Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Οφειλόμενες Ευχαριστίες

Κάτι φαίνεται να αλλάζει προς το καλύτερο στην Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών. Και αυτό είναι έργο θεάρεστο, δημιουργικό και συνάμα ελπιδοφόρο. Η ελπίδα για το νέο, η ελπίδα για το άφθαρτο ήρθε και φώλιασε στις καρδιές και τις ψυχές του Γρεβενιώτικου λαού, που αδημονούσε για τον νέο της πνευματικό πατέρα.

Σεβασμιότατε Πάτερ και Δέσποτα, Ποιμένα της καρδιά μας,

Η αγάπη σας από την μέρα που ήλθατε στην μαρτυρική μητρόπολη Γρεβενών ανεξάντλητη. Μας αγκαλιάσατε όλους μας και ειδικά τους νέους που τρέχουν στην αγκαλιά σας.

Η παρουσία σας ανάμεσα μας ζεστή, αληθινή , ανθρώπινη, πνευματική. Άξιος ιεράρχης σαν αυτούς που χρειάζεται η πατρίδα μας. Άξιος με όλη τη σημασία της λέξης που αναφωνήσαμε όλοι οι Γρεβενιώτες στην ενθρόνιση σας. Και ενθυμούμαι στίχους του ποιητή Κρυστάλλη που απαγγείλατε όταν πρωτοπατήσατε στα Γρεβενά: « Παρακαλώ σε σταυραετέ για χαμηλώσου ολίγου και δως μου τις φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου , πάρε με απάνω στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος». Έχοντας κάνει τους στίχους αυτούς απόκτημα σας , σας είδαμε και σας βλέπουμε δίπλα μας. Καθημερινά, αγόγγυστα, ακούραστα , άοκνα.

Σας ευχαριστούμε με όλη τη θέρμη της ψυχής μας. Δίπλα σας οι άξιοι συνεργάτες σας, οι συνοδοιπόροι και συναναβάτορες του έργου σας. Τα πνευματικά σας παιδιά, που ακολούθησαν τον Πατέρα τους. Προπάντων δε ο Πρωτοσύγκελος μας, ο π. Σεραφείμ. Ένας άνθρωπος που με το ιερατικό του ανάστημα κατόρθωσε σε ένα σύντομο διάστημα να ανασυντάξει τη διοικητική και εν γένει διάρθρωση της Μητρόπολης μας. Και οι δύο δίπλα στον γρεβενιώτικο λαό, στα προβλήματα τους, στους νέους που έχουμε όλοι εναποθέσει τις ελπίδες μας για το αύριο.

Αλλά επειδή γνωρίζω από τους λόγους σας στην Εκκλησία, από τα κηρύγματα σας, ότι δεν θέλετε ευχαριστίες , επιτρέψατε μου να σας πω για τα χθεσινά εγκαίνια του Πνευματικού μας Κέντρου, της κοιτίδας του πολιτισμού μας. Έλειπε από τα Γρεβενά ένα τέτοιο κτίριο. Ένα κτίριο που ήδη συγκεντρώνει πολλές δραστηριότητες της Μητρόπολης όπως η Σχολή Γονέων , η σχολές νέων, τα κατηχητικά, η σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Δημιουργικής Απασχόλησης αλλά και το Εκκλησιαστικό Βιβλιοπωλείο.

Ο λόγος σας χθες μας συγκίνησε ιδιαίτερα. Ιδιαίτερα η αναφορά σας στον Προκάτοχο σας Μακαριστό Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Σέργιο και στη μνήμη του ήταν το αποκορύφωμα της εκδήλωσης. Αυτή η τιμή περιποίει διπλή τιμή στο πρόσωπο σας. Η αναφορά σας δε στον Πανάγαθο Θεό που σας αξίωσε να είσθε ο ταπεινός ηγήτωρ της Μητρόπολης αυτής μας κάνει να νιώθουμε πως έφθασε η στιγμή η Μητρόπολη Γρεβενών να ανασάνει εκ νέου.

Σεβασμιότατε Πάτερ και Δέσποτα,

Σας αγαπούμε , ασπαζόμεθα την Δεξιά σας, και προσευχόμαστε καθημερινώς ο Πανάγαθος Θεός να σας δίδει δύναμη, υγεία, μακροημέρευση σε εσάς και τους άξιους συνεργάτες σας.

Ένας ταπεινός πιστός της Μητρόπολης Γρεβενών