Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Ξύπνα Έλληνα . . .

(του Τάσου Καραλίγκα)

Ξύπνα Έλληνα, είναι καιρός να σηκωθείς από τον καναπέ κι απ` το πληκτρoλόγιο τoυ ιντερνετ. Αν δεν το κάνεις τώρα, μετά θα είναι αργά. Αν δεν ξεσηκωθείς τώρα, μετά δε θα υπάρχουν δικαιολογίες για ‘χαμένες πατρίδες’…

          Ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του που μας κυβερνάνε, παζαρεύουν έναν ΄΄έντιμο συμβιβασμό΄΄ (όπως τον παρουσιάζουν) με το γειτονικό κράτος των Σκοπίων. Αυτός ο συμβιβασμός, όμως, θα πρέπει σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό μας να περιέχει και το όνομα Μακεδονία!

          Ήδη η κυβερνητική προπαγάνδα έπιασε δουλειά: προσπαθούν τα κυβερνητικά μέσα και οι πάσης φύσεως εντολοδόχοι δημοσιογράφοι της κυβέρνησης να μας πείσουν, ότι είναι προς το συμφέρον της πατρίδας μας να αποδεχτούμε τους Σκοπιανούς με μια σύνθετη ονομασία, αντί για σκέτη ‘Μακεδονία’. Ήδη τα πρώτα ονόματα είναι : “Νέα Μακεδονία”, “Βόρεια” και “Άνω Μακεδονία”.

          Ως γνωστόν, στις 11 Ιανουαρίου, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Τα παζάρια μεταξύ επίσημων κυβερνήσεων δεν είναι γνωστά στον ελληνικό λαό. Τα πληροφορήθηκαν, όμως, Αλβανοί δημοσιογράφοι. Τέτοιες διαπραγματεύσεις μπορούν, τέτοιες κάνουν οι συριζαίοι κυβερνώντες μας. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δυο χρόνια γελάνε μαζί τους. Κι εμείς κλαίμε…

Κι όμως, πριν περάσουν καν λίγες μέρες από τη διαρροή των ονομάτων και των διαπραγματεύσεων σε αλβανικές πηγές, έρχονται οι ίδιοι οι Σκοπιανοί αξιωματούχοι να μας κοροϊδέψουν στα μούτρα μας και να αποδείξουν πόσο επικίνδυνοι γείτονες είναι. Και ταυτόχρονα, πόσο αφελείς είναι οι πολιτικοί μας…

          Συγκεκριμένα, λίγες μέρες μόλις μετά τη συνάντησή του με τον κ. Κοτζιά, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων απαιτεί να αλλάξουμε όνομα εμείς οι Έλληνες, που ζούμε στην ιερή γη της Μακεδονίας !!! Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TV21 αποθρασύνθηκε εντελώς, διεκδικώντας να συμφωνηθεί εκ μέρους της χώρας μας, ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται και για την πλευρά της Ελλάδας κάποιος προσδιορισμός (π.χ. «Ελληνική Μακεδονία») ώστε να μην έχει κανένα από τα δυο μέρη δικαιώματα αποκλειστικής χρήσης του όρου «Μακεδονία».

          Ας διαβάσουμε καλά τι είπε, για να μη λέμε μετά δεν ξέραμε τι διαπραγματεύονταν οι συριζαίοι υπουργοί μας… : «Για την Ελλάδα είναι σημαντικό να έχει μια σαφή διάκριση μεταξύ της χώρας της «Μακεδονίας» και της ελληνικής περιοχής της Μακεδονίας, για εμάς είναι σημαντικό να εξαλειφθούν οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με τα ζητήματα ταυτότητας. Πρέπει να βρούμε έναν αξιοπρεπή τρόπο να το εξηγήσουμε και να το επεξεργαστούμε. Η Μακεδονία δεν ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα ή στην «Μακεδονία», διότι πρόκειται για μεγάλη γεωγραφική περιοχή και υπό την έννοια αυτή η πραγματική απάντηση στον αλυτρωτισμό είναι η αρχή της μη αποκλειστικότητας. Οι δυο πλευρές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο, το όνομα και τα παράγωγα σε διαφορετικό πλαίσιο. Η αρχή της μη αποκλειστικότητας ή της μη μονοπώλησης είναι η έλλειψη του δικαιώματος να έχουμε αποκλειστική χρήση του όρου Μακεδονία, σαν Μακεδονία».

Καταλάβατε συμπατριώτες μου Έλληνες, σε τι επικίνδυνα μονοπάτια μας οδηγεί η κυβέρνηση Τσίπρα; Όχι μόνο διαπραγματεύονται (τρόπος του λέγειν) οι κυβερνώντες μας την παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς, αλλά, κι ακόμη χειρότερο, τους ενθαρρύνουν να αξιώνουν από εμάς να αρνηθούμε την ταυτότητά μας !

Ουσιαστικά ο κ. Ντιμιτρόφ ζητάει να υπάρξει χρήση του όρου «Μακεδονία» από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ επι ίσοις όροις, χωρίς αποκλειστικότητα και συνεπώς να υπάρξουν προσδιορισμοί και στις δυο πλευρές που θα καθιστούν διακριτές τις δυο περιοχές (Περιφέρεια Μακεδονίας, Αεροδρόμιο «Μακεδονία», Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κ.ά. θα πρέπει να μετονομασθούν εφόσον υπάρξει τέτοια απόφαση).

Σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια βαδίζει η κυβέρνηση συριζανελ. Και συμπαρασύρει μαζί της ολόκληρο το ελληνικό έθνος. Ας αναλογιστούν οι κυβερνώντες μας τώρα το διακύβευμα, πριν φέρουν τον ελληνικό λαό προ τετελεσμένων γεγονότων. Τυχόν αναγνώριση των Σκοπιανών με ονομασία “Νέα Μακεδονία”, ή “Βόρεια Μακεδονία”, προφανέστατα θα ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο την διαπραγματευτική τους ισχύ.

Με τη σύνθετη ονομασία τα Σκόπια θα είναι κράτος που θα λέγεται Μακεδονία και με την ελληνική υπογραφή. Ενώ η Ελλάδα απλώς θα έχει ένα γεωγραφικό διαμέρισμα με το όνομα Μακεδονία.

Έτσι σταδιακά οι Σκοπιανοί θα απαιτήσουν τη διαγραφή των ελληνικών ονομασιών. Ο Ντιμιτρόφ ήδη το δήλωσε  δημόσια… Κι ακόμη χειρότερα, εγώ που γεννήθηκα στην Κοζάνη και ζω στην Θεσσαλονίκη, πώς θα ονομάζομαι, για να ξεχωρίζω από το γειτονικό κράτος με τη σύνθετη ονομασία ; Παλαιομακεδόνας ; Νοτιομακεδόνας ; Κατωμακεδόνας ;

 Σε κάθε περίπτωση, προκαλεί πολλά ερωτηματικά η βιασύνη της κυβέρνησης συριζανελ να ‘κλείσει’ το θέμα της ονομασίας των γειτόνων μας. Ήδη στο γειτονικό κράτος υπάρχει ορατό το ενδεχόμενο διαμελισμού, αφού οι Αλβανόφωνοι έχουν ήδη αποκτήσει την εξουσία και φυσικά δεν αισθάνονται «Μακεδόνες» το έθνος.

Από την στιγμή που οι γείτονες επιθυμούν σφοδρά να ενταχθούν σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ, αυτοί θα έπρεπε να είναι αναγκασμένοι να οδηγηθούν σε συμβιβασμό, κι όχι εμείς, αφού η ένταξή τους στους δυο αυτούς οργανισμούς εξαρτάται από την συναίνεση της Ελλάδας.

Κι όμως, υπάρχει το αξιοπερίεργο: αντί να οδηγείται σε συμβιβασμό το αδύναμο διαπραγματευτικό μέρος (τα Σκόπια), να προβάλλει αξιώσεις έναντι του ισχυρότερου (Ελλάδα). Προφανώς οι Σκοπιανοί είδαν πώς μας συμπεριφέρεται ο σουλτάνος Ερντογάν και πήραν θάρρος… Και σίγουρα έχουν αξιολογήσει κατάλληλα τις διαπραγματευτικές ικανότητες των συριζαίων εξουσιαστών μας…

          Γι` αυτό Έλληνες, ξυπνάτε… Εάν υποχωρήσουμε τώρα για την Μακεδονία μας, θα ακολουθήσει η Θράκη… Οι Τούρκοι ήδη έχουν ξεσαλώσει και ζητάνε αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάννης. Μέχρι και οι Αλβανοί θα διεκδικήσουν τα Γιάννενα και την Άρτα…

          Τα μνημόνια ήδη κατέστρεψαν τις ζωές μας και την αξιοπρέπειά μας. Αν υποχωρήσουμε όμως, τώρα, στο θέμα της Μακεδονίας, θα το μετανιώσουμε σύντομα πικρά… Κανένας εφησυχασμός και καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση! Ήρθε η ώρα για την Μακεδονία μας !

 

* Ο κ. Καραλίγκας είναι Δικηγόρος παρ` Αρείω Πάγω. Κατάγεται από την Κοζάνη, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη

Δείτε ακόμα