Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Η Μακεδονία δεν είναι ένας Βαλκανικός Μαχαλάς.

 (με αφορμή την ραδιοφωνική* συνέντευξη του Κώστα Σέλτσα, Βουλευτή Ν. Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ)

 

Η Μακεδονία κοιτίδα του Ελληνισμού Ο Κώστας Σέλτσας είναι «φίλο Σκοπιανός»

κ. Σέλτσα, είστε «φίλο Σκοπιανός». Μας το «είπατε» με μεγάλη δόση κυνισμού και μάλιστα σε δημόσια παρουσία σας και εννοώ την ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχωρήσατε το προηγούμενο διάστημα στο Ράδιο Αμύνταιο.

Η αναφορά σας ότι όσοι αντιδρούν – στο να μη δοθεί το όνομα Μακεδονία στην ονομασία του γειτονικού κρατιδίου των Σκοπίων – είναι εθνικιστές, είναι δηλωτικό αυτού που σας προσάπτω. Είστε…

Ο αλυτρωτισμός που είναι κύριο χαρακτηριστικό του συντάγματος των Σκοπίων, για την πολιτική ζωή της χώρας μας αποτελεί – είναι το άλλοθι επί σειρά ετών. Τους βολεύει τα μάλα. Εσείς βέβαια είστε με το πακέτο Πινέιρο!!!

Αυτό και αν δεν είναι πολιτική άποψη και θέση.

Η αναφορά σας στο άρθρο 45 του συντάγματος των Σκοπίων, ότι έχει αλλάξει, δεν σας δικαιολογεί με τίποτα. Δεν σας σώζει…

Επειδή πρέπει να ανακαλέσετε και να ζητήσετε και δημόσια συγνώμη για την στάση σας από τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας σαν πράξη σεβασμού και ευγένειας, σας προτείνω να ανατρέξετε στις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου** για τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων.

Τώρα σε ότι αφορά την συζήτηση για τα Σκόπια, κρατάει και μας ταλαιπωρεί ως χώρα γιατί δεν υπάρχει μια πολιτική ηγεσία η οποία θα θέσει ηγεμονικά και με αυτοπεποίθηση την ημερήσια διάταξη. Έτσι το λεγόμενο Σκοπιανό επισκιάζει τι;

Τον τεράστιο θησαυρό, το τεράστιο παραγωγικό, δημιουργικό, πολιτιστικό κοίτασμα που αποτελεί η ίδια η Μακεδονία. Μιλάμε για τα Σκόπια, αντί να μιλάμε για τις τεράστιες δυνατότητες που έχει η Μακεδονία ως κοιτίδα του Ελληνισμού.

* η συνέντευξη παραχωρήθηκε στο Ράδιο Αμύνταιο.

**πρόσφατη περιοδεία στον Ν. Πιερίας του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, δηλώσεις του για το Σκοπιανό.

Κοζάνη 28 Μαρτίου 2018

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

Δημοσιογράφος