Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Περί εφοριών και ευφορίας της οικονομίας

του Πετρόπουλου Εμμανουήλ

  Παίρνω αφορμή και γράφω, το σημερινό γεγονός στην Δεσκάτη με την τοπική ΔΟΫ.

Χθές ψηφίστηκαν τα νέα μέτρα και από ότι φάνηκε σήμερα, όποιος αντιστέκεται, συλλαμβάνεται, όποιος και αν είναι αυτός.

  Η Δεσκάτη, δεν είναι το μόνο μέρος στην Ελλάδα που έχει δύσκολη πρόσβαση λόγω οδικού δικτύου και καιρικών συνθηκών προς…

την πρωτεύουσα του νομού. Θα σας φέρω ένα παράδειγμα την ΔΟΫ Λίμνης Ευβοίας. Η εν λόγο ΔΟΫ, δεν επιβάρυνε οικονομικά το δημόσιο διότι στεγαζόταν στο παλιό σχολείο όπου συστεγάζονται εκεί και άλλες υπηρεσίες, όπως, δασαρχείο, Αστυνομικό τμήμα, ΚΕΠ, αγροτικό ιατρείο. Όπως φαίνεται, την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει αν μια ΔΟΫ επιβαρύνει με ενοίκια ή όχι το δημόσιο. Αυτό που μετρά γι αυτούς, είναι η κίνηση του χρήματος, δηλαδή, η Λίμνη Ευβοίας απέχει 88 χλμ. από την Χαλκίδα σε ένα δύσκολο οδικό δίκτυο. Εφοριακοί υπάλληλοι και πολίτες θα ταλαιπωρούνται στον μολώχ της ασφάλτου. Φανταστείτε τώρα, ο πολίτης να μην έχει μαζί του κάποιο έγγραφο και να πρέπει να επιστρέψει πίσω και φυσικά να ξαναπάει μια άλλη μέρα στην ΔΟΫ Χαλκίδας. Φανταστείτε τώρα, αυτό το σενάριο του ελλιπούς εγγράφου σε κάποιον που διαμένει σε νησί και θα πρέπει ακτοπλοϊκώς να κινείται με άγνωστο χρονικό ορίζοντα διεκπεραίωσης της φορολογικής του υπόθεσης. Δεν ήταν υπερβολή, πέρσι, η ομιλία μετά δακρύων μιας υπαλλήλου ΔΟΫ νησιού, και φυσικά της δίνω απόλυτα δίκιο στα λεγόμενά της τότε. Αλλιώς θα εξυπηρετήσει ο τοπικός υπάλληλος και αλλιώς το ψυχρό διαδικτυακό φορολογικό σύστημα.

  Δια ταύτα λοιπόν, η κυβέρνηση σκέφτηκε πως με αυτόν τον τρόπο κυλά το χρήμα, χωρίς όμως να την ενδιαφέρει η πολιτική κατρακύλα.

  Πάντως, ΔΟΫ, που δεν είχαν έξοδα ενοικίων, η κυβέρνηση ΔΕΝ έπρεπε να τις κλείσει. Θα μου πείτε, το ενοίκιο είναι το μόνο έξοδο; Όχι, αλλά όπως έχω πει και άλλα άρθρα μου, το δημόσιο δεν αξιοποιεί στις υπηρεσίες του την φωτοβολταϊκή ενέργεια αλλά ούτε κάνει και κάτι, ώστε το δημόσιο να μην πληρώνει ΦΠΑ στο δημόσιο περί καυσίμων.

  Έτσι, ανάπτυξη όπως λένε, δεν γίνεται ούτε και τα ποσοστά που επικαλούνται μπορούν να τους δοθεί σοβαρή σημασία.

  Όμως, δεν ανησυχώ, όπως έλεγαν προεκλογικά προ θητείας Καραμανλή, «έχουμε τις λύσεις».

   Όντως, τις έχουν.    

 

 

 

 

                                                                         Πετρόπουλος Εμμανουήλ

                                                                 Πολιτευτής Ανεξαρτήτων Ελλήνων