Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Γιατί δεν κάνεις ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ κε Πρωθυπουργέ;

αναρωτιέται ο Τάσος Καραλίγκας

          Να που η επίσημη θέση της κυβέρνησης για την ονομασία των βόρειων γειτόνων μας εκφράσθηκε μέσω του Έλληνα υπουργού εξωτερικών: ‘Βόρεια Μακεδονία’. Μια ονομασία, που ακόμη και τα δάχτυλά μου δύσκολα καταφέρνουν να την γράψουν στο πληκτρολόγιο.

          Επί της ουσίας δεν θα γράψω άλλο, τα έχω γράψει λίγο παλιότερα σε άρθρο μου, όπου καταδικάζω την αποδοχή εκ μέρους της χώρας μας οποιασδήποτε ονομασίας, που θα περιέχει την λέξη ‘Μακεδονία’.

          Το ερώτημα που σήμερα απευθύνω στον κυβερνήτη της πατρίδας μου αφορά την διαδικασία, που θα επιλέξει, για να επικυρώσει την οποιαδήποτε συμφωνία με την γειτονική κυβέρνηση.

          Γιατί, κύριε πρωθυπουργέ, ΔΕΝ απευθύνεσαι στον ελληνικό κυρίαρχο λαό, ώστε να αποφασίσει αυτός, για το πώς θα αποκαλεί η επίσημη πατρίδα μας τους βόρειους γείτονές μας ;

          Γιατί, κύριε πρωθυπουργέ, ΔΕΝ μιμείσαι τον συνάδελφό σου από τα Σκόπια, ο οποίος εδώ και μήνες διακηρύσσει, ότι η όποια συμφωνία θα τεθεί σε δημοψήφσιμα, προκειμένου να την εγκρίνει ο σκοπιανός λαός;

          Είναι δυνατόν, κύριε πρωθυπουργέ της Ελλάδας, ο σκοπιανός πρωθυπουργός να σέβεται περισσότερο τους πολίτες του, από ό,τι εσύ ;

          Είναι δυνατόν, κύριε πρωθυπουργέ, ο σκοπιανός συνάδελφός σου να είναι περισσότερο δημοκράτης, από ό,τι εσύ ;

          Πριν από τις εκλογές του 2015, κύριε πρωθυπουργέ, διακήρυττες με στόμφο, πως: «είμαστε κάθε λέξη του ελληνικού Συντάγματος». Κι όμως, καταπατάς βάναυσα και κατάφωρα το ελληνικό Σύνταγμα !

Σύμφωνα με το άρθρο 44 παράγραφος 2 του ελληνικού Συντάγματος: «O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου».

Αφού το Σύνταγμά μας, ο ανώτατος αυτός νόμος, δίνει τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να εκφράσει τη γνώμη του για τα σημαντικά εθνικά θέματα, γιατί αδιαφορείς για τη γνώμη του, κύριε πρωθυπουργέ ;

Από πού αντλείς τη νομιμοποίηση, ώστε να διαπραγματεύεσαι και τελικά να υπογράφεις τυχόν αποδοχή της χρήσης του ονόματος ‘Μακεδονία’ από τους γείτονες, ερήμην του ελληνικού λαού, κύριε πρωθυπουργέ ; Μήπως το είχες αποκαλύψει στο περίφημο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης»; Όχι φυσικά ;

Πώς γίνεται, κύριε πρωθυπουργέ, να απαξιώνεις τις εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων που διαδήλωσαν ειριηνικά στα συλλαλητήρια της Θεσσλαονίκης και της Αθήνας ; Και να αποκαλείς τους πατριώτες ως «ετερόκλητο όχλο» ;

Το σίγουρο είναι, πως οι γείτονές μας έχουν ανάγκη την Ελλάδα για να ενταχθούν σε Ευρωπαική Ένωση και ΝΑΤΟ. Αυτοί πρέπει να υποχωρήσουν, όχι εμείς. Εάν δεν υποχωρήσουν, αυτοί θα ζημιωθούν, όχι η πατρίδα μας.

Εάν ‘περάσει’ από την ελληνική Βουλή η ονομασία που θα περιέχει τη λέξη ‘Μακεδονία’ των γειτόνων μας, το πρώτο βήμα για τον διαμελισμό της Ελλάδας μας θα έχει γίνει. Και θα ακολουθήσουν και οι Τούρκοι, με διεκδικήσεις για την Θράκη.

Ήδη έχουν αποθρασυνθεί οι Τούρκοι, καθώς προγραμματίζουν στην Κομοτηνή, με την άδεια της ελληνικής κυβέρνησης, προεκλογική συγκέντρωση τούρκικου κόμματος !

Ειλικρινά, γνωρίζω ότι δεν θα μου απαντήσεις, κύριε πρωθυπουργέ. Όπως γνωρίζεις κι εσύ, πως διαπράττεις εθνική προδοσία, χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση.

* Ο κ. Καραλίγκας είναι Δικηγόρος παρ` Αρείω Πάγω. Κατάγεται από την Κοζάνη, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη

Δείτε ακόμα