Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ψέματα, λαϊκισμός, κοροϊδία … τα συστατικά της πολιτικής Τσίπρα απέναντι στους συνταξιούχους

Γράφει ο Λ. Αυγενάκης*

Η επικίνδυνη κατηφόρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζεται σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου. Δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση και η αντιμετώπιση των συνταξιούχων.

Ο κ. Τσίπρας με ένα διάγγελμα που θα μείνει στην ιστορία ως άλλο ένα επεισόδιο της λαϊκιστικής σάτιρας που παρακολουθούμε από τον Ιανουάριο του 2015, κοροϊδεύει αναίσχυντα άλλη μία κοινωνική ομάδα τάζοντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Παρουσιάζει μία εφάπαξ παροχή ως 13η σύνταξη και την ίδια ώρα εξαιτίας αυτής της κίνησης παγώνει τη διαπραγμάτευση για την λήξη της αξιολόγησης. Μιας διαπραγμάτευσης που ο κ. Τσακαλώτος και το υπόλοιπο οικονομικό επιτελείο μας έλεγαν ότι τελειώνει από τον Οκτώβριο και ότι «οποιαδήποτε παράταση της αναμονής θα είναι βλαπτική για την ελληνική οικονομία». 

Τι άλλαξε μέσα σε δύο μήνες και η κυβέρνηση αγνοώντας τις δεσμεύσεις που η ίδια είχε αναλάβει υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο, αποφασίζει να τινάξει στον αέρα την αξιολόγηση; Πολύ απλά βλέπει ότι ο ισχύων πολιτικός συσχετισμός είναι πλέον μη αναστρέψιμος. Ότι και να κάνουν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος, η Νέα Δημοκρατία βαδίζει με τη στήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών, ενώ, παράλληλα, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ καταποντίζονται και η δημοφιλία του κ. Τσίπρα εξαϋλώνεται.

Ο κ. Τσίπρας ψάχνει οδό διαφυγής για να σώσει ότι μπορεί. Τζογάρει για άλλη μια φορά στην πλάτη των πολιτών. Πίσω από το έκτακτο αυτό επίδομα κρύβεται ο φτηνός τακτικισμός.

Θα περίμενε κανείς απέναντι σε μία ευαίσθητη κοινωνική ομάδα όπως αυή﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽οτελετή των συνταξιούχων, η κυβέρνηση να έδειχνε ένα ελάχιστο ίχνος σεβασμού για τους κόπους και τις θυσίες των τελευταίων ετών. Αντίθετα, χρησιμοποιεί τους χαμηλοσυνταξιούχους ως επικοινωνιακή ασπίδα εκβιάζοντας κοινωνικές ομάδες, πολιτικά κόμματα και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Το ίδιο έκανε πριν λίγο καιρό με του δημοσίους υπαλλήλους μοιράζοντας … δώρα. Ωστόσο, στις εκλογές της ΑΔΕΔΥ πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ. Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί τους συνταξιούχους ως άσσο στο μανίκι σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι πολιτικού τζόγου.

Με πρωτοφανμου. ﷽﷽﷽﷽﷽νταξιοεκαλεππάς απευθυντελεές θράσος ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, ο Υπουργός κ. Παππάς απευθυνόμενος ειρωνικά στους βουλευτές της ΝΔ τους προκαλεί να αντιμετωπίσουν τους συμπολίτες τους συνταξιούχους στις εκλογικές τους περιφέρειες. Την ώρα που ο ίδιος και ο κ. Τσίπρας απέφυγε να συναντηθεί με τους συνταξιούχους όταν αυτοί διαδήλωναν έξω από το Μαξίμου. Ενώ, στην Ελλάδα πουλάνε πολιτική «μαγκιά», στο Βερολτες ﷽﷽﷽﷽﷽﷽της ευ, ο κομμουνιστιήτιελείνο ο κ. Τσίπρας συναντιέται με την κα. Μέρκελ για να λήξει την παρεξήγηση, ενώ ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε πως «ήταν λάθος που δεν ενημερώσαμε για τη 13η σύνταξη». 

Πλέον η στρατηγική τους είναι ξεκάθαρη εντός και εκτός χώρας. Θα προσπαθήσουν να μείνουν στην εξουσία μέχρι την τελευταία στιγμή και με κάθε κόστος, για να καλύψουν την κυβερνητική τους φιλοδοξία και για να βολέψουν όσους πολιτικούς τους φίλους μπορούν. Και όταν δουν ότι ο δρόμος τελειώνει θα επιχειρήσουν ηρωική έξοδο που θα προσπαθήσουν να κεφαλαιοποιήσουν στις επόμενες εκλογές.

Μόνο που πλέον οι Έλληνες θα θυμούνται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν αυτή που έκοψε το ΕΚΑΣ, ο «κομμουνιστής» κ. Κατρούγκαλος ήταν αυτός που έκοψε τις συντάξεις. Ο κ. Φίλης κατήργησε την αριστεία, την αξιοκρατία και την αξιολόγηση στην παιδεία, ενώ ο κ. Σκουρλέτης εμπόδισε κάθε μεταρρύθμιση στην ενέργεια.    

Σήμερα οι μερα﷽﷽﷽﷽﷽﷽ές τους περιφέρειες. όετελεΈλληνες ξέρουν ότι ο μοναδικός δρόμος για να βγούμε επιτέλους από την πολυετή κρίση είναι αυτός της ευθύνης και της αλήθειας που μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορούν να εγγυηθούν.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πρότεινε στους πολίτες τη «Συμφωνία Αλήθειας» αναπτύσσοντας έναν αξιόπιστο και ρεαλιστικό οδικό χάρτη για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Ένα σχέδιο που προβλέπει αλλαγή του μείγματος πολιτικής με λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες και πιο αποτελεσματικό κράτος. Έτσι ώστε να προσελκύσει η χώρα άμεσες ξένες επενδύσεις ύψους 100 δις ευρώ την επόμενη πενταετία, που θα δημιουργούν 120.000 καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας το χρόνο.

Ειδικότερα, ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει 4 βασικούς άξονες:

α) σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, όπως μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός δύο ετών (κατά 20% τον 1ο χρόνο και κατά 10% τον 2ο), μείωση του συντελεστή στα κέρδη των επιχειρήσεων από το 29% στο 20% εντός δύο ετών (24% στον 1ο χρόνο και 20% στον 2ο), περιορισμός στη φορολόγηση των μερισμάτων από το 15% στο 5%, κλπ. Η αποκλιμάκωση της φορολογίας θα επιτρέψει σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ώστε να αναπνεύσουν οικονομικά, με στόχο όχι μόνο να βελτιώσουν τη φορολογική τους συμμόρφωση, αλλά και να επενδύσουν στις αναπτυξιακές τους δυναμικές.

β) προώθηση τολμηρών μεταρρυθμίσεων στο Κράτος και στην οικονομία. Για να αποκτήσουμε, επιτέλους, ένα Κράτος που δεν θα στέκεται εμπόδιο, αλλά θα διευκολύνει το επιχειρείν.

γ) ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία, όπου περιλαμβάνει: αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες, καθώς και αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων, προκειμένου να ανασάνουν, τόσο οι ελεύθεροι επαγγελματίες, όσο και οι επιχειρήσεις, για να δώσουν πνοή στην επιχειρηματική τους ζωή και να αποκτήσουν ρεαλιστική ελπίδα για το μέλλον.

δ) εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ενός θεσμού που πρώτη η ΝΔ επέμεινε στην εφαρμογή του, καθώς συνιστά μια ουσιαστική στήριξη σε εκείνους τους συμπολίτες μας, που ζουν σήμερα σε ακραία φτώχεια.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Δεν αντέχει η οικονομία, δεν αντέχει η κοινωνία μας. Οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλο τα ψέματα, το λαϊκισμό και την κοροϊδία.

Η Ελλάδα μπορεί να σηκώσει ψηλά το κεφάλι και να ακολουθήσει ένα σύγχρονο, τολμηρό, φιλελεύθερο μοντέλο παραγωγής πλούτου. Μπορεί να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της για να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους πολλούς. Μπορεί να γίνει η Ελλάδα που θέλουμε να ζούμε, η Ελλάδα που θέλουμε να υπηρετούμε.

 

*Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είναι Βουλευτής Ηρακλείου και Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας