Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Οι Μακεδόνες, που υφίστανται εδώ και 4.000 χρόνια, όπως προκύπτει από αδιαμφισβήτητες ιστορικές επιστημονικές πηγές, πάντοτε ήταν και είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού. Το αποδεικνύουν :
1. Τα πάμπολλα διάσπαρτα στη Μακεδονία αρχαιολογικά, βυζαντινά και νεότερα – σύγχρονα ευρήματα.
2. Η συμμετοχή των Μακεδόνων στους Ολυμπιακούς αγώνες, κατά την αρχαιότητα, που ήταν προνόμιο μόνο των Ελλήνων.
3. Το όνομα Μακεδών προέρχεται από το Μακεδνός, που ο Όμηρος το χρησιμοποιεί για να χαρακτηρίσει τον υψηλό άνδρα.
4. Η διάδοση της ελληνικής παιδείας, από τον Μέγα Αλέξανδρο και τους επιγόνους του στην αχανή τους επικράτεια.
Κατά τη ρωμαϊκή περίοδο, ένα μέρος των Μακεδόνων, των Ηπειρωτών και των Θεσσαλών εκλατινίσθηκε γλωσσικά. Αυτό συνέβη, επειδή οι ορεσίβιοι αυτοί Έλληνες χρησιμοποιήθηκαν ως λεγεωνάριοι – φύλακες των περασμάτων της περιοχής. Αργότερα ονομάστηκαν Βλάχοι. Πάντα όμως ταύτιζαν την τύχη τους, με τον υπόλοιπο ελληνισμό και έγιναν, πολλοί από αυτούς, μεγάλοι ευεργέτες του νεοσύστατου Ελλαδικού κράτους, τον 19Ο αιώνα.
Τον 6Ο μ.Χ. αιώνα εγκαταστάθηκαν και στη Μακεδονία μικρές σλαβικές ομάδες που ήταν υποτελείς στην κεντρική Ελληνορωμαϊκή εξουσία, πλήρωναν φόρο, το πάκτο, είχαν ιδιαίτερα εθνοφυλετικά ονόματα : Βερζίτες, Δρογουβίτες, Σαγουδάτοι, Ρυγχίνοι και Στρυμονίτες και διέφεραν εθνικά από Σέρβους και Βούλγαρους. Κατά τους 7ο, 8ο, 9ο και 10ο αιώνες, με βάση αυτοκρατορικά διατάγματα, κάποιοι από αυτούς τους Σλάβους ανταλλάχθηκαν με Έλληνες της Μ. Ασίας. Οι εναπομείναντες Σλάβοι αναμείχθηκαν με μερικούς Έλληνες της Μακεδονίας (ντόπιους και νεοφερμένους) και αποτέλεσαν τους μετέπειτα Ελληνοσλαβόφωνους της περιοχής. Εδώ πρέπει να επισημανθεί, ότι το καθαρά Ελληνόφωνο στοιχείο, στις περιόδους Ρωμαϊκή και Βυζαντινή, παρέμεινε η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού της Μακεδονίας.
Επί τουρκοκρατίας, λόγω της Ελληνικής παιδείας, που αναπτύχθηκε σταδιακά, όλα τα σλαβογενή, λατινογενή κ.α. ιδιώματα των Ελλήνων Ορθόδοξων Χριστιανών της Μακεδονίας, έφθιναν σιγά – σιγά. Το 1850 εμφανίσθηκε η Πανσλαβιστική προπαγάνδα, υποκινούμενη από τη Ρωσία και αργότερα από το νεοσύστατο κράτος της Βουλγαρίας. Προβοκατόρικο δημιούργημα του Πανσλαβισμού ήταν η I.M.R.O., που ιδρύθηκε το 1893, με στόχο, να ενώσει τους κατοίκους της Μακεδονίας υπό την καθοδήγησης της και με το απατηλό σύνθημα : «Η Μακεδονία στους Μακεδόνες», να τους οδηγήσει στην αγκαλιά της Βουλγαρίας.
Ο Μακεδονικός Ελληνισμός, ανεξάρτητα από γλωσσικά ιδιώματα, αντέδρασε σύσσωμος κατά του πανσλαβισμού, όπως παλαιότερα εξεγέρθηκε κατά των Οθωμανών κατακτητών π.χ. 1821 – 22, 1854, 1878 και 1896.
Όπως πάντα αρωγοί έφθασαν οι ομοεθνείς νότιοι Έλληνες. ανάλογα είχαν πράξει οι Μακεδόνες στη μεγάλη επανάσταση 1821 – 1830, όταν ο Καρατάσος, ο Γάτσος, ο Κασομούλης κ.α. πολέμησαν στη Ρούμελη και το Μοριά.
Το 1903 έγινε μια προβοκατόρικη εξέγερση, που την προκάλεσε η I.M.R.O. με αποτέλεσμα οι Οθωμανοί να κατακάψουν τη Β.Δ. Μακεδονία.
Το 1904 – 1908 διεξήχθη ο Μακεδονικός Αγώνας και ο Ελληνισμός της Μακεδονίας κατήγαγε περήφανη νίκη κατά της I.M.R.O. Επικεφαλής των Ελλήνων ήταν οι : Ίων Δραγούμης, Παύλος Μελάς, Άγρας, Βάρδας, Κώτας, Φούφας, Στρεμπενιώτης κ.α. και πνευματικός ηγέτης ο Μητροπολίτης Καστοριάς Γερμανός Καραβαγγέλης.
Με τους Βαλκανικούς πολέμους 1912 – 1913, το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας ενσωματώθηκε στην Ελλάδα. Η Σερβία πήρε τις περιοχές Μοναστηρίου, Περλεπέ, Αχρίδας, Βελεσσών, Στρώμνιτσας και Γευγελή. Η Βουλγαρία κατέλαβε την περιοχή Μελένικου.
Άρα, από το, επί Τίτο, ομόσπονδο κρατίδιο και αργότερα ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων, μόνο το 1/3, στο Νότο, αποτελεί μέρος της ιστορικής Μακεδονίας, το υπόλοιπο είναι Παιονία.
Επειδή λοιπόν το κράτος των Σκοπίων είναι πολυεθνικό, κατοικούν Έλληνες, Σέρβοι, Αλβανοί, Βούλγαροι κ.α.
Οι Εθνοφυλετικοί όροι όπως :
1. Οι Ελληνικοί (Μακεδονία, Παιονία)
2. Ο Ιλλυρικός (Δαρδανία)
3. Ο Σερβικός (Βαρντάρσκα) και τα παράγωγα αυτών δεν μπορούν να περιλαμβάνονται στην ονομασία του.
Η καθαρά γεωγραφική ονομασία «Δημοκρατία της Κεντρικής Βαλκανικής», είναι η καταλληλότερη για την ονομασία του, γιατί όλοι οι κάτοικοί του είναι Βαλκάνιοι.
Επιπρόσθετα η Δημοκρατία της Κεντρικής Βαλκανικής για την Ειρήνη και την ομαλή συμβίωση των εθνικών κοινοτήτων που την αποτελούν, πρέπει να μετατραπεί σε συνομοσπονδία, που θα περιλαμβάνει τα εξής Καντόνια : Ελληνικό, Σερβικό, Βουλγαρικό και Αλβανικό.
Μόνο η Ειρήνη και ο σεβασμός της εθνικής αξιοπρέπειας, της ιστορίας και του πολιτισμού όλων των εθνών αποτρέπει τα διχαστικά σχέδια του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΛΛΟΥ
Τηλ. : 2461027457
Μ. Αλεξάνδρου 16
501 00 ΚΟΖΑΝΗ