Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Η παρακμή, η πτώση και η ολοκληρωτική συντριβή του ΠΑΣΟΚ (του Μιχάλη Αγραφιώτη)

Ο δρόμος δεν έχει γυρισμό. Το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ αποτελεί οριστικά και αμετάκλητα παρελθόν. Το κόμμα του 48%, του 44% και του 42% έγινε του 13,5% και πρόκειται να φτάσει σε σημείο που θα συζητείται αν είναι εφικτή η είσοδος του στη Βουλή. Η συμμετοχή στη συγκυβέρνηση, η ατιμωρησία των μιασμάτων και η αλαζονεία των κρατικοδίαιτων στελεχών που λυμαίνονταν δημόσιο χρήμα σε συνδυασμό με την προκλητική δημόσια συμπεριφορά οδηγεί το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο σε μονοψήφιο ποσοστό αλλά….

 

αν συνεχιστεί στο ανάλογο σημείο κομμάτων που διαχειρίστηκαν την κρίση σε άλλες χώρες, δηλαδή εκτός Βουλής. Τι και ποιοι φταίνε για την πορεία συντριβής;

 

Η σύμπλευση με τη Νέα Δημοκρατία και η συγκυβέρνηση

Από τη στιγμή που οι πολίτες ταυτίζουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ με αυτή της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που πλέον είναι καθαρή πραγματικότητα, κάποιος που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ δεν έχει λόγο να συνεχίζει να ψηφίζει, αφού η συνέχιση της συγκεκριμένης πολιτικής ταυτίζεται με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα η στήριξη μιας κοινής ιδεολογικής πλατφόρμας. Η δε άνευ όρων στήριξη των μέτρων που θα λάβει η κυβέρνηση αναμένεται να προκαλέσει απώλειες στελεχών αλλά και μεγάλου μέρους του ποσοστού που είχε μείνει στις τελευταίες εκλογές.

Η απογοήτευση και η παράδοση ταυτοτήτων

Τις τελευταίες ημέρες είναι διάχυτη η πληροφορία στην περιοχή της Κοζάνης ότι τρία κορυφαία αυτοδιοικητικά στελέχη προτίθενται να παραδώσουν τις κομματικές τους ταυτότητες εξ’ αιτίας της στάσης του ΠΑΣΟΚ στο καυτό ζήτημα της συμπεριφοράς της συγκυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τον ίδιο δρόμο ακολουθούν και συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΕΗ και όχι μόνο, που σύντομα θα δραπετεύσουν από την κατάρρευση της ΠΑΣΚΕ.

Τα κρίσιμα σημεία για τη Δυτική Μακεδονία

Ένα από τα βασικά ζητήματα που θα κρίνει την πορεία του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή είναι η στάση του για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ. Όπως φαίνεται θα κρατήσει την ίδια πορεία με την κυβέρνηση και αυτά που εξήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς. Αν και η καθυστέρηση μπορεί να δώσει μια παράταση στις πολιτικές συνέπειες, αυτό δεν σημαίνει πως η τοπική κοινωνία δεν θεωρεί συνυπεύθυνο και φυσικό αυτουργό για τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις. Εκτός αυτού οι υπόλοιπες κυβερνητικές αποφάσεις θα πλήξουν περισσότερο το ΠΑΣΟΚ παρά τη Νέα Δημοκρατία γιατί το σιγοντάρισμα στα σκληρά μέτρα και τις ακραίες αποφάσεις διαλύει ανεπανόρθωτα την συνοχή της Δημοκρατικής παράταξης…

 

απο το kozan.gr

Δείτε ακόμα