Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

“ΟΤΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ”

Το νέο μνημόνιο είναι πλέον γεγονός και η ελληνική κοινωνία- εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, πτυχιούχοι- καλούνται για άλλη μια φορά να πληρώσουν τη νύφη!!! Με τις νέες αυτές συνθήκες καλείται και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και ν’ ανταπεξέλθει στη νέα αλλά και δύσκολη εποχή ταυτόχρονα.

Είναι γνωστό ότι η πλειοψηφία των δήμων της χώρας είναι υπερχρεωμένη και δεν μπορεί πλέον να καλύψει ούτε τις βασικές της ανάγκες. Οι πόροι που λάμβαναν οι δήμοι δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ σωστά ώστε να καταστήσουν τους δήμους βιώσιμους και η λανθασμένη αξιοποίηση κονδυλίων από Ευρωπαϊκά Προγράμματα οδήγησαν στην οικονομική ανέχειά τους. Η μη υλοποίηση έργων μέσω Σ.Δ.Ι.Τ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) όπως π.χ  το πρόγραμμα «Θησέας»  τους επέβαλε, η κακοδιαχείριση ετών, η σπατάλη, οι ρουσφετολογικές προσλήψεις για ευνόητους λόγους, οι συνεχείς δανεισμοί και φυσικά το μηδαμινό και ανύπαρκτο έργο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών δημιούργησαν τα υπέρογκα χρέη!!

Επιπρόσθετα, η συνεχής άσκηση εξουσίας των δήμων από καρεκλοκένταυρους δημάρχους επιτείνει το πρόβλημα που ακόμα και τώρα με αλαζονικές συμπεριφορές δείχνουν να μην κατανοούν και  να μην αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης και να συνεχίζουν με τις γνωστές τους νοοτροπίες.

Αποτέλεσμα, ο ερχομός του 3ου μνημονίου που τώρα δείχνει την πόρτα της εξόδου σε πολλούς υπαλλήλους των ΟΤΑ, όχι μόνο γιατί δεν υπάρχουν κονδύλια, αλλά γιατί πολλές υπηρεσίες των δήμων θα χρειαστεί να κλείσουν ενώ τότε είχαν δημιουργηθεί  υπηρεσίες για να προκύψουν θέσεις εργασίας και να προσληφθούν με αναξιοκρατικά κριτήρια οι ημέτεροι!!

Ποια είναι λοιπόν η θέση και ποιες οι ευθύνες των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που άσκησαν και ασκούν εξουσία; Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα ν’ αναλογισθείτε τις ευθύνες σας; Μήπως οι ίδιοι οι δήμαρχοι χρειάζεται να θέσετε ερωτήματα για την ευθύνη που φέρει η Αυτοδιοίκηση στο σημερινό κρατικό έλλειμμα;

Μήπως χρειάζεται να σταθείτε απέναντι στους δημότες κοιτώντας τους στα μάτια και επιτέλους ν΄ αμφισβητήσετε το σύστημα παίρνοντας για πρώτη φορά κρίσιμες και δύσκολες αποφάσεις, το οποίο με τις επιλογές και τις πρακτικές ετών το φτάσατε σε αυτό το τέλμα; 

 

Πάλλα Μαριαρένα , Φιλόλογος