Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Παραιτήσεις και Τοπική Κοινωνία

(Του Θεόφιλου Παπαδόπουλου, Πολίτης)

Όταν στην Ημερήσια Διάταξη έχεις μόνον τις παραιτήσεις είναι πολύ ορατό και φυσιολογικό να οδηγείσαι με ακρίβεια στην καταστροφή.

Αυτό γίνεται εδώ και χρόνια στην Δυτική Μακεδονία. Έχουμε να κάνουμε με ένα απολίτικο προσωπικό στην πλειοψηφία του. Με άλλα λόγια επικίνδυνο και καταστροφικό για τον τόπο.

Η Δυτική Μακεδονία έχει ανάγκη τον λόγο, τον διάλογο, την αναγέννηση και την απελευθέρωση από τα κομματικά δεσμά που της έχουν επιβληθεί μετά την μεταπολίτευση. Εκεί βρίσκονται οι απαντήσεις και οι λύσεις στο διαχρονικό της υστέρημα.

Μας μιλούν για ανάπτυξη. Ποιοί;, αυτοί που δεν γνωρίζουν τι είναι ανάπτυξη, οι καθεστωτικοί;, οι εντελλόμενοι;, οι τεχνοκράτες;, «τεχνοκράτες» να τους πει κάποιος.

Έ.. ΟΧΙ ποια. Φθάνει, πολύ τους ανεχθήκαμε.

Η ηχορύπανση των τελευταίων ετών με τις διάφορες απειλές περί παραιτήσεων αλλά και οι τελευταίες δύο παραιτήσεις δεν απαντούν στα διαχρονικά προβλήματα. Τα επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο. Υπάρχει έλλειμμα πολιτικής και αυτό το εκμεταλλεύεται το Αθηναϊκό κατεστημένο με τους εδώ τοποτηρητές του. Γνωστοί όλοι τους. Οι πολίτες τους ξέρουν…

Τώρα αν όλους αυτούς που ξαφνικά σηκώσανε τις σημαίες της επανάστασης, τους νοιάζει ο τόπος και οι άνθρωποι του, τους προτείνω να ζητήσουν, να απαιτήσουν από τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας και δη τους κυβερνητικούς, να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για την πώληση της Δ.Ε.Η. και ας «ρίξουν» την κυβέρνηση… Λέτε να το πράξουν; Δεν το νομίζω, προέχει, προηγείται η καρέκλα της εξουσίας. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια. Εξάλλου η προοπτική του τόπου μας δεν είναι μόνον η Δ.Ε.Η., είναι πολλά περισσότερα που δυστυχώς αυτό το προσωπικό δεν μπορεί να τα δει…

Ο διάλογος για το μέλλον του τόπου μας δεν θα ανοίξει από αυτούς, θα τον ανοίξει η νεολαία του Τ.Ε.Ι., του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και οι πολίτες που δεν είναι εγκλωβισμένοι και ενταγμένοι στα κόμματα . Εκεί βρίσκονται οι απαντήσεις και οι λύσεις.

Από εκεί θα βγουν οι νέοι πρωταγωνιστές. Έτσι όπως απαιτεί η Ελληνική Πολιτική Παιδεία.

Κοζάνη 17 Απριλίου 2018