Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ (21/11/2017)

1 Η Φώφη Γεννηματά ήταν η Νικήτρια των Εκλογών για την ανάδειξη της Ηγεσίας της Κεντροαριστεράς στα Γρεβενά η οποία έλαβε 246 ψήφους στα Γρεβενά και 79 στη Δεσκάτη ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 158 ψήφους στα Γρεβενά και 49 στη Δεσκάτη. Αρκετές η Παρουσίες στις Εκλογές Σημαντικών Στελεχών, ενώ είχαμε και πολλές απουσίες. Ενισχυμένος από την Νίκη της Φώφης Γεννηματά στη Δυτική Μακεδονία είναι ο Πρώην Υπουργός και Τομεάρχης Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος. Ο Πάρις αναμένεται να έχει το επόμενο διάστημα ποιο ισχυρό ρόλο.
2 Στα Λευκά Ντύθηκαν τα Ορεινά Γρεβενά η Βασιλίτσα και οι Τοπικές Κοινότητες. Οι Επαγγελματίες Του Τουρισμού Εναποθέτουν τις Ελπίδες τους ώστε να αυξηθεί η Κίνηση και δουν μια ανάσα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Πάντως την Κυριακή που μας πέρασε η Επίσκεψη στο Μαγευτικό Σπήλαιο και στον Φίλο Περιφερειακό Σύμβουλο Θεόδωρο Θεοδώρου που διαθέτει την Ταβέρνα Πέρδικα ήταν ξεχωριστή. Ο Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδώρου καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για την ανάδειξη του Τουρισμού στα όμορφα ορεινά Γρεβενά.
3 Αρκετά ήταν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από Δυτική Μακεδονία και τα Γρεβενά όπου βρέθηκαν στο Προσυνέδριο του Κόμματος στη Λάρισα για να ακούσουν τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη να παρουσιάζει σε μια αγροτική Περιοχή το Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Να σημειώσουμε ότι όσοι Βγαίνουν Φωτογραφίες με τον Πρόεδρο δεν σημαίνει ότι θα είναι και στο Ψηφοδέλτιο της ΝΔ Στη Μονοεδρική των Γρεβενών.
Ας το Καταλάβουν μερικοί…
4 Με εντατικούς ρυθμούς Συνεχίζονται τα έργα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ που βελτιώνουν την βατότητα προς τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις στον κάμπο της δημοτικής κοινότητας του ΔΗΜΟΥ Δεσκατης. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καραστέργιος έχει βάλει ένα μεγάλος Στοίχημα να αλλάξει εντελώς το Δήμο και το Πετυχαίνει Καθημερινά με τις Πρωτοβουλίες του.
5 Γνωστά Στελέχη των Γρεβενών που πρόσκεινται σε Μεγάλο Κόμμα βρέθηκαν στην Πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας την Κοζάνη. Όπως Λένε οι πληροφορίες μας θέμα συζήτησης οι συμμαχίες για τις Βουλευτικές Εκλογές και το Κοινό Πρόσωπο που θέλουν να στηρίξουν. Τώρα γιατί επέλεξαν να βρεθούν στην Κοζάνη και όχι στα Γρεβενά.
Εύκολη Απάντηση – Στην Κοζάνη δεν τους Γνωρίζουν εκτός από ορισμένους, ενώ στα Γρεβενά τα Βλέμματα θα ήταν στραμμένα σε αυτήν την Περίεργη Συνάντηση που έχει να κάνει από το Παρελθόν.
Μένει να δούμε αν θα πετύχει η Συμμαχία.
6 Ανεβαίνει το Προεκλογικό Θερμόμετρο στα Γρεβενά για τις Εκλογές του Επιμελητηρίου που θα πραγματοποιηθούνε το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, από τις 08:00 π.μ. έως τις 18:00 μ.μ. Τρεις θα είναι τελικά οι συνδυασμοί για τις εκλογές ανάδειξης του νέου διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Γρεβενών. Πρόκειται για τους: «Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση», με επικεφαλής το Νύν Πρόεδρο Νίκο Ράμμο, Γρεβενά-Προοπτική Ανάπτυξη», με επικεφαλής τον Γιώργο Νταγκούμα και «Επιμελητήριο Αξιών», με επικεφαλής τον Παναγιώτη Γιώτα.
Οι Υποψήφιοι έχουν επιδοθεί σε ένα δύσκολο αγώνα για να πείσουν τους Συναδέλφους τους Επιχειρηματίες να προσέλθουν στην Κάλπη.
7 ΟΙ Προτάσεις της ΠΕΔ Δ.Μ ενόψει του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 30/11 και 1-2/12 2017 στα Ιωάννινα θα βρεθούν στο Επίκεντρο της Συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων που θα γίνει την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στις 13.00. Περιμένουμε να δούμε και τις Θέσεις των Δήμαρχων σε ένα κρίσιμο Συνέδριο για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης .
8 Διαγωνισμό για την πολυετή παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, που θα συγκεκριμενοποιηθεί σε δεύτερη φάση, προκήρυξε η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων. Έντονες είναι οι Αντιδράσεις Τοπικών Φορέων της Δυτικής Μακεδονίας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Βαγγέλης Σημανδράκος επισημαίνει ότι.. η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού δεν πρέπει να γίνει για τι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε δυσανάλογη οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων, της περιοχής.
Θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ένα Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στα Γρεβενά καθώς να τεθεί το θέμα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Η Εγνατία οδός έβγαλε τη Δυτική Μακεδονία από την Απομόνωση και πρέπει να ενεργήσουν όλοι οι φορείς τώρα.!!!!

Δημήτρης Βακρατσάς
Δημοσιογράφος