Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

“Δουλειά Στους… Νέους” (γράφει ο Ευθύμιος Αναγνώστου)

 

Η απόφασή μου να κατέλθω στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) ως υποψήφιος σύμβουλος του Συνδυασμού «Σύγχρονη Δικηγορία» ήταν αποτέλεσμα δύο βασικών παραγόντων.

Της απογοήτευσης μου ως μαχόμενος επαγγελματίας δικηγόρος, τόσο από την καθημερινή σισύφεια προσπάθειά μας να ασκήσουμε τελεσφόρα το λειτούργημά μας, χωρίς την συμπαράσταση οργάνου του Συλλόγου μας για θεσμική παρέμβαση σε Δικαστές, Εισαγγελείς, Υπαλλήλους κλπ (χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του «Συμβούλου Υπηρεσίας», που ενώ υπήρχε, σταμάτησε), όσο και από την έλλειψη συγκεκριμένης στρατηγικής από το Σύλλογο για τη λειτουργική ένταξη στη δικηγορία του λαμπρού επιστημονικού δυναμικού των νέων δικηγόρων, συναδέλφων στην πλειοψηφία τους με προσόντα και όρεξη-όραμα για τη δικηγορία, που δυστυχώς καταλήγει σε απογοήτευση και απαξίωση του λειτουργήματος και των συλλογικών διαδικασιών εκπροσώπησης.

Ενδεικτικά ο Σύλλογος, με μικρό για τα δεδομένα του κόστος, θα μπορούσε να εντάξει στην ομαδική ασφάλιση υγείας του ΤΑ.ΔΙ.Θ. έναν ικανό αριθμό νέων δικηγόρων, με κριτήρια τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις ή/και κοινωνικά κριτήρια, όπως επίσης θα μπορούσε να έχει ετοιμαστεί και να λειτουργεί ηλεκτρονική πλατφόρμα πρόσβασης συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων (άνεργοι, πολίτες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας κλπ) σε απλές νομικές συμβουλές, τις οποίες θα παρέχουν μόνο νέοι δικηγόροι με τη βασική αμοιβή.

Κατασκευή ιστοσελίδων και eshop στις πιο χαμηλές τιμές
Ο ΔΣΘ οφείλει να εκπέμπει σαφές σήμα σε δύο κατηγορίες συναδέλφων. Στους επαγγελματίες μαχόμενους δικηγόρους, ότι είναι δίπλα τους να επέμβει θεσμικά και άμεσα στις καθημερινές δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν από αυθαιρεσίες, παρερμηνείες, αδιαφορία κλπ των Δικαστών και της Διοίκησης και στους νέους δικηγόρους, ότι τους θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι του, το νέο αίμα που θα ανανεώνει διαρκώς το Δικηγορικό Σώμα, με τις νέες ιδέες, την επιστημοσύνη, την όρεξη και το πάθος για δουλειά και καταξίωση, αυτά που ήταν τα οράματα και το εφαλτήριο όλων μας, όταν αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τις νομικές σπουδές και δώσαμε «ψυχή και σώμα» για να τα καταφέρουμε.
Δεν μας αξίζει, να αφήσουμε να ξεθωριάζουν διαρκώς τα οράματά μας.

Ο Σύλλογος, χρειάζεται το καινούργιο, το νέο, ανθρώπους με κέφι, όραμα αλλά και εμπειρία, για να προχωρήσει η Δικηγορία ένα βήμα μπροστά, να μπορέσουμε επιτέλους να πούμε πως τα πράγματα πάνε καλύτερα. Η «Σύγχρονη Δικηγορία», με υποψήφιο πρόεδρο τον έμπειρο και καταξιωμένο συνάδελφο, Νίκο Αντωνιάδη και ψηφοδέλτιο από δικηγόρους έμπειρους και αποφασισμένους να υλοποιήσουν αποτελεσματικές και τελεσφόρες δράσεις, αποτελεί λύση και διέξοδο, τόσο για τους μαχόμενους, όσο και για τους νέους συναδέλφους, στην προώθηση ικανοποιητικών όρων και συνθηκών, τόσο άσκησης, όσο και ένταξης στη δικηγορία.

Ευθύμιου Αναγνώστου – Δικηγόρος – info@e-legal.gr

*Ο κ Αναγνώστου είναι υποψήφιος με τη Σύγχρονη Δικηγορία με επικεφαλής τον Νίκο Αντωνιάδη

Δείτε ακόμα