Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ούτε σιωπή, ούτε αποσυντονισμός της κοινής γνώμης

(γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης)

Η πάνδημη εκδήλωση της θέλησης του Ελληνικού λαού να μην εκχωρηθούν τα εθνικά μας δίκαια στο θέμα των Σκοπίων, φάνηκε στα Συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Το γεγονός ότι, παρά τις αντίξοες συνθήκες με τις οποίες διοργανώθηκαν τα Συλλαλητήρια, ήρθαν σε αμηχανία όσοι πολέμησαν από την αρχή την βούληση του λαού να εκφραστεί με αυτό τον περήφανο και εντυπωσιακό τρόπο, είναι μία τεράστια νίκη της δημοκρατίας και της εθνικής μας περηφάνιας.

Φυσικά, θα ήταν άδικο να επικεντρωθούμε μόνο στα Συλλαλητήρια και να αγνοήσουμε ή να υποτιμήσουμε τις υπόλοιπες εκφάνσεις αυτής της προσπάθειας. Εκατομμύρια πολίτες εκδήλωσαν με ποικίλους τρόπους την πρόθεσή τους να μην επιτρέψουν σε κανέναν να σφετεριστεί το όνομα της Μακεδονίας και να βάλουν φραγμό στις αλυτρωτικές κορώνες των βορείων γειτόνων μας! Χιλιάδες φορείς εξέφρασαν απερίφραστα απόψεις με ανάλογο περιεχόμενο, μέσα από αποφάσεις, ψηφίσματα και επιστολές διαμαρτυρίας!

Βεβαίως, υπήρξαν και αυτοί που αδιαφόρησαν ή θέλοντας να γίνουν αρεστοί στους Κυβερνώντες, εποίησαν την νήσσαν. Είναι σαφές ότι κάποιοι επενδύουν στις καλές σχέσεις με την Κυβέρνηση προκειμένου να έχουν μία καλύτερη πολιτική καριέρα ή ακόμη και να πετύχουν κάποια πράγματα για τον τόπο μας. Η πολιτική μου θέση και η στάση ζωής μου είναι πολύ διαφορετικές, καθώς πιστεύω ακράδαντα και αδιαπραγμάτευτα ότι η καλύτερη επένδυση στον στίβο της πολιτικής είναι η αληθινή σχέση με τους πολίτες που μας ψηφίζουν και η ειλικρινής έκφραση της άποψής μας! Έστω κι αν το πληρώνουμε κάποιες φορές… Σε κάθε περίπτωση οι «επενδύσεις» έχουν μακροπρόθεσμο και όχι ευκαιριακό χαρακτήρα!

Για το λόγο αυτό προτρέπω όλους τους φορείς του τόπου μας, από το Περιφερειακό Συμβούλιο και όσα από τα Δημοτικά Συμβούλια δεν το έχουν πράξει, μέχρι και τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους του πιο μικρού χωριού μας, να εκφράσουν απερίφραστα τις απόψεις τους για το εθνικό αυτό θέμα και να ενώσουν τις φωνές τους με τους υπόλοιπους Έλληνες! Αυτή είναι η δύναμή μας!

Σήμερα, που το θέμα των Σκοπίων είναι πιο καυτό από ποτέ άλλοτε δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν να αμφισβητήσει τη βούλησή μας για άσκηση στιβαρής πολιτικής που θα φέρει επίλυση του θέματος, με εθνικά επωφελή τρόπο και σίγουρα με μία ονομασία που δεν θα προσβάλει τον περήφανο λαό μας. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, επιλέγοντας την “κατάλληλη” στιγμή να επανεμφανιστεί το σκάνδαλο της Novartis.

Είναι σαφές ότι οι επικεφαλής της επικοινωνιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι μάγοι στην επικοινωνία… Εκεί που διατρανώνεται η βούληση του λαού ενάντια στην πολιτική της επίλυσης του θέματος των Σκοπίων με όποιον τρόπο και με μία βιασύνη που δεν μπορεί να εξηγηθεί εύκολα, έριξαν στην επικαιρότητα τη Novartis, αλλάζοντας την agenda των κεντρικών δελτίων ειδήσεων και των πρωτοσέλιδων των εφημερίδων.

Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς απέναντι τόσο στην αδιαφορία ή τον ραγιαδισμό των εκπροσώπων μας απέναντι στην Κυβέρνηση που εκφράζεται με τη σιωπή τους για το θέμα των Σκοπίων, ούτε στην απότομη αλλαγή του σκηνικού της επικαιρότητας που έγινε με τεχνητό τρόπο και εντολές εξ άνωθεν!

Ο λαός έχει αφυπνιστεί και χρειάζεται καθαρές κουβέντες και ακόμη πιο καθαρές λύσεις!

Μάκης Ιωσηφίδης

Επιχειρηματίας

πρώην Δήμαρχος Αμυνταίου