Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΔΥΣΣΕΙΑ του γρεβενιώτη Γιάννη Πανταζή

Μια μεγάλη περιοδεία στις ΗΠΑ, πραγματοποιεί ο θαυμάσιος γρεβενιώτης μουσικός Γιάννης Πανταζής μαζί με την Άρτζι Κακκίση. Στις αποσκευές του έχει μια τσαμπούνα, όργανο σχεδόν διονυσιακό που ο ίδιος μελετά χρόνια, όχι μόνο στο παίξιμο, αλλά και στην κατασκευή.

Τους εκστατικούς, σχεδόν αρχέγονους ήχους, τους οποίους αναπαράγει με τεράστια δεξιοτεχνία, έχουν απολαύσει χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες της Σαντορίνης, αλλά τώρα…

ήρθε η ώρα να τους γνωρίσουν και οι αμερικανοί. Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Island Packet» που εκδίδεται στην κομητεία Beaufort της Νότιας Καρολίνα, το καλλιτεχνικό ζευγάρι που από το Δεκέμβριο ζει μια μουσική Οδύσσεια, θα πάει επίσης στο Πίτσμπουργκ τη  Βοστώνη, εν συνεχεία στην Αθήνα της Γεωργίας (Athens Georgia, είναι η πατρίδα του σπουδαίου μουσικού συγκροτήματος R.E.M), τη Νέα Ορλεάνη, το Σαίντ Λούις και το Σικάγο.

 

Η περφόρμανς του Γ. Πανταζή έχει τίτλο «A Wind Through Time» (σε πολύ ελεύθερη απόδοση «Ο άνεμος που διαπερνά το χρόνο») και η εφημερίδα γράφει χαρακτηριστικά: «στο ταξίδι φέρνει μαζί του τα χειροποίητα μουσικά όργανά του, αλλά και κάποια άλλα που αποτελούν έκπληξη. Η αρμονία, η μελωδία και ο ρυθμός χρησιμοποιούν μια μυθολογική αφήγηση που εξηγεί την εξέλιξη των πρωταρχικών πνευστών οργάνων».

Στη συνέχει μιλά για τον Πύργο «La Ponta» στο Ακρωτήρι, που είναι η στέγη των καλλιτεχνικών ανησυχιών και στην κοπιώδη προσπάθεια που καταβάλλει το ζεύγος για να ανακαινίσει τον εντυπωσιακό Βενετσιάνικο Πύργο και να τον καταστήσει κυψέλη πολιτιστικής δημιουργίας.

 

 

santonews.com