Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Στον Δήμαρχο………

Ήρθε το μαντάτο πικρό και βαρύ, ήρθε η είδηση κατάμαυρη και φρικτή. Έφυγε για πάντα το παλικάρι. Τον διάλεξε ο Χάρος για την δική του παρέα κάτι που τελευταία το κάνει συχνά, τον διάλεξε ο Χάρος για να έχει και αυτός σημαντικούς ανθρώπους κοντά του και δεν λογάριασε διόλου για το πόσο πόνο αφήνει πίσω του.
Οι γονείς, τα παιδιά, τα αδέρφια, οι φίλοι και όλη η κοινωνία εδώ στη Δεσκάτη αλλά και σε ολόκληρο το Νομό μας έμειναν άφωνοι όταν έφθασε η είδηση η σκληρή. Δεν είναι δυνατόν να στερείται, ξαφνικά, η κοινωνία μας από ικανούς ανθρώπους, δεν είναι δυνατόν να χάνει ο τόπος μας καθολικά αποδεκτά στελέχη με όραμα και σχέδια για το μέλλον, δεν είναι δυνατόν να μας λείψει μόνιμα πλέον ο Δήμαρχός μας με τη διαρκή πολιτική και κοινωνική δράση γεμάτος πάθος, χαμόγελο και ζωντάνια.
Έφυγες Νίκο, πολύ νωρίς, έφυγες Δήμαρχε και ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί όταν μάλιστα προχθές είχες και την ονομαστική σου γιορτή. Χρόνια τώρα η παρουσία σου στον Νομό και στον Δήμο Δεσκάτης είχε πολυδιάστατη μορφή και χαρακτήρα. Ήσουν από τους ενεργούς πολίτες του τόπου μας που κράτησαν ψηλά τη σημαία της διαρκούς κοινωνικής και πολιτικής δράσης με απόλυτη συνέπεια στα ιδεολογικά σου πιστεύω. Περάσαμε πολιτικές κρίσεις τελευταία και μάλιστα οδυνηρές, όμως, εσύ Νίκο δεν λύγισες, δεν γονάτισες, δεν κάμφθηκαν οι εσωτερικές σου αντιστάσεις, έμεινες στύλος αλύγιστος που πάνω του κυμάτιζαν αρχές και αξίες χωρίς ποτέ κανείς να μπορέσει να τις νοθεύσει.
Ανήσυχος χαρακτήρας από μικρό παιδί, συμμετείχες ενεργά στην συνδικαλιστική ζωή των μαθητικών και φοιτητικών σου χρόνων. Επέστρεψες στη Δεσκάτη και έγινες ένα ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας με πολυδιάστατη παρουσία σε όλες τις πτυχές της δημόσιας ζωής. Έτυχες, έτσι, γενικής αναγνώρισης, καταξίωσης και σεβασμού για ένα άτομο που έβλεπε τον συμπολίτη του σαν σύντροφο, συνεργάτη και συναγωνιστή σε μια ολοκληρωμένη πολιτικοκοινωνική δράση που ξεπερνούσε κατά πολύ τα στενά όρια της οικογενειακής του ζωής και αγκάλιαζε το σύνολο του λαού μας και όλο τον αγαπημένο μας τόπο.
Έτσι, τα αιρετά αξιώματα άρχισαν να έρχονται βροχή σαν αποτέλεσμα μιας ενθουσιώδους αποδοχής για την αξία σου από την τοπική μας κοινωνία. Νομαρχιακός σύμβουλος, Πρόεδρος του ΕΜΟΔ, μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Γρεβενών, μέλος του Δ.Σ. της ΑΝΓΡΕ και τέλος επί δυο συνεχόμενες θητείες Δήμαρχος της Δεσκάτης. Παντού καταγράφεται ένας ανώτερος χαρακτήρας, ζεστός, πρόσχαρος, φιλότιμος, ανοιχτόκαρδος και αλύγιστος αγωνιστής στην προώθηση των συμφερόντων του τόπου και του λαού μας καταξιώθηκες, έτσι, σαν μια χαρισματική προσωπικότητα τόσο στην Δεσκάτη όσο και σε όλο τον Νομό των Γρεβενών για να είναι σήμερα ημέρα θρήνου και πένθους για το πρόωρα αδικοχαμένο παλικάρι.
Οκτώ χρόνια Δήμαρχος της Δεσκάτης ακούραστος έτρεχες παντού για να φτιάξεις πιο ανθρώπινη την πόλη και να λύνεις διαρκώς τα προβλήματα των συμπολιτών σου. Αγαπήθηκες έτσι, από όλους τους συμπατριώτες σου που συντετριμμένοι σήμερα θα σε συνοδεύσουν στην τελευταία σου κατοικία.
Συνεργαστήκαμε μαζί Νίκο στον πολιτικό μας χώρο και επέδειξες μια συγκινητική συνέπεια στις αρχές μας, μείναμε και παλέψαμε μαζί για το άδικο πολιτικό κλίμα που διαμορφώθηκε σε βάρος μας τα τελευταία χρόνια. Στάθηκες όρθιος δεν ¨αλλαξοπίστησες¨, δεν γύρισες την πλάτη σε αυτά που στρατεύτηκες δεν κρύφτηκες από τους συντρόφους σου και δεν ¨μετεγκαταστάθηκες¨ σε άλλο πολιτικό χώρο με ιδιοτελή και μόνον κριτήρια. Γενναίος πολιτικός άνδρας με γενναία παρουσία έμεινες αφοσιωμένος στον πολιτικό μας χώρος γιατί έζησες ο ίδιος ως Δήμαρχος την τεράστια προσφορά μας στον τόπο και στην κοινωνία. Έτσι, θα έλθει με τη σειρά της η ιστορία να σου αποδώσει αυτά που σου αξίζουν.
Τραγικές μορφές σήμερα οι γονείς σου, τα λατρευτά σου παιδιά Θεοδοσία και Γιάννης και οι αδερφές σου που παρά το σκληρό χτύπημα της μοίρας θα νιώθουν περήφανοι για τον άντρα που τυγχάνει σήμερα, καθολικής καταξίωσης από τον Δεσκατιώτικο λαό αλλά και από όλο τον λαό του Νομού μας.
Σε αποχαιρετούμε σήμερα, από την ζωή τόσο τα αγαπημένα σου πρόσωπα όσο και όλοι οι συμπολίτες σου που πλημμύρισαν σήμερα τον χώρο της Εκκλησίας και της Κεντρικής Πλατείας και σου ευχόμαστε Καλό Παράδεισο.

Μετά τιμής.
Κυριάκος Ταταρίδης