι, κυρίως, ένας σταθμός σ΄αυτή την ενωτική, πατριωτική, αγωνιστική μας διαδρομή.

Θεσσαλονίκη, 16 Ιουνίου 2018.