Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Τους ευχόμαστε καλό ξημέρωμα…

Αχνοφέγγει η Κυριακή στην πόλη της Ιερουσαλήμ, στην οποία συνέβησαν πριν τρεις μέρες τα συνταρακτικά γεγονότα με την καταδίκη και τη σταύρωση του Ιησού.
Που μέχρι αυτή την ορθρινή ώρα φρουρούν τον τάφο Του Ρωμαίοι στρατιώτες με όλη την επιμέλεια των Γραμματέων και Φαρισαίων.
“Ξαφνικά” όμως, ενώ όλα δείχνουν ότι επικράτησαν τελικά οι αρχιερείς, “στον τάφο γίνεται μεγάλος σεισμός, γιατί ένας άγγελος Κυρίου κατέβηκε από τον ουρανό, ήρθε, κύλησε την πέτρα από την είσοδο και καθόταν πάνω της.
Η όψη του ήταν σαν αστραπή και τα ρούχα του ολόλευκα σαν το χιόνι.
Τόσο τον φοβήθηκαν οι φρουροί, που άρχισαν να τρέμουν και έγιναν σαν νεκροί”.

Ο άγγελος καθησυχάζει τις παρευρισκόμενες γυναίκες, τις ενημερώνει για την Ανάσταση, και αυτές, γεμάτες δέος και χαρά, τρέχουν να πουν τα νέα στους υπόλοιπους μαθητές.

“Όταν έφυγαν οι γυναίκες, μερικοί από τους φρουρούς πήγαν στην πόλη και ανέφεραν στους αρχιερείς όλα όσα έγιναν.
Οι αρχιερείς φώναξαν και τους πρεσβυτέρους, έκαναν συμβούλιο και αποφάσισαν: έδωσαν πολλά χρήματα στους στρατιώτες και τους είπαν ‘Να πείτε πως τη νύχτα που εμείς κοιμόμασταν, ήρθαν οι μαθητές του και τον έκλεψαν. Κι αν αυτό φτάσει στα αυτιά του Ρωμαίου διοικητή, εμείς θα τον πείσουμε και θα σας απαλλάξουμε από κάθε ευθύνη’.
Οι στρατιώτες πήραν τα χρήματα κι έκαναν όπως τους δασκάλεψαν. Έτσι κυκλοφόρησε αυτή η φήμη στους Ιουδαίους μέχρι σήμερα”. (Ματθ. 28: 2 – 15)

Ο Ιησούς, όταν ο Πιλάτος Τού έκανε ανάκριση, σε σχετική ερώτηση του απάντησε: “Εγώ γι’ αυτό γεννήθηκα και γι’ αυτό ήρθα στον κόσμο, για να φανερώσω την αλήθεια. Όποιος αγαπάει την αλήθεια, καταλαβαίνει τα λόγια μου”.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη διαχρονική διαπίστωση απ’ αυτή.
Όσοι μέσα στους αιώνες είναι φιλαλήθεις έλκονται από τον Ιησού και Τον συναντούν στη ζωή τους.
Κι όσοι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την αλήθεια με όποιο κόστος, είναι αυτοί που επέλεξε ο Θεός να γίνουν και μάρτυρες του Ονόματός Του μπροστά σ’ εκείνους που τους ζητούν λόγο γι’ Αυτόν.
Δεν υπάρχει επίσης μεγαλύτερη διαπίστωση ότι άνθρωποι που πουλάνε την αλήθεια για χρήματα ή την αρνούντα,ι γιατί τρέμουν τις συνέπειες, αν την υπερασπιστούν, είναι φτηνοί. Πολύ φτηνοί.
Είναι εκείνοι που φιμώνουν τη συνείδησή τους και πνίγουν τη φωνή της στα έγκατα της υπάρξεώς τους.
Και η οποία τους εκδικείται εν καιρώ.

Σπουδαίοι κήρυκες μιας τέτοιας διαπίστωσης είναι οι φρουροί του τάφου.
Έζησαν το σεισμό, κέρωσαν από το φόβο της θέας του αγγέλου, είδαν σίγουρα και τον κενό τάφο απ’ όπου έλειπε ο Ιησούς – αλλιώς τι πήγαν να πουν στους υπευθύνους, αν όχι να αποποιηθούν των ευθυνών τους και να φανεί ότι δε φταίνε αυτοί; – κι όμως εξαγοράστηκαν από τους αρχιερείς και διαφήμισαν καθ’ υπόδειξή τους την κλοπή του σώματος του Ιησού από τους μαθητές.
Μπορεί, δηλαδή, μια αλήθεια να βοά κι εμείς να την αρνούμαστε, γιατί δε μας συμφέρει.
Και γι’ αυτό εθελοτυφλούμε.
Κάτι που πριν μέρες έκανε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Προκειμένου να θεωρείται σύγχρονη διαφωτίστρια, κι αυτή και το κόμμα της, κλείνει το νου και τα μάτια μπροστά σ’ ένα αυταπόδεικτο γεγονός, την αφή του Αγίου Φωτός στον τάφο του Χριστού.

Εδώ να κάνουμε μια παρέκβαση.
Με καχυποψία εκ των υστέρων βλέπουμε και την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να κάνει εργασίες συντήρησης στον τάφο του Χριστού.
Τι πολύ ενδιαφέρον αλήθεια…
Μήπως κι εκεί υπήρχε σκοπιμότητα;
Αφήνει ερωτηματικά…
Ευτυχώς όμως που και μ’ αυτές τις ενέργειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έλαμψε περισσότερο η αλήθεια για τον τάφο του Χριστού:

Ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος που υπηρετεί τον Πανάγιο Τάφο πάνω από 50 χρόνια δε μπορεί να κρύψει την συγκίνησή του γι αυτό που έζησε:

«Αποκαλύφθηκε ότι ο Τάφος είναι ζωντανός το λένε και οι άνθρωποι που εργάστηκαν διότι συνέβησαν γεγονότα τα οποία ανακοινώθηκαν. Είμαστε μπροστά στο άνοιγμα του Τάφου. Εκείνο το 48ωρο άλλαξε ακόμη πιο πολύ την ζωή μας, την πορεία μας, τα συναισθήματά μας. Όχι ότι πριν ο Πανάγιος Τάφος δεν σήμαινε κάτι αλλά τώρα σημαίνει ακόμη περισσότερα για όλους μας ακόμη και για μας που είμαστε μια χούφτα αγιοταφίτες και βρισκόμαστε εδώ για να τον φυλάμε. Δεν είναι μόνο γιατί όταν έβαλαν μέσα στον Τάφο, τα μηχανήματα αυτά απενεργοποιούνταν και όταν τα έβγαζαν, αυτά λειτουργούσαν πάλι, είναι γιατί υπάρχει η αύρα, η ενέργεια στον τόπο αυτό που δεν μπορεί κανείς να εξηγήσει. Όταν βλέπεις μέσα στον Τάφο, ακόμη και την κλίνη, που είδαμε εμείς, εκεί δηλαδή που τοποθετήθηκε το σώμα του Χριστού μας, φτάνει και λέμε ευχαριστώ που αξιωθήκαμε και το είδαμε.»
(http://www.romfea.gr/diafora/12041-sygklonismenoi-oi-epistimones-me-ta-eurimata-ston-panagio-tafo)
——————————————————————-
”Μια σειρά από ανεξήγητα φαινόμενα που προκαλούν δέος ακολούθησαν την αφαίρεση της μαρμάρινης πλάκας που καλύπτει τον τάφο του Ιησού κατά τη διάρκεια των εργασιών για την αναστήλωση του Ιερού Κουβουκλίου στο εσωτερικό του Πανάγιου Τάφου, που ξεκίνησε στις 26 Οκτωβρίου.

Μια ιδιαίτερη ευωδία και περίεργες παρεμβολές στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό των επιστημόνων συνθέτουν ένα μέγα μυστήριο, το οποίο αδυνατούν να ερμηνεύσουν με τη λογική οι Ελληνες (του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου) και ξένοι επιστήμονες και οι εκπρόσωποι των χριστιανικών ομολογιών!

Η πιο πρόσφατη από τις αποκαλύψεις με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι και σταδιακά βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας από τους ειδικούς επιστήμονες που συμμετέχουν στις εργασίες, οι οποίες προχωρούν τους τελευταίους μήνες, αφορούσε την ευωδία που αναδιδόταν από τον τάφο του Θεανθρώπου, όταν αφαιρέθηκε η πλάκα

Η συγκεκριμένη αναφορά, που έχει προκαλέσει αίσθηση, θυμίζει όσα συχνά συμβαίνουν όταν ανοίγεται ο τάφος κάποιου αγίου.

Ωστόσο, η αρχισυντάκτρια του καθολικού γαλλόφωνου θρησκευτικού περιοδικού «Terre Sainte» Marie Armelle Beaulieu, στην οποία δόθηκε ειδική άδεια εισόδου στον Πανάγιο Τάφο προκειμένου να παρακολουθήσει την εξέλιξη των εργασιών, ήταν αρνητική στις πληροφορίες που ήθελαν μια «γλυκιά ευωδία» να έχει πλημμυρίσει τον χώρο. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της «δεν αντιλήφθηκε οποιοδήποτε άρωμα» (ίσως γιατί ο Πανάγιος Τάφος ανήκει σε ορθοδόξους).

Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι αναφορά στην ευωδία είχε γίνει και κατά τη διάρκεια του τελευταίου μερικού ανοίγματος του τάφου από τον αρχιτέκτονα Νικόλαο Κομνηνό το 1809. Η χριστιανική παράδοση αναφέρει ότι το σώμα του Ιησού Χριστού τοποθετήθηκε από τους Ρωμαίους μετά τη Σταύρωση πάνω σε μια ασβεστολιθική πλάκα -το λεγόμενο «ταφικό κρεβάτι»-, η οποία φυλάσσεται ως σήμερα στο Ιερό Κουβούκλιο και είχε εκτεθεί για πρώτη φορά το διάστημα μεταξύ 1808 και 1810, οπότε πραγματοποιήθηκαν και οι τελευταίες εργασίες αναστήλωσης.

Επίσης σε ισπανικά μέσα ενημέρωσης γράφτηκε ότι τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ που συμμετέχουν στις εργασίες αλλά και στις έρευνες διαπίστωσαν ότι κάποια από τα ηλεκτρονικά μηχανήματα που χρησιμοποιούν δέχθηκαν ανεξήγητες ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές, όταν αφαιρέθηκε η μαρμάρινη πλάκα που καλύπτει τον Τάφο!

Μάλιστα, κάποια από αυτά τέθηκαν πλήρως εκτός λειτουργίας. Το γεγονός επιβεβαιώνει και το ρεπορτάζ του καθολικού περιοδικού, το οποίο δεν παίρνει αρνητική θέση στην αναφορά για τις ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές που καταγράφηκαν από τα όργανα των επιστημόνων.

Ηλεκτρομαγνητική διαταραχή

Στην ύπαρξη κάποιου είδους ηλεκτρομαγνητικής διαταραχής συνηγορεί, όπως όλα δείχνουν, και η εύρεση (αναζήτηση) του τάφου σε υψηλότερο σημείο από το αναμενόμενο, γεγονός που «υποδεικνύει» κάποια δραστηριότητα στην περιοχή, ενώ ήδη διενεργούνται αναλύσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει παραμορφωθεί η περιοχή από κάποια ηλεκτρομαγνητική διαταραχή.

Όλους τους παραπάνω ισχυρισμούς -σύμφωνα πάντα με τα ισπανικά ΜΜΕ- επιβεβαιώνει και η καθηγήτρια του ΕΜΠ Αντωνία Μωροπούλου, η οποία συμμετέχει στην ομάδα που έχει αναλάβει τις εργασίες αναστήλωσης του σημαντικότερου θρησκευτικού μνημείου στον κόσμο. Η Ροδίτισσα επικεφαλής των εργασιών στον Πανάγιο Τάφο σχολίασε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να φανταστεί κάποιος ότι ένας επιστήμονας θα ήταν πρόθυμος να βάλει σε κίνδυνο τη φήμη του για ένα «διαφημιστικό κόλπο». Υπενθυμίζεται ότι η επικεφαλής της αναστήλωσης είχε επισημάνει από την αρχή τις δυσκολίες του έργου και είχε κάνει λόγο για έναν «τάφο ζωντανό».

«Βιώνουμε μοναδική εμπειρία φέροντας ταυτόχρονα μεγάλο βάρος ευθύνης. Αυτό που μας συγκλονίζει όλους είναι ότι ο Τάφος του Ιησού είναι ένας τάφος ζωντανός. Εκπέμπει το μήνυμα της Ανάστασης και της ελπίδας κι είναι εκείνο που μας επηρέασε και μπορέσαμε να δουλέψουμε» είχε αναφέρει σε δηλώσεις της.
(http://www.espressonews.gr/cover-story/2016/11/155278/mega-mystirio-ston-panagio-tafo)
————————————————————-
”Τα τελευταία νέα από τις εργασίες συντηρήσεως του Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου είναι συγκλονιστικά.
Οι εργάτες και ερευνητές που κατέβαζαν τα μηχανήματα με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που στην πέτρα/κλίνη όπου τοποθετήθηκε το σώμα του Ιησού βρέθηκαν σε ένα απροόπτο καθόλου τυχαίο όπως φαίνεται.

Ενώ καθόλη την διάρκεια των ερευνών για την αναστήλωση του Τάφου όλα γίνονταν κανονικά, όταν έφτασαν στην κλίνη όπου ειχε τοποθετηθεί το σωμα του Χριστού βραχυκύκλωσαν μη μπορώντας να συνεχίσουν τις εργασίες

Το σίγουρο είναι όπως λένε οι ερευνητές ότι στον χώρο αυτό δεν είναι τίποτα τυχαίο και κανείς δεν μπορεί να μην θαμπωθεί από τα όσα συμβαίνουν στον Πανάγιο Τάφο”.

Θυμίζουμε ότι εργασίες προχωρούν και σύντομα στον τάφο θα τελεσθεί η πρώτη θεία λειτουργία…
(http://www.briefingnews.gr/orthodoxia/mystirio-me-tis-ergasies-ston-panagio-tafo)

Αυτά όσον αφορά τις εργασίες συντήρησης του τάφου του Κυρίου.
Κι ερχόμαστε στη δήλωση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου, κας Φωτεινής Βάκη, η οποία επικαλέστηκε τον Αδ. Κοραή, για να υποστηρίξει ότι η αφή του αγίου Φωτός είναι ένα ψευδοθαύμα.
Από πότε βέβαια θεωρείται αξιόπιστος μάρτυρας και αυθεντία ο Αδαμάντιος Κοραής για το θέμα του Αγίου Φωτός, δεν ξέρουμε.
Ή μάλλον ξέρουμε.
Διαφωτιστής αυτός, διαφωτιστές και οι του ΣΥΡΙΖΑ, νιώθουν να συγγενεύουν..!
Μόνο που αυτοί με την αθεΐα τους και τον ψευτοπροοδευτισμό τους αποδεικνύονται έτσι ψευδοδιαφωτιστές, ενώ εκείνος προσπάθησε τουλάχιστον σε καιρούς χαλεπούς για το υπόδουλο Γένος να δουλέψει διαφωτιστικά.
Με σημείωση βέβαια πως ύστερα από τις επιρροές που δέχτηκε από τις σπουδές του και τις νεωτεριστικές αντιλήψεις του εξωτερικού – πολύ φυσικό και επόμενο – καθώς και με την προσπάθειά του να επικρίνει τις θρησκευτικές δεισιδαιμονίες, την άγνοια του κλήρου και ορισμένες πρακτικές της Εκκλησίας – στις οποίες κατατάσσεται και το θαύμα του Αγίου Φωτός – αστόχησε κι απομακρύνθηκε από πολλές αλήθειες.
Επεδίωξε και μια μεταρρύθμιση για την Ορθόδοξη Εκκλησία, βασισμένη όμως στη μεταφυσική του Προτεσταντισμού, τον οποίο δεν ασπάστηκε μεν, άτυπα ωστόσο αποδέχτηκε.
Αλλά ο Προτεσταντισμός δεν πιστεύει σε θαύματα εκτός της Βίβλου.
Έτσι και το Άγιο Φως ήταν φυσικό να το βλέπει ο Αδαμάντιος Κοραής ως ψευδοθαύμα.
Βόλεψε βέβαια και την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να τον επικαλεστεί.
Αποδείχτηκε έτσι ακόμα μια φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εθελοτυφλεί και δε θέλει να ομολογήσει την αλήθεια.
Όπως περίπου και οι φύλακες του τάφου του Κυρίου.
Τους ευχόμαστε καλό ξημέρωμα στην καθυστέρησή τους.
Αμήν.

Ζιώγα Κατερίνα
εκπαιδευτικός