Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Οδύνη στη Μέση Ανατολή

Σε 305 ανήλθαν οι νεκροί κατά την πρόσφατη επίθεση τρομοκρατών σε τέμενος στη χερσόνησο του Σινά. Οι τρομοκράτες ανήκουν στην ομάδα των φανατικών μουσουλμάνων, οι οποίοι από τότε που απώλεσαν την εξουσία στην Αίγυπτο, έχουν δραστηριοποιηθεί ως αντάρτες – τρομοκράτες στην ορεινή περιοχή του Σινά, που προσφέρεται για τη δράση τους. Υποτίθεται ότι πρωτίστως δρουν κατά των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας τους. Η εν ψυχρώ όμως εκτέλεση αθώων αμάχων μαρτυρεί ότι πρόκειται για στυγερούς και αιμοδιψείς εγκληματίες, οι οποίοι καλύπτονται πίσω από τον θρησκευτικό φανατισμό, ο οποίος, υποτίθεται, υπαγορεύει τις ενέργειές τους. Οι μεγάλοι της γης έσπευσαν να αποδοκιμάσουν την αποτρόπαια ενέργεια με τον τυπικό διπλωματικό τρόπο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχολίασε: «Είναι φρικτή και άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε αθώους και ανυπεράσπιστους προσκυνητές στην Αίγυπτο. Ο κόσμος δεν ανέχεται την τρομοκρατία, θα πρέπει να τους νικήσουμε στρατιωτικά και να δυσφημήσουμε την εξτρεμιστική ιδεολογία τους που αποτελεί και την βάση ύπαρξης τους». Τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ κάλυψαν ακροθιγώς το θέμα, αν και τα θύματα είναι πολλαπλάσια σε σχέση με τα των επί ευρωπαϊκού εδάφους τρομοκρατικών κτυπημάτων. Η κάλυψη υπήρξε εξαιρετικά φτωχή. Ίσως και να σκέφθηκαν το κόστος της μετάβασης συνεργείων επί τόπου.
Ας εξετάσουμε τα πράγματα βαθύτερα. Στις ειδήσεις αναφέρεται ότι στο τέμενος, όπου συνέβη η τρομοκρατική επίθεση, πηγαίνουν κυρίως σουφιστές μουσουλμάνοι και ότι οι τρομοκράτες αποτελούν παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Επιμελώς αποκρύπτεται στις ειδήσεις σε ποιόν ισλαμικό κλάδο ανήκουν οι τζιχαντιστές αυτοί. Ανήκουν όλοι στο σουνιτικό ισλάμ. Τόσο αυτοί, που προέβησαν στο κτύπημα των διδύμων πύργων της Νέας Υόρκης, όσοι και οι άλλοι της οργάνωσης των Ταλιμπάν, του στρατού των δολοφόνων του ISIS και οι επί ευρωπαϊκού εδάφους τρομοκράτες στο σύνολό τους ήσαν σουνίτες. Γιατί άραγε αποκρύπτεται; Επειδή οι ισχυροί της γης έχουν αγαστές σχέσεις με τις σουνιτικές χώρες και κυρίως με τη Σαουδική Αραβία, η οποία συντηρεί οικονομικά πλήθος οργανώσεων τρομοκρατών. Στο πλάι της βρίσκεται η Τουρκία, η οποία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη φονική καταιγίδα των τζιχαντιστών του ISIS στη Συρία και στο Ιράκ. Πώς άραγε θα νικήσουν οι ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ στρατιωτικά τους τρομοκράτες, αφού οι πρώτες δεν πήραν ακόμη εκδίκηση για το κτύπημα που δέχθηκαν το 2001; Όχι μόνο δεν πήραν εκδίκηση από τους δράστες, αλλά και ενίσχυσαν τη δράση τους! Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι οι ΗΠΑ συνέβαλαν τα μέγιστα στην οργάνωση του στρατού των δολοφόνων του ISIS. Οι κύκλοι της Δύσης δεν παύουν ευκαίρως ακαίρως να προβάλλουν τον κίνδυνο που αποτελεί για τη διεθνή ειρήνη το σιιτικό Ιράν. Και όμως οι σιίτες δεν έχουν προβεί σε ουδεμία τρομοκρατική ενέργεια! Και, δυστυχώς, και οι ευρωπαϊκές χώρες, υποταγμένες πλήρως στην αμερικανική πολιτική, που υπαγορεύεται από πανίσχυρα οικονομικά κέντρα, σέρνονται σε λήψη μέτρων αποκλεισμού του Ιράν ακόμη και με οικονομική ζημία τους, όπως άλλωστε συμβαίνει και με την πολιτική τους έναντι της Ρωσίας. Ως ουραγός στον εσμό αυτό των υπηρετών των πολεμοκαπήλων βρίσκεται η χώρα μας!
Με τα γραφέντα δεν θέλω να ενοχοποιήσω τους σουνίτες μουσουλμάνους στο σύνολό τους. Απεναντίας πιστεύω ότι η μεγάλη πλειοψηφία αυτών είναι φιλειρηνικοί και καταδικάζουν τις τρομοκρατικές ενέργειες. Μάλιστα έχουν γνώση των αθλίων παιχνιδιών που επιχειρούν εναντίον των λαών τους οι ισχυροί της γης. Στη Συρία οι σουνίτες αποτελούσαν το 70% του πληθυσμού. Αν στήριζαν όλοι τον ISIS, o Άσαντ θα είχε ανατραπεί σε λίγες ημέρες. Αντιλήφθηκαν όμως οι πλείστοι ότι οι ξενόφερτοι μαχητές μόνο για το καλό τους δεν είχαν εισβάλει στη χώρα. Στη Λιβύη, όπου αλληλοσφάχτηκαν σουνίτες με σουνίτες, με συνέπεια η χώρα τους να σωριαστεί σε ερείπια, τώρα έχουν συνειδητοποιήσει το άθλιο παιχνίδι των ισχυρών σε βάρος τους.
Τα δελτία ειδήσεων μας πληροφόρησαν ότι το Ισλαμικό Κράτος θεωρεί τους σουφιστές «αιρετικούς» και καλεί τους υποστηρικτές του να τους εξοντώσουν. Τα μέλη της ομάδας των σούφι αποτελούν είδος ισλαμικού μοναχικού τάγματος. Οι δοξασίες τους είναι επηρεασμένες από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, τις αρχαίες θρησκείες και τον χριστιανισμό. Επιδιώκουν μέσα από την άσκηση την κάθαρση της καρδιάς τους. Δεν αποτελούν όχληση για οποιοδήποτε καθεστώς. Έχουν όμως το «κακό» ότι αναπτύχθηκαν κατά το παρελθόν κυρίως στην Περσία. Όμως δεν είναι οι μόνοι που βρίσκονται στο στόχαστρο των δολοφόνων. Έχουν ακόμη προγράψει οι σουνίτες τρομοκράτες με την αμέριστη, ακόμη και σήμερα συμπαράσταση της Δύσης, τους σιίτες, τους αλεβίτες, τους γιεζίντι του Ιράκ και τους χριστιανούς. Οι Αλεβίτες έχουν διατηρήσει στοιχεία της χριστιανικής πίστης, τα οποία μαρτυρούν βίαιους εξισλαμισμούς. Ο Άσαντ, ο αιμοασταγής κατά τους δυτικούς, ως αλεβίτης, εδραίωσε την πιο ανεξίθρησκη κοινωνία στη Μέση Ανατολή. Οι γιεζίντι αντιμετωπίστηκαν με ιδιαίτερη αγριότητα από τον στρατό των δολοφόνων, όπως και οι χριστιανοί, πολλοί από τους οποίους σταυρώθηκαν. Αλλά και μετριοπαθείς σουνίτες οι οποίοι δεν συμφωνούν με το «θεάρεστο» έργο των δολοφόνων υπήρξαν θύματα αυτών. Τέλος οι σιίτες είναι όχι μόνο στο μάτι του σουνιτικού κυκλώνα, αλλά και των δυτικών συμφερόντων, αφού πλεονάζουν στο Ιράν. Τελευταία μπήκε στο στόχαστρο και το Κατάρ, αν και εκεί οι σιίτες αποτελούν μόλις το 20% του πληθυσμού.
Εκείνη η σύγκρουση, που περνά σχεδόν απαρατήρητη, είναι ο αιματηρός εμφύλιος πόλεμος στην Υεμένη μεταξύ σουνιτών (60% του πληθυσμού) και σιιτών (40% του πληθυσμού). Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη για να νοήσουμε ποιοι στηρίζουν τους μεν και τους δε. Υπενθυμίζουμε ότι η Σαουδική Αραβία είναι η πρώτη χώρα που επισκέφθηκε νεοεκλεγείς ο Τραμπ και υπέγραψε τρομακτικού ύψους συμφωνία για διάθεση εξοπλισμού. Πρόσφατα υπογράψαμε και εμείς συμφωνία, αλλά με μετάβαση του πρωθυπουργού μας στην Ουάσιγκτον. Προβλέπει αυτή την αναβάθμιση αεροπλάνων μας προηγούμενης γενιάς για την αντιμετώπιση των νέας γενιάς μαχητικών της γείτονος, η οποία απειλεί τους πάντες, αλλά δεν φρονιματίζεται από τους ισχυρούς «συμμάχους» μας. Ίσως στα πλαίσια των συζητήσεων προ της υπογραφής της συμφωνίας να προβάλαμε οικονομική αδυναμία, οπότε οι «σύμμαχοί» μας αποδέχθηκαν να πουλήσουμε και εμείς εξοπλισμό στη Σαουδική Αραβία. Και το θέμα έφθασε στη Βουλή μας! Η αξιωματική αντιπολίτευση στηλιτεύει την κυβέρνηση όχι για την πώληση καθεαυτή, αλλά για τον τρόπο διάθεσης του εξοπλισμού. Και η «αριστερή» κυβέρνηση υπεραμύνεται της διαφάνειας στη συναλλαγή. Το πού θα διατεθεί ο εξοπλισμός δεν μας ενδιαφέρει. Θα αναλωθούν ασφαλώς στον εμφύλιο της Υεμένης. Αλλά μόνον εκεί; Δεν θα διατεθούν και στους τζιχαντιστές του Σινά; Είναι θλιβερό ότι τα κτυπήματα κατά χριστιανών της Αιγύπτου αφήνουν παγερά αδιάφορη τη «χριστιανική» Ευρώπη! Είναι ακόμη πιο θλιβερό ότι αγνοούμε πλήρως τον κίνδυνο που διατρέχει από τους τζιχαντιστές η ιστορική μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά. Προς το παρόν την υπερασπίζονται οι φιλήσυχοι βεδουΐνοι, σουνίτες το θρήσκευμα. Άραγε για πόσο ακόμη, αν εμείς εξοπλίζουμε τη φρικτότερη μουσουλμανική χώρα, ενώ υποστηρίζουμε, μαζί με τους «συμμάχους» και «εταίρους» μας, ότι σκοπεύουμε στον εκδημοκρατισμό των ισλαμικών χωρών, κάνοντας πως αγνοούμε ότι ι ισλαμική πίστη είναι ασύμβατη προς τη δημοκρατία, αλλά και την ψευτοδημοκρατία μας. Και πόσο φρόνιμη ενέργεια είναι η συμμετοχή μας σε κοινή στρατιωτική άσκηση με τους ισχυρούς του προσκηνίου αλλά και του παρασκηνίου (Ισραήλ) προς αντιμετώπιση δήθεν της τρομοκρατίας; Μπορεί σήμερα οι σουνίτες να παίζουν το «παιχνίδι» των ισχυρών, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τρέφουν την παραμικρή συμπάθεια προς αυτούς. Το αβυσσαλέο μίσος τους στρέφεται κατά παντός του δυτικού και κατά του σιωνισμού, ο οποίος ελέγχει πλήρως τη Δύση. Θα καλλιεργείται επί μακρόν αυτό το μίσος χωρίς δράσεις προς τιμωρία των «απίστων»; Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»