Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Και τώρα, τι;

Οι εκλογές στο Επιμελητήριο τελείωσαν. Τα συγχαρητήρια μου σε όλους εκλεγέντες και μη. Κάτι κινήθηκε στον στάσιμο τόπο μας. Τα συγχαρητήρια μου στους εκλεγέντες γιατί ανέλαβαν σημαντική ευθύνη αν αυτό το έχουν σκεφτεί και το έχουν συνειδητοποιήσει απέναντι στον επαγγελματικό μας κόσμο που δοκιμάζεται σκληρά, αλλά και συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία, αφού έδωσαν με αυτόν τον τρόπο την αίσθηση πως νοιάζονται και ανησυχούν για το μέλλον της τοπικής μας οικονομίας.
Η επόμενη μέρα είναι απαιτητική και προβάλλει «παγερή» μέσα στο καταχείμωνο, όχι μόνο λόγω εποχής αλλά λόγω ειδικών συνθηκών, που καθήλωσαν την οικονομική και αναπτυξιακή ζωή στην χώρα.
Τα Γρεβενά υποχωρούν ατάκτως, τίποτε δεν πάει καλά, κανένα έργο δεν έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ο Ε65 είναι στο περίμενε μιας και η κυβέρνηση επαναπαύθηκε για την ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού, ενώ η κατάσταση στη Βασιλίτσα παραμένει ως ήταν επί της δικής μου θητείας.
Όλη η Ελλάδα ενόψει των γιορτών διαφημίζει τους δικούς της τουριστικούς προορισμούς, ενώ ο Νομός μας παραμένει στα αζήτητα. Η Βασιλίτσα δεν ακούγεται πουθενά και η τοπική μας νάρκωση αποτελεί μοναδικό φαινόμενο. Παραμένουν στο προσκήνιο οι πρωτοβουλίες των τοπικών τουριστικών επιχειρηματιών και φυσικά, η πανέμορφη τοπική μας φύση.
Η κυβέρνηση και ο τοπικός Βουλευτής είναι ανύπαρκτοι και το μόνο που τους νοιάζει είναι να δώσουν καποιο μέρισμα για να δείξουν δήθεν ένα αλληλέγγυο πρόσωπο και να ξεγελάσουν πρόσκαιρα τα δοκιμαζόμενα ελληνικά νοικοκυριά, ενώ η οικονομική μας πορεία παραμένει φθίνουσα και δραματικά αθεράπευτη.
Η Ν.Δ. έκανε την τοπική της γιορτή με κάποιον καλεσμένο από τα Κεντρικά της, που μας είπε ένα μεγάλο τίποτα, ενώ ο πολλά υποσχόμενος νέος αρχηγός με το ξεκίνημα ήδη βαρύνεται για την παράκτια εταιρεία της συζύγου του.
Η τοπική μας αγορά γονατίζει και δεκάδες επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ οι παραγωγικές δομές στον Νομό καρκινοβατούν χωρίς οργανωμένο σχέδιο και κατευθύνσεις.
Οι αιρετοί άρχοντες βολεύονται με μικροέργα και μικροεξαγγελίες για να δικαιολογούν τον ρόλο τους και απεγνωσμένα προσπαθούν κάτι να δείξουν κόντρα σε μια γενική κατολίσθηση που οδηγεί νομοτελειακά σε έναν βασανιστικό «θάνατο».
Απευθύνομαι έτσι, σε κάθε Γρεβενιώτη πολίτη και του στέλνω το μήνυμα να αποτινάξει από πάνω του την αδιαφορία για το τι συμβαίνει γύρω του και επιτέλους, να αναλάβει ενεργό ρόλο.
Μπορεί από την γενική κατήφεια να προκύψει κάτι ενθαρρυντικό, μόνο που αυτό δεν μπορεί να έλθει μόνο του.

 

Μετά τιμής
Κυριάκος Ταταρίδης
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πρώην Βουλευτής Γρεβενών