Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Αναδεικνύοντας την αλήθεια … (Του Απόστολου ΤΣΕΝΗ)

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει την «κοροϊδία» σε βάρος του ελληνικού λαού και για αυτό δεν πρόκειται να ψηφίσει ούτε τα μέτρα ούτε τα αντίμετρα. Αυτή άλλωστε είναι και η θέση που διατυπώνουν ο αρχηγός της αλλά και όλα τα στελέχη του κόμματος. Το επόμενο διάστημα, η Πειραιώς θα επιδιώξει να στείλει το μήνυμα ότι διαφέρει σε απόλυτο βαθμό από την κυβέρνηση, σε ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση του μνημονίου, τονίζοντας ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Η ΝΔ θέλει να δώσει αέρα αισιοδοξίας και προοπτικής, γιατί σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύει να ταυτιστεί μαζί με την κυβέρνηση, στην συνείδηση των πολιτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με μια κίνηση του, τους προκάλεσε τεράστιο προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου. Η πρόταση του Προέδρου της ΝΔ «να επιστραφεί άμεσα στους πολίτες μέρος των αχρείαστων βαρών που επιβλήθηκαν στους Έλληνες», αιφνιδίασε τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και επανακαθόρισε την πολιτική ατζέντα των ημερών. Κάλεσε την Κυβέρνηση αν θέλει να ανακουφίσει στοιχειωδώς τον ελληνικό λαό, να υιοθετήσει – τώρα και όχι το 2019 – μια σειρά από μέτρα που θα επιστρέψουν στην ελληνική κοινωνία, τμήμα του υπέρμετρου και αχρείαστου πλεονάσματος.

Κύκλοι της Πειραιώς λένε με νόημα ότι: «Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε αμηχανία στην Κυβέρνηση η οποία έχει πλέον εγκλωβιστεί στα ψέματά της. Το “success story” που πάνε να χτίσουν, καταρρέει εν τη γενέσει του, μέσα από τα στοιχεία και την πραγματικότητα και αυτό που ξεδιπλώνεται είναι το ψέμα και η υποκρισία της πιο αναξιόπιστης Κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος».

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε:

Μείωση του Φ.Π.Α. στα αγροτικά προϊόντα από το 24% στο 13%. Κόστος 100.000.000 ευρώ
Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Κόστος 55.000.000 ευρώ.
Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20%, από φέτος. Κόστος 530.000.000 ευρώ
Όλα τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς. Κόστος περίπου 180.000.000 ευρώ
Σύνολο: 865.000.000 ευρώ, ήτοι το 0,5% του Α.Ε.Π., του 2017.

Η άρνηση της Κυβέρνησης έδειξε την αμηχανία της και ουσιαστικά παραδέχεται την αποτυχία και την υποκρισία της. Η απάντηση μάλιστα του Υπουργείου Οικονομικών, ομολογεί ουσιαστικά τρία πράγματα:

Τα 6 δισ. περισσότερα μέτρα λιτότητας από αυτά που είχαν ζητηθεί, δεν μπορούν να επιστραφούν. Φόρτωσαν τους Έλληνες με πρόσθετους φόρους, διέλυσαν την πραγματική οικονομία, υπονόμευσαν τις όποιες προοπτικές ανάπτυξης υπήρχαν με την υπέρμετρη λιτότητα και για όλα αυτά δεν μπορεί να δοθεί καμία ελάφρυνση.
Με τα μέτρα ύψους 2,7 δισ. που επιβλήθηκαν στους πολίτες από την 1/1/2017, ο στόχος για πλεόνασμα 1,75% το 2017 δεν είναι δεδομένος. Όλοι καταλαβαίνουν ότι αν η Κυβέρνηση αρνείται να δώσει ελαφρύνσεις 0,5% του Α.Ε.Π., όπως πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ο στόχος είναι 1,75%, τότε είναι εντελώς ανέφικτο να υποστηρίζει κάποιος ότι θα εφαρμοστούν αντίμετρα ύψους 2% του Α.Ε.Π. με το στόχο του πλεονάσματος στο 3,5%.
Τέλος, το μεγαλύτερο μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016, είναι προσωρινό και μη επαναλαμβανόμενο. Ομολογούν έτσι ότι για αυτό το λόγο επιβλήθηκαν τα νέα μέτρα ύψους 3,6 δισ. προκειμένου να επιτευχθεί το υψηλό πλεόνασμα του 3,5%, για το οποίο έχουν δεσμεύσει τη χώρα τα επόμενα χρόνια.
Όλα τα προαναφερθέντα αποδεικνύουν ότι τα δήθεν αντίμετρα (που θα εφαρμοστούν πλήρως μόνο αν επιτευχθεί πλεόνασμα 5,5%) είναι το συνολικό βάρος του νέου πακέτου μέτρων σε βάρος κυρίως των μισθωτών και των συνταξιούχων.