Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Η Αυτοδιοίκηση της Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να βγει μπροστά για το Σκοπιανό!

Δεν θέλω να κουράσω παρουσιάζοντας τις απόψεις μου για την, λεόντειο εις βάρος μας, συμφωνία που θέλει να υπογράψει η Κυβέρνηση στις Πρέσπες με τους βόρειους γείτονές μας. Είναι σαφές ότι ταυτίζονται με αυτές της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και είναι αντίθετες με αυτές που προβάλλει η Κυβέρνηση.

Το σημείο στο οποίο θέλω να επικεντρωθώ είναι η στάση και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού για το θέμα.

Από τη μέχρι τώρα στάση μου και τον τρόπο που πολιτεύτηκα είναι σαφές ότι πιστεύω σε έναν διευρυμένο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πιστεύω ακράδαντα ότι η Αυτοδιοίκηση δεν είναι αυτή που μαζεύει τα σκουπίδια και εκδίδει πιστοποιητικά γέννησης… Αυτός είναι ένας ρόλος που της επιφυλάσσει ένα συγκεντρωτικό κεντρικό κράτος, με φοβικά σύνδρομα απέναντι στο θεσμό. Είναι βαθιά μου πεποίθηση πως είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τα πράγματα διεκδικώντας για τη χώρα μας μία Τοπική Αυτοδιοίκηση με διευρυμένο ρόλο, όπως σε όλη την Ευρώπη!

Επειδή, τόσο ο θεσμός όσο και οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, είναι πολύ πιο κοντά στο λαό από ότι οι «αστέρες» της κεντρικής πολιτικής σκηνής, πιστεύω ότι εκφράζουν ή μπορούν να εκφράσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συναισθήματα και τα πιστεύω των πολιτών. Εκτός αυτού πιστεύω ότι η Αυτοδιοίκηση έχει μεγάλη δύναμη, η οποία σε πολύ μεγάλο βαθμό παραμένει ανενεργή, διότι ο θεσμός παραμένει συνθλιμμένος κάτω από το βάρος της καθημερινότητας και, ενδεχομένως, του λείπουν πρωτοβουλίες…

Σε ότι αφορά στην κατάπτυστη συμφωνία ξεπουλήματος του ιερού ονόματος της Μακεδονίας μας, πολλοί αυτοδιοικητικοί πήραν θέση, ως φυσικά πρόσωπα ή/και εκ του θεσμικού τους ρόλου, αλλά αυτό δεν αρκεί για να διατρανώσουμε την αγανάκτησή μας και να εκφράσουμε το λαό που θέλει να στείλει ηχηρά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Κατά την άποψή μου η έκδοση ψηφισμάτων από το Περιφερειακό Συμβούλιο και από τα περισσότερα Δημοτικά Συμβούλια της Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο έκτακτων ή τακτικών συνεδριάσεων, είναι προς τη θετική κατεύθυνση, αλλά δεν είναι αρκετά! Δεν δείχνουν το μέγεθος της οργής και της αγανάκτησης των Δυτικομακεδόνων!

Προτείνω λοιπόν την ανάληψη πρωτοβουλίας από τον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο της ΠΕΔ για συγκέντρωση όλων των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων σε μία εκδήλωση, που από μόνη της θα αποτελέσει ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός! Εκεί να ακουστούν οι απόψεις των επικεφαλής και να υπάρξει ένα κοινό ψήφισμα! Το ψήφισμα αυτό να επικοινωνηθεί άμεσα μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε όλους τους Δυτικομακεδόνες και με τον τρόπο αυτό θεσμοί και πολίτες θα κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συμμετέχουν ενεργά στους νέους αγώνες και τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να εμπνεύσουμε και να κινητοποιήσουμε το λαό της Δυτικής Μακεδονίας που με μπροστάρηδες του Αυτοδιοικητικούς μπορεί να υψώσει την στεντόρεια φωνή του, ενάντια στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας και την απαράδεκτη αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας στους βόρειους γείτονές μας!

Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να μπει μπροστά σε αυτό τον αγώνα!

Αν οι αυτοδιοικητικοί μας ταγοί θέλουν έναν διευρυμένο ρόλο για την Αυτοδιοίκηση και να υπερασπιστούν τα εθνικά μας συμφέροντα πρέπει να ενεργήσουν άμεσα! Δεν υπάρχει χρόνος….

Μάκης Ιωσηφίδης

Επιχειρηματίας

πρώην Δήμαρχος Αμυνταίου