Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Δικαστές καταγγέλλουν φασισμό της κυβέρνησης…

Γράφει ο Αναστάσιος Γ. Καραλίγκας *

Οκτώβριος 2016. Στην Ελλάδα κυβερνά για πρώτη φορά η αριστερή (έως κομμουνιστική) κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με δεκανίκι τους δεξιούς των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει κι άλλα παρόμοια αρνητικά ρεκόρ.
Για πρώτη φορά στα χρονικά τα συνδικαλιστικά όργανα των Δικαστών εκδίδουν τόσο σκληρές ανακοινώσεις, με τις οποίες στρέφονται ευθέως κατά της Κυβέρνησης. Την κατηγορούν ότι χρησιμοποιεί φασιστικές μεθόδους, προκειμένου να υποτάξει τους Δικαστές.
Έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάποια αποσπάσματα από τις ανακοινώσεις. Τα παραθέτω αυτούσια, καθώς σίγουρα ο περισσότερος κόσμος δεν τα διάβασε, πολύ περισσότερο δεν αξιολόγησε το περιεχόμενό τους, πλην ημών των δικηγόρων και των υπολοίπων επαγγελματιών του νομικού συναφιού.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλλει στην ανακοίνωσή της στις 18.10.2016: << Οι δικαστές της χώρας παρακολουθούμε με αποτροπιασμό και εξαιρετική ανησυχία την κατάντια στην οποία διολισθαίνουν τα δημόσια ήθη. Με δημοσιεύματα που δεν έχουν να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον, την λειτουργία της ενημέρωσης και την εξυπηρέτηση της αλήθειας, η ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου, δικαστή εγνωσμένου κύρους, υποκλέπτεται, διαστρέφεται και προσφέρεται βορά στον καραδοκούντα κίτρινο τύπο και το μέρος της κοινής γνώμης που διαμορφώνεται από αυτόν, φαινόμενο άκρως νοσηρό που συνδέεται με μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα.
Στην προσπάθεια εκβιασμού του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο οποίο εκκρεμούν μείζονος σημασίας υποθέσεις, επιστρατεύεται το συνηθισμένο όπλο στην φαρέτρα μιας ακόμη μορφής διαπλοκής (κίτρινη δημοσιογραφία- οικονομικά ή και άλλα συμφέροντα) για την ικανοποίηση άνομων επιδιώξεών της.
Επομένως η άμεση αντίδραση της πολιτείας και κατεξοχήν της δικαιοσύνης στη δημοσιοποίηση στοιχείων της προσωπικής ζωής δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας που τυγχάνει, όλως συμπτωματικά, εν προκειμένω να συμμετέχει και στη συνεδρίαση σχετικά με τη συνταγματικότητα των νομοθετικών παρεμβάσεων στο τηλεοπτικό τοπίο είναι αυτονόητα επιτακτική και αναγκαία. >>

Οι Δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 28.10.2016 καταγγέλλουν επιθέσεις στη Δικαιοσύνη και η έλλειψη σεβασμού στην ιδιωτική ζωή και τα προσωπικά δεδομένα δικαστών του ΣτΕ. Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην ανακοίνωσή του με αφορμή την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, μεταξύ άλλων καταγγέλλει:
<< Α) Υπενθυμίζει ότι το μέγιστο προαπαιτούμενο του πολιτισμού είναι η Δικαιοσύνη (Σ. Φρόιντ), που αποτελεί και το πρώτο καθήκον της Πολιτείας (Αλεξάντερ Χάμιλτον). Αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, η πολιτική εξουσία δεν είναι παρά μια οργανωμένη ληστεία (Αυγουστίνος) και η δύναμή της χωρίς Δικαιοσύνη δεν είναι τίποτε άλλο παρά τυραννία (Πασκάλ).
Γ) Δηλώνει την πλήρη αποδοκιμασία του τόσο για τις ανοίκειες επιθέσεις κατά του θεσμικού ρόλου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Δικαστηρίου εγνωσμένου κύρους και αξίας, όσο και για την έλλειψη σεβασμού στην ιδιωτική ζωή και τα προσωπικά δεδομένα των λειτουργών του, φαινόμενα δυστυχώς νεοπαγή που συνδηλώνουν και συντείνουν στον εκπεσμό της ποιότητας της δημόσιας ζωής της χώρας. >>

Γιατί, άραγε, έχουν ξεσηκωθεί όλοι οι Δικαστές και κατηγορούν επίσημα την αριστερή μας κυβέρνηση, ότι χρησιμοποιεί μεθόδους που ανήκουν σε φασιστικά καθεστώτα ;

Γιατί οι Δικαστές μας παρομοιάζουν σε ανακοίνωσή τους την πολιτική εξουσία με οργανωμένη ληστεία ;

Εύλογα ερωτήματα για κάποιον, που δεν παρακολουθεί τόσο άμεσα τις πολιτικές και δικαστικές εξελίξεις…

Η απάντηση είναι στην «περίεργη» όσο και μεθοδευμένη δημοσιοποίηση της εξωσυζυγικής σχέσης ανώτατου Δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να εξοντωθεί ηθικά και να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Κυβέρνησης σχετικά με τη συνταγματικότητα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο συγκεκριμένος Δικαστής είχε ταχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες της Κυβέρνησης, κατά της συνταγματικότητας της περιβόητης διαδικασίας για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών.
Κι έπρεπε να σκύψει το κεφάλι στην αριστερή μας κυβέρνηση. Ο τρόπος βρέθηκε: υποκλοπή της ηλεκτρονικής του αλληλογραφίας και δημοσιοποίηση αυτής, ώστε να αποκαλυφθεί, ότι διατηρεί εξωσυζυγική σχέση !

Το ρόλο του εκτελεστικού οργάνου στον διασυρμό του Δικαστή ανέλαβε η εφημερίδα «Αυγή», επίσημο κομματικό όργανο της κομμουνιστικής μας κυβέρνησης ! Αποκάλυψε δημοσίως το όνομα του ανώτατου Δικαστή, αδιαφορώντας πλήρως για το γεγονός, ότι η απόρρητη ηλεκτρονική επικοινωνία αποκτήθηκε με παράνομο τρόπο και το Σύνταγμα, όπως και η Ποινική μας Δικονομία (άρθρο 177) απαγορεύουν τη χρήση αυτών των παράνομων αποδεικτικών στοιχείων.

«Ψιλά γράμματα» για τους «διανοούμενους» της αριστεράς… Το μήνυμα εστάλη προς πάσα κατεύθυνση: Όποιος δε συμμορφώνεται με την εξουσία, θα συντριβεί. Θα εξοντωθεί ηθικά, θα λιώσει κάτω από την αδίστακτη μπότα της εξουσίας…

Όποιος έχει δει την ταινία «Οι ζωές των άλλων», καταλαβαίνει τι εννοώ. Μέθοδοι της ανατολικογερμανικής Στάζι ενάντια στους απείθαρχους Δικαστές… Ο Θεός να μας φυλάει…

* Ο κ. Καραλίγκας είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Κατάγεται από την Κοζάνη, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη karaliga@hotmail.com

Δείτε ακόμα