Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Η χαμένη κεντρικότητα – Μία άλλη Δυτική Μακεδονία .. (του Θεόφιλου Παπαδόπουλου)

– Μία Δυτική Μακεδονία – Μπορεί να ανοίξει μια Πολιτική και Μορφωτική συζήτηση για την ανάκτησή της

Πιστεύω ότι είναι η στιγμή για μια ιστορικού τύπου Πολιτική, Μορφωτική και Πολιτισμική συζήτηση για την Δυτική Μακεδονία, για την χώρα. Το προσπάθησα μαζί με τους συντρόφους μου εδώ και πολλά χρόνια. Δυστυχώς δεν είχαμε συνομιλητές. Ειδικά στην Κοζάνη. Οι άλλες πόλεις ήταν φιλικές. Πιστεύω ότι μια άλλη Δυτική Μακεδονία, μια Δυτική Μακεδονία δηλαδή, μπορεί, οφείλει σήμερα όσο ποτέ άλλοτε να πρωταγωνιστήσει σε αυτό. Αυτό ζητάει η ιστορία. Να ανοίξει αυτήν την συζήτηση.

Αυτό δεν μπορούν να το κάνουν όλοι όσοι ανήκουν στην κατηγορία του λεγόμενου πολιτικού προσωπικού της περιοχής. Γιατί πολύ απλά στο λεγόμενο πολιτικό προσωπικό είτε ως συλλογικότητες, είτε ως άτομα δεν διακρίνει κανείς ικανότητες, πρόσωπα που έχουν γνώση και συνείδηση των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος και η χώρα. Εκτός αυτού είναι αιχμάλωτοι του παρελθόντος τους, των διαδρομών τους.

Αυτό όμως μπορούν να το κάνουν οι φοιτητές της Δυτικής Μακεδονίας. Να ανοίξουν αυτήν την συζήτηση. Να ανακτήσει ο τόπος μια δυναμική, ένα πρωταγωνιστισμό που τον διέκρινε και την χαμένη κεντρικότητα του.

Ο ρόλος της Πολιτικής, των Πολιτικών, των Κομμάτων απαιτεί άλλες λειτουργίες, ικανότητες και αρετές.