Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Θα ήταν όμως κρίμα για το ΣΥΡΙΖΑ…

Ευφροσύνη γεμίζει σήμερα τις καρδιές μας, εδώ στα Γρεβενά – αλλά και σ όλη τη χώρα σίγουρα – που γέμισαν οι εκκλησιές για να ευχαριστήσουμε οι Έλληνες το Θεό πρώτα.
Γιατί κάτω από τη δική Του κραταιά δύναμή και ευλογία, και με την πίστη σ΄ Αυτόν, οι πρόγονοί μας ξανασυστήθηκαν σε κράτος, αφού ανέτρεψαν τα δυσοίωνα δεδομένα της λογικής και τις τότε απαισιόδοξες φωνές και Κασσάνδρες, ότι δεν ήταν δυνατόν μια φούχτα Έλληνες να νικήσουν την πανίσχυρη Τουρκική αυτοκρατορία και μάλιστα ύστερα από πεντακοσίων, ή και εξακοσίων για εμάς εδώ πάνω χρόνων σκλαβιάς και εξαθλίωσης.
Πράγμα που δείχνει το θαύμα στην εξέλιξη του αγώνα.

Γι αυτό ο Γέρος του Μοριά εκφράστηκε σχετικά, όταν μίλησε σ ένα Γυμνάσιο στην Πνὐκα της Αθήνας :”…όταν πήραμε τα όπλα,
πρώτα είπαμε υπέρ πίστεως και μετά υπέρ πατρίδος”.
Και αλλού προφητικά είχε τονίσει :”Ο Θεός υπέγραψε την λευτεριά της Ελλάδος και δεν πρόκειται να πάρει πίσω την υπογραφή του”.

Αιώνια ας είναι η μνήμη γι αυτούς που δε λύγισαν μπρος στις ποικίλες ανυπέρβλητες δυσκολίες του αγώνα και υπέγραψαν με το αίμα τους το “ΛΕΥΤΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ”.

Ευγνωμοσύνη και σ όλους τους διαφωτιστές δασκάλους που δίδασκαν στους Ελληνόπαιδες γράμματα και ιστορία.

Και μαζί και πρώτα και στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, που όργωσε την Ελλάδα και ίδρυσε 200 σχολεία στην αγράμματη τότε πατρίδα μας και απέτρεψε μ αυτά και την αθεΐα με την οποία ο Διαφωτισμός της Δύσης απειλούσε να επηρεάσει την τότε Ελληνική Παιδεία, αλλά ημέρωνε έτσι και τα ήθη των ραγιάδων που είχαν αγριέψει από την αιώνων σκλαβιά και αγραμματοσύνη.

Για την προσφορά του Ρήγα Φεραίου βέβαια δεν γίνεται καν λόγος.
Σε όλους μας είναι γνωστή.

Και άλλων μυρίων πρωτεργατών– και όχι μόνο — του αγώνα του ΄21.

Αιώνια ὀμως ας είναι η ευγνωμοσύνη μας και στο τιμημένο ράσο, που πρωτοστάτησε στον αγώνα.
Σ όλους εκείνους τους κληρικούς — με πρώτο τον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε΄– , στους οποίους ξεσπούσε η λύσσα του εχθρού, γιατί υποκινούσαν τον ξεσηκωμό ή ήταν μπροστάρηδες στη μάχη, ξεριζώνοντας τους τα γένια, σουβλίζοντάς τους, απαγχονίζοντάς τους, γδέρνοντάς τους ζωντανούς, καίγοντάς τους ζωντανούς, και.., και…

Τώρα πόσο εσκεμμένα ή από πόση άγνοια ή από πόση υποτίμηση, αυτού του είδους το κομμάτι της ιστορίας μας με την προσφορά της Εκκλησίας στο ΄21 — η οποία εκκένωσε κυριολεκτικά τον εαυτό της — ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο Υπουργός Παιδείας μας δεν το βλέπουν και δεν το καταθέτουν στο σημερινό μήνυμά τους, δεν ξέρουμε.
Η αφιέρωση που κάνουν για το ΄21 μας αφήνουν να τους υποδείξουμε ή να μελετούν καλύτερα ή να αποδίδουν αντικειμενικά τις ιστορικές αλήθειες, που, όταν είναι ανακριβείς και αναξιόπιστες, πληγώνουν την υπόσταση της πατρίδας μας.
Και ίσως και αποχριστιανοποιώντας οι ίδιοι την Παιδεία της Χώρας μας, μας αναγκάσουν να σκεφτούμε το άλλοτε δικό τους σύνθημα, για μας όμως τώρα — που δε θέλουμε να είμαστε ανιστόρητοι ή εθνομηδενιστές — το “πάλης ξεκίνημα, νέους αγώνες” και νέο κρυφό σχολειό…
Θα ήταν όμως κρίμα για το ΣΥΡΙΖΑ που μάχεται μεν για αξίες, αλλά μηδενίζει και διαγράφει Αυτόν που εμπνέει τις αξίες.
Το ΘΕΟ.

Ζιώγα Κατερίνα
Εκπαιδευτικός