Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Η Ελλάδα που «φεύγει» … και η Ελλάδα που «έρχεται»

Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης*

Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ανέβηκε στην εξουσία υποσχέθηκε στους πολίτες τρία πράγματα: ότι θα βάλει τέλος στη λιτότητα και θα σκίσει τα Μνημόνια, ότι θα ανακτήσει την εθνική κυριαρχία και θα υψώσει ανάστημα στους ξένους, ότι «θα τελειώσει με το παλιό και τη διαπλοκή». Αποτέλεσμα; Το αχρείαστο τρίτο Μνημόνιο του 2015, το οποίο εκβιαστικά επέβαλε, προσέθεσε ένα ακόμα με μέτρα 5,1 δισ. ευρώ για τους πολίτες, επέκτεινε την επιτροπεία της χώρας για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια με το τέταρτο Μνημόνιο, απέδειξε ότι είναι ό,τι πιο παλιό έχει περάσει από τον τόπο.

Κάθε μέρα που περνά, η Κυβέρνηση αποκαλύπτει τον ολισθηρό δρόμο προς την καταστροφή, που οδηγεί τη χώρα μας. Μόλις, τους τρεις πρώτους μήνες του 2018 τα συνεχή λάθη σε όλους τους τομείς με τις ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, τη θεσμική εκτροπή, τους λανθασμένους χειρισμούς σε εθνικά θέματα, τις παρακρατικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης και τη σκανδαλολογία δείχνουν το δρόμο της εξόδου. Ο κ. Τσίπρας είναι απελπιστικά μόνος και η Κυβέρνησή του σε αποδρομή.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια, αλλά υπέγραψε δύο Μνημόνια 14,5 δις νέα μέτρα. Είπε ότι θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό κι έφτιαξε μια νέα γενιά των «360 ευρώ». Αντί να εξαφανίσει τη φτώχεια, έκανε τους φτωχούς περισσότερους και φτωχότερους. Αντί να φέρει νέες δουλειές, δουλειές πλήρους απασχόλησης και δίκαιης αμοιβής, έκανε το αντίθετο. Επί των ημερών του πολλαπλασιάστηκαν οι θέσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης με μισθούς ανέχειας.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσίπρας και αυτοί που ήρθαν στα πράγματα μαζί του, βόλεψαν βέβαια τους δικούς τους, όλους τους κομματικούς συγγενείς και φίλους στο Δημόσιο και μάλιστα με αμοιβές παχυλές. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αντί για ανθρωπιά, έδειξε το απάνθρωπο πρόσωπο του τυχοδιωκτικού λαϊκισμού της και αντί για εθνική αξιοπρέπεια, έφερε συνεχείς εθνικές υποχωρήσεις. Και όλα αυτά, δυστυχώς, είναι το αντίτιμο της παραμονής τους στην εξουσία. Και αυτή είναι η πολλή σύντομη περιγραφή όσων έχουμε ζήσει την τελευταία περίοδο.

Η ΝΔ θεωρεί χρέος της να αγωνιστεί γερά για να φύγει η χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε αυτός ο τόπος. Γερά για να γίνει επιτέλους η Πατρίδα μας ένα κανονικό ευρωπαϊκό Κράτος, ένα Κράτος με ίσους κανόνες που θα δίνουν ίσες ευκαιρίες, ίσες δυνατότητες και προοπτικές σε όλους. Και για να γίνει αυτό, όλοι μαζί πρέπει να ακουμπήσουμε σε τρεις αξίες. Πατρίδα, Ελευθερία και Αλληλεγγύη.

Ο νέος πατριωτισμός αναφέρεται στο σχέδιο μας: Θέλουμε την Ελλάδα ασφαλή απέναντι σε οποιονδήποτε κίνδυνο, μια χώρα ισχυρή και αξιόπιστη στην Ευρώπη και στον κόσμο. Θέλουμε μια Πατρίδα όπου η ζωή θα είναι χαρά και το να είσαι πολίτης της, το να είσαι Έλληνας θα σε γεμίζει περηφάνια. Θέλουμε όμως μια Πατρίδα με ανθρώπους ελεύθερους. Ελεύθερους στη σκέψη, στην έκφραση, στην εργασία, στην επιχειρηματικότητα. Ελεύθερους και δυνατούς να παίρνουν ρίσκα στη ζωή τους, γιατί όλοι θα χρειαστεί να πάρουμε ρίσκα. Αυτοί που δεν πέτυχαν είναι αυτοί που δεν προσπάθησαν. Ελεύθερους να παλέψουν και να νικήσουν. Ελεύθερους να πάνε μπροστά. Ελεύθερους να διαλέξουν το μέλλον τους.

Διότι οι ιδέες μας είναι η ισχύς μας, οι ιδέες μας είναι αυτές που θα μας δώσουν όχι απλά την πολιτική νίκη, αλλά την καθολική πολιτική επικράτηση. Εκτός από τη δυνατότητα να διαλέξετε το μέλλον σας με ελευθερία, πρέπει να διαλέξετε και το μέλλον σας σε μια κοινωνία αλληλέγγυα. Μια κοινωνία με αληθινή ανθρωπιά. Οι δύο βασικοί πυλώνες της ιδεολογίας μας είναι η ελευθερία και η αλληλεγγύη.

Η πρότασή μας εστιάζει στην αλλαγή του μείγματος πολιτικής που θα μειώσει τους φόρους και τις δαπάνες για να έχουμε ένα λιτό και αποτελεσματικό Κράτος. Με επενδύσεις που θα φέρουν δουλειές και βιώσιμη ανάπτυξη. Με τα Πανεπιστήμια να ξαναγίνονται χώροι γνώσης και προκοπής και όχι βούρκοι ανομίας και παρακμής. Με προσβάσιμη Υγεία, με ανθρώπινες συνθήκες για όλους, όχι πανάκριβες ιατρικές υπηρεσίες για αυτούς που μπορούν να τις πληρώνουν και τριτοκοσμικές συνθήκες για τους φτωχότερους. Με Δημόσια Διοίκηση που θα αγκαλιάζει την αλλαγή, θα αξιολογείται, θα προσαρμόζεται στις νέες καταστάσεις, θα εξυπηρετεί τον πολίτη, δεν θα αποτελεί εμπόδιο σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και εφιάλτη στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Και βέβαια μια Δικαιοσύνη ανεξάρτητη που θα απονέμεται γρήγορα, θωρακίζοντας το κράτος δικαίου.

* Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είναι Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και Βουλευτής Ηρακλείου