Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 4 Φεβρουαρίου.

– Θα πάω γιατί είμαι Πατριώτης.

– Θα πάω γιατί είμαι δημοκράτης.

– Θα πάω γιατί είμαι σοσιαλιστής.

• Είμαι πατριώτης, αγαπώ και υπερασπίζομαι την Πατρίδα μου, με κάθε τι που την συνθέτει και τη συγκροτεί από την Κρήτη ως τη Φλώρινα, από το Καστελόριζο ως την Κέρκυρα, από το Έβρο ως τη Γαύδο (ιστορία, γλώσσα, έδαφος, πολιτισμός, κοινωνία, θέση στον Κόσμο, Χθες, Σήμερα και Αύριο).
• Τώρα, κάποιοι από τη Αθήνα, που βρέθηκαν στη θέση της κυβερνητικής εξουσίας μέσα από τις πλέον αντιφατικές, αλλοπρόσαλες μεταπολιτευτικές συνθήκες, με όχημα την εξαπάτηση, διαπραγματεύονται πάνω στη διεκδίκηση μιας γειτονικής χώρας, των Σκοπίων, να έχει δικαιώματα σ΄ ένα τμήμα της Ελλάδας, τη Μακεδονία. Υπογραμμίζω ότι κι ο Ερντογάν το ίδιο θέλει και λέει : να έχει δικαιώματα στα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου (αυτό ο Ερντογάν το αποκαλεί : ”αναθεώρηση της Λωζάννης” και στην Αθηνα το μετονομάζουν : ‘’εκσυγχρονισμό της Λωζάννης’’ !). Η διαφορά είναι ότι στην πρώτη περίπτωση (διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό) η συμφωνία θα υπογραφεί τώρα, ενώ η Λωζάννη υπάρχει. Αυτή η προς υπογραφή συμφωνία, από τη γέννεση της, αν υιοθετηθούν και υπογραφούν τα περί σύνθετης ονομασίας (οποιασδήποτε εκδοχής) θα έχει περιλάβει με υπογραφή της Αθήνας (!) έναν εν δυνάμει και, πάντως, αποδεκτό (από την Αθήνα) μελλοντικό αναθεωρητισμό συνόρων στην περιοχή σε βάρος της Ελλάδας, και συγκεριμένα σε βάρος της ελληνικής Μακεδονίας. Ο ανθεωρητισμός της Τουρκίας προσκρούει στη Λωζάννη, ενώ ο αναθεωρητισμός των Σκοπίων θα είναι συμφωνημένος κι από την Αθήνα, μέσω της σύνθετης ονομασίας ! Αυτή θα είναι η διαφορά !… Διαφορά με μηνύματα για το παραπέρα, όχι, βέβαια, μόνο για την ελληνική Μακεδονία.. Τα πράγματα είναι μια αλυσίδα, το ένα φέρνει το άλλο. Αν αποδεχθείς δικαιώματα επί της Μακεδονίας, –
οποιαδήποτε δικαιώματα (εθνολογικά, γλωσσικά, ιστορικά, ονοματολογικά)-, από τα αδύναμα, εσωτερικά ασταθή Σκόπια, τότε είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθείς και σε αποδοχή του αναθεωρητιμού του τουρκικού επεκτατισμού. Ας αντιληφθούμε, επί τέλους, τι πραγματικά συμβαίνει. Τί θα γίνει, λοιπόν ; Ας σταθούμε όρθιοι : η λογική της εθελοδουλίας πρέπει να σπάσει !
• Θα πάω στο συλλαλητήριο για να πω και σ΄ αυτούς, τους Κλαζομένιους των Αθηνών : Όχι ! Η Μακεδονία δεν θα δώσει τα όπλα της, δεν θα παραδώσει τίποτα από ό,τι συνθέτει το Ελληνικό έθνος σε σφετεριστή, πλαστογράφο γείτονα για να τα στρέψει εναντίον του. Η Μακεδονία και, συνακόλουθα και η Ελλάδα, δεν θα αυτοχειριασθούν. Δεν έχουμε αυταπάτες με τους επιθετικούς προσδιορισμούς (και τα σύνθετα). Την επομένη, κανένα επίθετο δεν θα υπάρχει και η Μακεδονία, αναγνωρισμένη από την Αθήνα (!), θα είναι μία. Θα είναι με την υπογραφή της κυβέρνησης της Αθήνας, τα Σκόπια ! Μία, και εναντίον του Ελληνικού έθνους και της Βόρειας Ελλάδας. Στους διεθνείς χάρτες, στους διεθνείς οργανισμους, στην Ευρώπη, αύριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Μακεδονία (με εξανεμισμένα τα προθέματα και τους επιθετικούς προσδιορισμούς), θα είναι μία : τα Σκόπια. Στα παιδιά μας, στις επόμενες γενιές, σε μια Ενωμένη Ευρώπη και στο διεθνοποιημένο Κόσμο, θα τους απαγορεύεται να ονομάζονται Μακεδόνες, θα τους αρνούνται να επικαλούνται τη Μακεδονική γή και την Ιστορία τους, ως πατρώα γή και δική τους Ιστορία !
• Να, λοιπόν, γιατί θα πάω στο συλλαλητήριο…
Γιατί, υπάρχει, εδώ, μια μακριά αλυσίδα αγώνων και αίματος θυσίας, που θέλω να προχωρήσει τίμια και περήφανα και στο Μέλλον με επιτεύγματα υψηλότερα της ανθρώπινης διάνοιας και εργασίας. Γιατί κάποιοι κράτησαν ντουφέκι για όλα τούτα και χάθηκαν ! Δεν θυσιάστηκαν και οι δικοί μου θείοι, και οι προπάπποι μου δεν απαγχονίσθηκαν, όπως και χιλιάδων άλλων, για να παίζουμε τώρα στα ζάρια (άνω, βόρεια, νέα), που θα ΄λεγε κι ο ποιητής, την Ψυχή μας και το Είναι μας.
• Είμαι πατριώτης, στέκομαι σ΄ ένα κομμάτι Γής, είναι η βάση μου για τις Ιδέες της Αξιοπρέπειας, της Δικαιοσύνης και της Ισότητας, εδώ και στον Κόσμο. Εργάσθηκαν και μάτωσαν πολλοί, μέσα στους αιώνες, για να υπάρχει ! Θυσιάσθηκαν αμέτρητοι, μέσα στους αιώνες, για να είναι αυτή, – έστω αυτή – , που σήμερα πάνω της ζούμε, δρούμε, κάνουμε σχέδια και ονειρευόμαστε. Δεν είμαι εθνικιστής γιατί δεν μισώ, ούτε διεκδικώ μέρος της πατρίδας κανενός, ούτε εμπνέομια από μιλιταριστικές νοοτροπίες, και ούτε θεωρώ τον εαυτό μου μέλος μιας ’’ανώτερης φυλής’’. Είμαι πατριώτης και σοσιαλιστής.
• Χωρίς την Πατρίδα μου δεν έχω βάση, δεν έχω αναφορές, δεν έχω ρίζα, δεν έχω Μέλλον. Αν η Παρτίδα συρρικνωθεί με οποιονδήποτε τρόπο, σε οποιοδήποτε τομέα, η βάση μου αδυνατίζει, κομματιάζεται, ο Αγώνας μου πλήττεται, οι Ιδέες μου χάνουν από την αξία τους, δεν έχω δύναμη κινούσα. Θέλω Τόπο για να Κινήσω τη Γή !
• Θα πάω στο συλλαλητήριο.
Για να στείλω μαζί με χιλιάδες συμπολίτες μου ένα μήνυμα σ΄ όλους. Από τον μεροληπτικό Μ. Νίμιτς, ως τους Έλληνες σκεπτικιστές, από την Ουάσιγκτον, μέχρι το Βερολίνο και την Αθήνα, σε όλους που προβάλλουν ως δήθεν ισχυρό επιχείρημα ότι ήδη στο fYROM, υπάρχει το ‘’Macedonia’’, να τους πω, λοιπόν : ότι αυτό θέλουν να αλλάξουν οι γείτονες, να φύγουν από τη προσωρινότητα και να μην αποτελούν το τελευταίο απομεινάρι ενός Κόσμου ψυχροπολεμικού, επιθυμώντας, ταυτόχρονα, να οικειοποιηθούν δια παντός το ‘’Μακεδονία’’. Η θέση της Ελλάδας επί 25 χρόνια, παρά τις πιέσεις, με σθένος του Λαού της και με σταθερή οικονομική λειτουργία στην περιοχή και στα Σκόπια, δεν έχει επιτρέψει να υιοθετηθεί το καθαρό ‘’Macedonia’’. Γι αυτό συζητείται και πάλι, τώρα, το θέμα. Δεν αρκούν τα 140 κράτη που αναγνώρισαν το ‘’Macedonia’’. Αν η Ελλάδα, η Ελλάδα που είναι η μήτρα και η μητέρα, δεν υπογράψει και εξηγήσει καθαρά, καθαρά και προς κάθε κατέυθυνση, παντού, τους πραγματικούς λόγους, όλοι θα γνωρίζουν ότι το πρόβλημα, -το πραγματικό πρόβλημα-, είναι η επιχειρούμενη κλοπή, ο σφετερισμός, ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων.
• Ας πούμε στη Διεθνή Κοινότητα : όλοι εσείς που είδατε περιχαρείς το ‘’Τείχος’’ να πέφτει, που μιλάτε για ένα Κόσμο έξω από τα ψυχροπολεμικά κατάλοιπα και σύνδρομα, στα πλαίσια, μάλιστα, του Δικαίου, πρέπει να κατανοήσετε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να κλείσει τα προηγούμενα του Τίτο και του Στάλιν που την απειλούν στη γειτονιά της. Εσείς γιατί το αρνείσθε ;; Γιατί το τιτοϊκό κατασκεύασμα, σταλινικής έμπνευσης, με σκοπιμότητα επεκτατική, με στόχους αναθεωρητικούς, στα πλαίσια ενός κράτους που τραγικά διαλύθηκε (της Γιουγκοσλαβίας), το διατηρείτε, το αποδέχεσθε, το αναζωογονείτε ; Γιατί εξακολουθείτε να αποδέχεσθε, να ενθαρρύνετε έναν αναθεωρητισμό αποσταθεροποίησης της περιοχής με επίσημη κρατική γραμμή ίδια με εκείνη της ψυχροπολεμικής περιόδου σε βάρος της Ελλάδας ;
• Κι ακόμα, η Ελλάδα, μέσα στην Νέα Εποχή, θέλει και είναι αποφασισμένη να τελειώσει και με τα δικά της λάθη που έκανε στο ψυχροπολεμικό παρελθόν, της αδιαφορίας και της σιωπηλής αναγνώρισης του Ομόσπονδου νότιου κρατιδίου της Γιουγκοσλαβίας. Η νέα της θέση στα πλαίσια του μεταψυχροπολεμικού Κόσμου χαράχτηκε από τον Α. Παπανδρέου και των Κ. Καραμανλή τον Δεκέμβριο 1992 : ούτε Μακεδονία, ούτε παράγωγά της. Η Ελλάδα έχει δικαίωμα, μπορεί να έχει και οφείλει να έχει αυτή τη γραμμή, ως Εθνική Γραμμή της.
• Θα πάω στο συλλαλητήριο.
Γιατί, επίσης, γνωρίζω βαθιά, πως η Δημοκρατική Παράταξη μεγαλούργησε μόνο τότε, όταν κατόρθωσε να συνενώσει, σε ενιαίο λόγο και πράξη, τα Πατριωτικά μηνύματα και τους σκοπούς με τα μηνύματα και το στρατηγικό πλαίσιο του Σοσιαλισμού, της Κοινωνικής δικαιοσύνης και ευημερίας. Το Πατριωτικό καθήκον με το καθήκον της Κοινωνικής Αλλαγής. Θα πάω, λοιπόν, για να πω και σε όσους στα ηγετικά κέντρα των Αθηνών μιλούν εξ ονόματος της Δημοκρατικής Παράταξης, – στο όνομα της οποίας κι ο ίδιος μιλώ-, και είναι πρόθυμοι να νοθεύσουν, να καταστρατηγήσουν την Πατριωτική Γραμμή , συμπράττοντας στο μοιραίο, πρόθυμοι, εν τέλει, μιας ”συμμαχίας προθύμων του Τσίπρα” ότι άλλος είναι ο Δρόμος, άλλο είναι το Καθήκον τους. Ζωντανή συνέχεια, μιας πατριωτικής παράδοσης, οφείλουμε να είμαστε και να στεκόμαστε εφ΄ ω ετάχθημεν. Δεν μπορεί κανείς, -και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν-, να παραγνωρίσει, να παρακάμψει την υποθήκη του Α.Παπανδρέου στο ζήτημα της Μακεδονίας. Δεν μπορούν να κόβουν φέτες τον Α.Παπανδρέου, οι αποκαλούμενοι ”διάδοχοι” και οι ”γνήσιοι ερμηνευτές” του, και να χρησιμοποιούν όποια ”κομμάτια” τους βολεύουν, πετώντας τα πλέον κρίσιμα, τα πλέον ζωτικά, τα πλέον χρήσιμα, επίκαιρα μάλιστα και σήμερα στα ζητήμτα που κι εκείνος αντιμετώπισε (όπως το συγκεκριμένο, της Μακεδονίας). Αυτός που με την πολιτική του ανάγκασε Κράτος, το κράτος των γειτονικών Σκπίων να αλλάξει τη σημαία της (!!), κατεβάζοντας το ”αστέρι της Βεργίνας”, ήταν ξεκάθαρος : ούτε Μακεδονία, ούτε παράγωγά της. Η Γραμμή αυτή ποτέ μέχρι σήμερα επίσημα, δημοκρατικά, κι από κανένα συλλογικό όργανο (πολιτικό, κυβερνητικό, πολιτειακό, εθνικό) δεν έχει τεθεί σε συζήτηση με σκοπό την αλλαγή της. Η παρασκηνιακή αλλαγή, η παραχάραξη με νόθευση, τα περί σύνθετης είναι δείγματα φόβου και υποχωρητισμού μπροστά στην αλήθεια. Όμως, το Έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ότι είναι αληθινό.
• Θα πάω στο συλλαλητήριο.
Και σε πείσμα αυτών που λένε ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με συλλαλητήρια. Γιατί εδώ, υπάρχει Ζήτημα Εθνικό. Υπάρχει θέμα εθνικού βίου, πορείας της Πατρίδας, Εθνικής πολιτικής. Και εθνική πολιτική χωρίς το Λαό, χωρίς την αγωνιστική του ενότητα και τη στήριξη του Λαού δεν υπάρχει. Το Έθνος δεν είναι ένα άδειο πουκάμισο, που ενδύονται και περιφέρουν Αθηναίοι εξουσιαστές. Το σώμα του Έθνους είναι ο ελληνικός Λαός. Ο ενωμένος Λαός μπορεί να τους σταματήσει, στον μοιραίο, καταστροφικό αυτό κατήφορο. Μπορεί να ξανανοίξει τον Δρόμο της Εθνικής Αξιοπρέπειας,της Εθνικής Περηφάνιας και Τιμής και των Πατριωτικών παραδόσεων.
• Αφού, μάλιστα, αρνούνται να θέσουν στο τραπέζι το αντίστοιχο ισοδύναμο που προβάλλει ο Ζαέφ, το δημοψήφισμα. Αφού αρνούνται να δώσουν στο Λαό το λόγο για να μιλήσει με δημοψήφισμα, – αλίμονο !, εκείνη η εμπειρία του Ιουλίου 2015 -, τότε ας τον ακούσουν για δεύτερη φορά, μετα τη συνταρακτική της 21ης Ιανουαρίου από τη πλατεία του Λευκού Πύργου. Ας τον ακούσουν από κει, από την πλατεία Συντάγματος, απ΄όπου ο Ανδρέας Παπανδρέου, στην τελευταία του εν ζωή, μεγαλειώδη, μοναδική συγκέντρωση είχε αναλάβει, μπροστά σε μια λαοθάλασσα της Αθήνας 1,5 εκατομμυρίου δημοκρατών πολιτών, τη δέσμευση : ούτε Μακεδονία, ούτε παράγωγά της !

Ελευθέριος Τζιόλας
Θεσσαλονίκη, 1 Φεβρουαρίου 2018.