Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για το ζήτημα των Σκοπίων.

”... Καμία κυβέρνηση, οιασδήποτε πλειοψηφίας και κανένα Συμβούλιο Πολιτικών αρχηγών ΔΕΝ έχουν Λαϊκή Εντολή, άρα δεν έχουν και την νομιμοποίηση, να αποφασίσουν για αυτό το ζωτικής σημασίας εθνικό θέμα, που πρόκειται να σφραγίσει το μέλλον της Πατρίδας.”
…………………………………………………………………………………….

Ο κ.Τσίπρας από τις Βρυξέλλες για το ζήτημα των Σκοπίων, απαντώντας με κάποια ελαφρότητα για τέτοιας φύσεως ζητήματα, ενδεικτική και της οίησης της εξουσίας και της αυτοπαγίδευσης στον επικοινωνιακό εντυπωσιασμό, είπε σε ερώτηση δημοσιογράφου της fYROM, αποκαλύπτοντας το λίγο-πολύ γνωστό, συμφωνημένο στα παρασκήνια, όνομα : ” Εύχομαι σε δύο μήνες να συστήνεστε εδώ ως εκπρόσωπος της Gorna Makedonija” !!
Από την Αθήνα, ωστόσο, από τις πολιτικές δυνάμεις, απ΄ όλους, εν μέσω διαπραγματεύσεων, εν μέσω μαζικής λαϊκής αντίθεσης σε όλα τούτα, και με επιδεικτική την αγνόησή τους, δεν υπήρξε ούτε καν σχόλιο, δεν ακούσθηκε φωνή !!…
Οι, δε, γενικότητες και οι αοριστίες για την Εθνική Επέτειο βεβαίωναν την απουσία πραγματικής σχέσης με το βαθύτερο νόημα της και τη συσχέτισή του με τα σημερινά ζωτικά εθνικά διακυβεύματα.
Ας τονίσουμε, λοιπόν, καθώς τα πράγματα σπρώχνονται ”εις το μη περαιτέρω”.
1. Η όποια κυβερνητική, ή άλλη κατασκευασμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ιδίως αν συμβεί σε βάρος και της δεδηλωμένης, δεν έχει για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων τη νομιμοποίηση του Λαού. Οι εκδηλώσεις, μάλιστα του Λαού και όλες οι κινήσεις του (κινητοποιήσεων, ψηφισμάτων, δημοσκοπήσεων και άλλες), επί 25 χρόνια, βεβαιώνουν για την ανυποχώρητη αντίθεση του και τη σταθερή αποδοκιμασία του σε λύση που θα περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία. Και οι πάντες γνωρίζουν ότι τα άρθρα του Συντάγματος 1, παρ 2 και 120, παρ. 2 & 3 είναι ξεκάθαρα και καταλυτικά.
2. Η όποια τελική απόφαση για την ονομασία, που θα περιέχει το όνομα Μακεδονία, ιδίως μετά και την ορατή αδυναμία των πολιτικών να συμφωνήσουν ανεπιφύλακτα σε ενιαία εθνική θέση, περνάει απαρέγκλιτα μέσα από Δημοψήφισμα για απόφαση – έγκριση από τον κυρίαρχο Ελληνικό Λαό. Σε κανένα κομματικό πρόγραμμα τα τελευταία 27 χρόνια, από τότε δηλαδή, που υπάρχει ανοιχτά ζήτημα Σκοπίων, δεν υπήρξε και δεν αποτολμήθηκε η κατηγορηματική θέση ότι θα προσφερθεί στα Σκόπια το όνομα ”Μακεδονία”, επομένως ουδείς, έστω και εμμέσως, δεν έχει τέτοια εξουσιοδότηση. Αντίθετα, μάλιστα, η εθνική θέση (”ούτε Μακεδονία, ούτε παράγωγά της”) επίσημα, θεσμικά, με έγκριση του Ελληνικού Λαού δεν έχει αλλάξει.
Καμία κυβέρνηση, οιασδήποτε πλειοψηφίας και κανένα Συμβούλιο Πολιτικών αρχηγών ΔΕΝ έχουν Λαϊκή Εντολή, άρα δεν έχουν και την νομιμοποίηση, να αποφασίσουν για αυτό το ζωτικής σημασίας εθνικό θέμα, που πρόκειται να σφραγίσει το μέλλον της Πατρίδας.

Ελευθέριος Τζιόλας
Θεσσαλονίκη, 25 Μαρτίου 2018