Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Γρεβενά: Επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει…

Σε τοπική εφημερίδα των Γρεβενών στις 11/1/2017 (έστω και αργά) που έπεσε στα χέρια μου εντόπισα τις αλλαγές για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2017 και την δημιουργία 2 νέων εκπαιδευτικών τμημάτων: α) στο νεοϊδρυθέν Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και β) στο Τ.Ε.Ι. Καστοριάς το τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας.
Πριν από 4 χρόνια είχα καταγγείλει δημόσια τους τοπικούς θεσμικούς εκπροσώπους των Γρεβενών που δεν έλαβαν πρωτοβουλίες με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» για την μετακίνηση των σχολών Τ.Ε.Ι. σε επαρχιακά τμήματα όπου στην Καστοριά ιδρύθηκαν 2 νέα τμήματα όπως αντιστοίχως και στην Κοζάνη και Φλώρινα ενώ τα Γρεβενά έμειναν στα αζήτητα.
Το ίδιο θλιβερό γεγονός επαναλαμβάνεται δυστυχώς και σήμερα με τα 2 νέα τμήματα που θα λειτουργήσουν από την νέα εκπαιδευτική χρονιά στην Κοζάνη και στην Καστοριά, ενώ στα Γρεβενά ζούμε μακαρίως με τον τοπικό Βουλευτή να θριαμβολογεί πως έφερε τρείς Υπουργούς στα Γρεβενά. Οι κ. Υπουργοί ήλθαν είδαν και απήλθαν και φεύγοντας χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι από την φιλοξενία πήραν ως δώρο μαζί τους και την Εφορία Αρχαιοτήτων του Νομού, μιας και είμαστε τόσο φιλότιμος λαός.
Έτσι, η Καστοριά θα έχει τη νέα χρονιά στα Τ.Ε.Ι. 2.500 φοιτητές και τα Γρεβενά με το σύγχρονο κτίριο που διαθέτουν μόλις 500 φοιτητές σε συνθήκες υπολειτουργίας και φθίνουσας προοπτικής.
Απευθύνομαι έτσι, όχι στους τοπικούς εκπροσώπους, αλλά στην Γρεβενιώτικη κοινωνία για να την ευαισθητοποιήσω για ακόμα μια φορά πως στην πολιτική δεν αρκεί να κόβουμε πίτες και να κάνουμε χορούς και δεξιώσεις για την προσωπική προβολή, αλλά το πώς μπορούμε αυτόν τον τόπο που ριζώσαμε και αγαπάμε να του δώσουμε την ώθηση που χρειάζεται για να πετύχουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Και τέλος, απευθύνομαι στις επαγγελματικές και παραγωγικές τάξεις του Νομού που, δυστυχώς, τις πνίγει η αδιαφορία χωρίς να αναλαμβάνουν καμιά πρωτοβουλία ενώ τα Γρεβενά σιγά σιγά πεθαίνουν.

Μετά τιμής
Κυριάκος Ταταρίδης
Πρώην Βουλευτής Γρεβενών