Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Τα πολιτικά απόνερα των Συλλαλητηρίων

του Μενέλαου Παπαϊωάννου

Τα συλλαλητήρια τελείωσαν, όμως τα πολιτικά απόνερα λόγω της -καθόλου απρόσμενης- μεγάλης συμμετοχής σ’ αυτά, θα συνεχίσουν να ταλανίζουν το πολιτικό σύστημα και θα δοκιμάσουν τις αντοχές του, τουλάχιστον έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα.
Η αριστερή κυβέρνηση με τα δεκανίκια μιας λαϊκιστικής δεξιόστροφης συμμάχου, θα επιχειρήσει βέβαια να μεταφέρει το πρόβλημα στις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις στους κόλπους της κεντροδεξιάς, δε θα μπορέσει όμως τόσο εύκολα να αποφύγει τις συνέπειες της απήχησης των λαϊκών εκδηλώσεων, για τις οποίες είχε εξ αρχής τοποθετηθεί απόλυτα αρνητικά.
Η κεντροδεξιά μείζων αντιπολίτευση θα επιχειρήσει βέβαια να μεταφέρει το δικό της πρόβλημα τονίζοντας την αντικυβερνητική διάστασή τους, δε θα μπορέσει όμως τόσο εύκολα να αποφύγει τις συνέπειες των εκ διαμέτρου αντίθετων απόψεων στους κόλπους της, καθώς και των πιέσεων που θα δεχθεί από τους ισχυρούς ευρωατλαντικούς κύκλους συμφερόντων.
Η κεντροαριστερά θα επιχειρήσει βέβαια να μεταφέρει το δικό της πρόβλημα τονίζοντας τις -αδιαμφισβήτητες- προβληματικές σχέσεις μέσα στο ίδιο το κυβερνητικό στρατόπεδο, δε θα μπορέσει όμως τόσο εύκολα να αποφύγει τις συνέπειες του διχασμού που εύλογα προκύπτει σε σχέση με την πολιτική κόντρα ανάμεσα σε όσους θα επιθυμούσαν να στηρίξουν μια αντισύριζα επιλογή και σε όσους μια αντιδεξιά συλλογιστική.
Αλλά και η ακροδεξιά θα συναντήσει μπροστά της το πρόβλημα της πολυδιάσπασης με την ανάδειξη πολιτικών σχηματισμών που θα επιχειρήσουν να κερδίσουν ζωτικό χώρο εις βάρος της χ.α.
Ενδεικτικότατη για του λόγου το αληθές είναι η συμπεριφορά των τοπικών πολιτευτών της περιοχής μας κοινοβουλευτικών και αυτοδιοικητικών, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις φανερές ή κεκρυμμένες αντιλήψεις των κομμάτων τους στο φλέγον εθνικό θέμα καθώς και με την εθνική γραμμή που χαράχτηκε εδώ και κάποια χρόνια
Τα πράγματα λοιπόν δείχνουν να οδηγούν σε μια αναδιάταξη των πολιτικών δυνάμεων που θα προκαλέσει σεισμικές αναταράξεις με απρόβλεπτες συνέπειες.
Υ.Γ. Η χρησιμοποίηση των ίδιων λέξεων στο κείμενο έγινε σκόπιμα για να καταδείξω το κοινό πρόβλημα των πολιτικών συνιστωσών σε μια ισορροπία που φαίνεται να κλυδωνίζεται σοβαρότατα.