Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ανιστόρητοι ή πληρωμένοι;..

Έπεσε στην αντίληψή μας η είδηση ότι σε παιχνίδι ερωτήσεων στην Αγγλία είχε προσέλθει ένα αντρόγυνο άγγλων, που είχε απαντήσει επιτυχώς σ΄όλες τις ερωτήσεις με έπαθλο 23.000 λιρών, αν απαντούσαν σωστά και στην τελευταία.
Κι αυτή ήταν: ο Μ.Αλέξανδρος τι εθνικότητας ήταν;.

Οι άνθρωποι με πολλή σιγουριά απάντησαν ότι ήταν Έλληνας.
Αμέσως χτύπησε κόκκινο, γιατί θεωρήθηκε λανθασμένη η απάντηση και πρόβαλαν την κόκκινη σημαία των Σκοπίων με τη διόρθωση ότι ο Μ.Αλέξανδρος γεννήθηκε στην Πέλλα της Μακεδονίας την 4ο π.Χ αιώνα και επομένως είναι Μακεδόνας και όχι Έλληνας.

Είναι λοιπόν Μακεδόνας και όχι Έλληνας;
Κι από πότε η Μακεδονία δεν είναι Ελλάδα, που είναι μια ιστορική γελοιότητα, κατά το σεβαστό από όλους μας Μ.Θεοδωράκη, στην οποία απ΄ό,τι φαίνεται είναι μυημένοι όλοι οι ισχυροί της γης;
Έτσι εξηγείται πως αυτή η θεωρία προπαγανδίζεται και από τα τηλεπαιχνίδια της φίλης μας κατά τα άλλα και φιλόξενης για τα παιδιά μας χώρας της Αγγλίας.
Κι έτσι φαίνεται οι παρουσιαστές του παιχνιδιού να είναι με εξαγορασμένη μάλλον τη συνείδηση παρά ανιστόρητοι.
Να συμβαίνουν και τα δυο δεν το πιστεύουμε.
Θα ήταν νομίζω μια παγίδα τους.

—————————————————————————————————–
Κι ας αφήσουμε τώρα τα των ξένων και να έρθουμε στα δικά μας.
Σε μερικές δηλώσεις του κ.Μπουτάρη.

Εκφράστηκε σε συνέντευξή του, ανεπιφύλακτα βεβαίως άκρως, αλλά και με περισσή επιπολαιότητα και μερική άγνοια της ιστορίας, ο κ. δήμαρχος της Θεσ/νίκης, λέγοντας ότι το μακεδονικό έθνος είναι βουλγαρικό φύλο.
Λυπούμαστε που η πατρίδα μας κυβερνιέται από φιλέλληνες μάλλον κι όχι από Έλληνες.
Κι επικαλέστηκε ο κ.Μπουτάρης τα σλάβικα που μιλούσε ο καπετάν Κώττας, για να μας πείσει ότι η Μακεδονία μιλούσε κατ΄αυτόν σλαβικά.
Ανέφερε και τη μειοψηφία Ελλήνων που κατοικούν στα σύνορα και μιλούν σλαβομακεδόνικα.
Αλλ΄αυτοί, εκτός του ότι νιώθουν Έλληνες, είναι ελάχιστοι μπροστά στον αριθμό των υπόλοιπων ελλήνων μακεδόνων, που μιλούσαν διάλεκτο ελληνική και μιλούν τώρα άπταιστα ελληνικά
Και τι μ΄αυτό, αν και σήμερα κάτοικοι των βόρειων συνόρων της Μακεδονίας — Καστοριάς, Φλώρινας, Έδεσσας, Αλμωπίας — μιλούν σλάβικα ;
Είναι απ΄ τον καιρό της βουλγαρικής προπαγάνδας, που αλώνιζαν στον μακεδονικό χώρο βούλγαροι κομιτατζήδες κι έσφαζαν και τρομοκρατούσαν Έλληνες δασκάλους και ιερείς και ίδρυαν και σχολεία, για να πειθαναγκάσουν τα ελληνόπαιδα να μιλήσουν τη γλώσσα τους.
Και που όμως δεν κατάφεραν να στραγγαλίσουν την ελληνική τους συνείδηση χάρη στις θυσίες των μακεδονομάχων και την επαγρύπνηση της Εκκλησίας με την Πολιτεία.
Όπως και του καπετάν Κώττα.
Όσο για τη γλώσσα των Ελλήνων της Μακεδονίας αφήνω τα άλλα επιχειρήματα και αναφέρω μόνο ότι οι επιστολές του αποστόλου Παύλου που έστειλε τον 1ο αι. στις πόλεις της Μακεδονίας, Φιλίππους και Θεσ/νίκη, είναι στην κοινή ελληνιστική, τη γλώσσα του Μ.Αλεξάνδρου και των υπόλοιπων Ελλήνων.
Κι όχι στη σλαβική.

Λυπούμαστε για τον κ.δήμαρχο — που προσπαθεί μεν να είναι φιλαλήθης, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι και κόσμιος και σεβαστός με τις λέξεις και τα θέματα που χρησιμοποιεί — και για έναν άλλο λόγο, ότι επηρεάζει με τις δημόσιες εξομολογήσεις του ανθρώπους που αρνούνται ό,τι θεάρεστο, εξ αιτίας ενός άκριτου και άκρατου φιλομοντερνισμού και μιας ελευθεριότητας, τα οποία κάνουν πολύ μεγαλύτερη ζημιά από τυχόν ωφέλεια στην οποία ίσως ο ίδιος στοχεύει.

Ζητώ συγγνώμη από τον κ.δήμαρχο, που τον θεωρούμε και έναν από τους πρώτους που ενδίδουν στην σκοπιανή προπαγάνδα, όντας σε πόστο που το εκμεταλλεύτηκε επανειλημμένως σε βάρος υγιών,θεμελιακών και διαχρονικών αξιών της πατρίδας μας.

Περισσότερα ωστόσο στο επόμενο άρθρο.

Ζιώγα Κατερίνα
Εκπαιδευτικός