Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΙΜΙΑ: ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ, ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΑΘΙΑ ΚΑΙ ΑΜΗΧΑΝΙΑ.

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΙΜΙΑ : ΤΟΥΡΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ, ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΑΘΙΑ ΚΑΙ ΑΜΗΧΑΝΙΑ.
…………………………………………………………………………………….
“Η Τουρκία, μαζί με το μέτρο, έχει χάσει και τον κοινό νου. Εκτός από το να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζει ούτε γεωγραφία”, αυτή ήταν η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην προκλητική αντίστοιχη τουρκική που δήλωνε ότι ”τα Ίμια (Καρτνάκ) αποτελούν τουρκικό έδαφος” !
Είναι προφανές ότι εδώ υπάρχει τεράστιο θέμα, που αγγίζει εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.
1ο. Όταν ο αντίπαλος έχει προβεί σε πολεμική πράξη εναντίον σου (με τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους), εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, δίπλα σε ελληνικά νησιά, δεν μπορείς να μιλάς για παραβίαση του…διεθνούς δικαίου και για …γεωγραφία !! Ελληνική εθνική κυριαρχία υπάρχει ή όχι στην περιοχή (στα χωρικά ύδατα, σε χερσαίο χώρο, στα νησιά) ; Γιατί δεν αναφέρεται, ρητά και συγκεκριμένα ; ! Γιατί αυτή η υποχώρηση, γιατί αυτό το άσχετο λεκτικό, όταν έχει συμβεί πράξη εχθρική εντός ελληνικού χώρου ; Τί κρύβεται, τί έχει εκχωρηθεί ; Είναι μόνο ότι οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι σκέφτονται και ενεργούν ως ψοφοδεείς, ή είναι και η μη υπεράσπιση ελληνικού χώρου γιατί δεν τον θεωρούν πλέον ελληνικό ;
2ο. Όταν ο αντίπαλος, που γνωρίζεις ότι διεκδικεί ευθέως και επιθετικά τμήματα της ελληνικής επικράτειας στο Αιγαίο, και μόλις πριν από λίγο επιτέθηκε, λέει ότι ”τα Ίμια είναι δικά μου !”, γιατί δεν του λες ευθέως και καθαρά: ”τα Ίμια είναι ελληνικά !”, Γιατί δεν του λες ότι αν προβεί σε επιθετική ενέργεια θα πληρώσει και δεν του δείχνεις με ανάλογες ενέργειες ότι είσαι έτοιμος για αυτό και το κάνεις, με πράξεις υπεράσπισης και με σχέδιο. Κι όχι με κείνους τους κούφιους λεονταρισμούς του κρυπτόμενου, τώρα, στη σκιά του ΝΑΤΟ, Π. Καμένου. Αντί για μια τέτοια απάντηση, διατυπώνεις κάτι ειρωνικές εξυπνάδες για ”κοινό νου”, και τις απευθύνεις, άραγε, σε ποιόν ; !
3ο. Έχετε διατυπώσει την άποψη, ιδιαίτερα μετά το ταξίδι σας (Τσίπρας, Κοτζιάς, Παππάς κλπ) στις ΗΠΑ, ότι οι ΗΠΑ (και το ΝΑΤΟ) έχουν βαθύ ρήγμα με την Τουρκία, κι ότι πλέον θεωρούν την Ελλάδα ως τον βασικό τους πυλώνα συνεργασίας, ότι η θέση της χώρας έχει αναβαθμισθεί κι ότι η στήριξη της είναι ισχυρή. Χθές, οι ΗΠΑ κρατούσαν ίσες αποστάσεις, σ΄ένα κρίσιμο γεγονός που παρόμοιό του είχε συμβεί πριν από 22 χρόνια. Και το ΝΑΤΟ που… επιτυχώς για μια ακόμη φορά (!) ενημέρωσε ο Π. Καμένος δεν είχε καμία αντίδραση (!!), τη στιγμή μάλιστα που δυνάμεις του περιπολούν στο Αιγαίο… Αδυναμία για πραγματικές συμμαχίες, απόλυτο αδιέξοδο, μηδενικά αποτελέσματα, χίμαιρες και νέες αυταπάτες.
4ο. Είναι δυνατόν η Ε.Ε. να εμφανίζεται πιο θαρραλέα τουλάχιστο λεκτικά από την υφιστάμενη την πρόκληση ελληνική κυβέρνηση, καλώντας την Τουρκία να ”σέβεται την κυριαρχία των κρατών μελών στα χωρικά τους ύδατα και στον εναέριο χώρο τους”; Χωρίς, ωστόσο, στην ανακοίνωσή της αυτή να αναφέρει τον χερσαίο χώρο, τα νησιά, εντείνοντας τα ερωτηματικά και τις ανησυχίες για το πραγματικό καθεστώς τους.
5ο. Με τον Τουρκικό επεκτατισμό σε συνθήκες έξαρσης (Κύπρος – θαλάσσια οικόπεδα, Αφρίν, Αιγαίο), με αβέβαιες συμμαχίες, με εσωτερικά εξουθενωμένη κοινωνία, με διευρυνόμενα τα ρήγματα στο πολιτικό – κομματικό τοπίο, ποιά είναι η λογική, ποιά είναι η ρεαλιστική στόχευση και ανοίγουν τώρα όλα τα εθνικά μέτωπα, εκ των οποίων εκείνο της Μακεδονίας, έχει φέρει απέναντι στην κυβέρνηση τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού Λαού, ενώ και σ΄ όλα τ΄ άλλα η δυσπιστία είναι τεράστια ;
Χωρίς Εθνικό Σχέδιο, ενιαίο, συμφωνημένο, αποφασισμένο, χωρίς Εθνική -Λαϊκή αγωνιστική ενότητα, χωρίς ερείσματα στην Ευρώπη και στους Συμμαχικούς θεσμούς, χωρίς υψηλή ετοιμότητα, ισχυρό αξιόμαχο, σθένος και ηθικό των ενόπλων δυνάμεων και του Λαού δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική, επιτυχής πολιτική υπεράσπισης της Πατρίδας και αν χρειασθεί ανταπάντησης απέναντι στην επιθετική Τουρκία.
Αντί αυτών, από μια κυβέρνηση μειοψηφική και ιδεοληπτική, εφαρμόζεται μια πολιτική ετσιθελική, ενδοτική, διχαστική, καταστροφική. Μια πολιτική που γεννά κινδύνους, αντί να αποτρέπει του υφιστάμενους. Μια πολιτική που συσσωρεύει αδιέξοδα, αντί να ενώνει τον Λαό, να ισχυροποιεί την Πατρίδα, να ανορθώνει την Κοινωνία και να καθιστά την Ελλάδα σεβαστή σε εχθρούς και φίλους.

Ελευθέριος Τζιόλας Θεσσαλονίκη, 14 Φεβρουαρίου 2018.